Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων υπευθυνότητας, η εταιρεία αποφασίζει στρατηγικά να υποστηρίξει το επιχειρηματικό οικοσύστημα των συνεργατών της

Η Pernod Ricard Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και των επιπτώσεων της στην ελληνική κοινωνία, προσφέρει συνολικά πάνω από €50.000 σε δράσεις για τη στήριξη της κοινότητας των bartenders και των bars. Η απόφαση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή για την εταιρεία και έχει στόχο να υποστηρίξει έμπρακτα το επιχειρηματικό οικοσύστημα των συνεργατών της αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που οι νέες συνθήκες έχουν δημιουργήσει στην αγορά των bars και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην ίδια την εταιρεία, η Pernod Ricard Hellas προχώρησε στο σχεδιασμό δράσεων για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων των bars αλλά και των bartenders, που αποτελούν τους πρωταγωνιστές του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται και που πάνω απ’ όλα τους συνδέει διαχρονικά μία σχέση αμοιβαίας στήριξης και εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, η Pernod Ricard Hellas προσφέρει χρηματοδότηση στην πλατφόρμα οικονομικής ενίσχυσης των ανθρώπων που εργάζονται σε bars στην Ελλάδα όπως bartenders, σερβιτόρους, βοηθούς service κτλ, που δημιούργησαν το διεθνές κλαδικό Μέσο ενημέρωσης Difford’s Guide, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Metron Ariston - Making Responsibility a Trend. Ο συνολικός αριθμός των επωφελούμενων θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με το συνολικό ποσό δωρεών που θα συγκεντρωθεί.



Παράλληλα, η Pernod Ricard Hellas στηρίζει τα συνεργαζόμενα bars σε όλη την Ελλάδα, χορηγώντας virtual parties που αυτά διοργανώνουν σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως social media κα, συμβάλλοντας παράλληλα και στην ψυχαγωγία των καταναλωτών που αναζητούν τρόπους διασκέδασης στο σπίτι.

Ο CEO της Pernod Ricard Hellas, κ. Cyril Claquin, δηλώνει σχετικά: «Στην Pernod Ricard Hellas, πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά και την εμπιστοσύνη στις ομάδες μας αλλά και στους συνεργάτες μας στην αγορά. Σε αυτές τις συνθήκες, που βιώνουν η αγορά και η κοινωνία μας, δε θα μπορούσαμε να μην υποστηρίξουμε την κοινότητα μέσα στην οποία λειτουργούμε. Συνεπώς, οι δράσεις μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 αφορούν τόσο τους ανθρώπους μας όσο και τους συνεργάτες μας».

Πέραν των ενεργειών για τη στήριξη της κοινότητας των bars και bartenders, η Pernod Ricard Hellas προχωρά σε δράσεις για τη στήριξη της κοινότητας της Μυτιλήνης, όπου λειτουργεί η παραγωγική μονάδα του Ούζου ΜΙΝΙ, και σε δράσεις στήριξης ελληνικών θερμοκοιτίδων startups, μέσω του Chivas Venture, του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακόμη, η εταιρεία, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, υποστηρίζει όχι μόνο τους συνεργάτες της αλλά και τους εργαζόμενους της: Από τις 17/3, το προσωπικό της εταιρείας δουλεύει με τηλεργασία ενώ η παραγωγική μονάδα στη Μυτιλήνη λειτουργεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η εταιρεία δεν έχει ενεργοποιήσει προς το παρόν κανένα από τα μέτρα εξοικονόμησης μισθολογικού κόστους που παρέχονται από το κράτος λόγω της κρίσης, όλοι οι υπάλληλοι συνεχίζουν να πληρώνονται το 100% του μισθού τους και δεν έχει γίνει περικοπή καμίας θέσης εργασίας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured