Δελτίο Τύπου

Η αξέχαστη Χάρλεϊ Κουίν από την Ομάδα Αυτοκτονίας αποκτά -επιτέλους- τη δική της συμμορία σε μία έκρυθμη ιστορία από το στόμα της ίδιας, όπως μόνο αυτή ξέρει να
διηγείται. Μία πραγματικά φαντασμαγορική, καταιγιστική και εντυπωσιακή περιπέτεια με την υποψήφια για Όσκαρ Μάργκοτ Ρόμπι (I, Tonya) να χειραφετείται πανηγυρικά -και αψήφιστα- μαζί με τις Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ (10 Cloverfield Lane), Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ (TV True Blood), Ρόζι Περέζ (Fearless) και την πρωτοεμφανιζόμενη Έλα Τζέι
Μπάσκο. Ο απολαυστικός Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Trainspotting) είναι το αντίπαλο δέος της Χάρλεϊ, η ταλαντούχα Κάθι Γιάν (Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Sundance για το
Dead Pigs) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και η Κριστίνα Χόντσον (Bumblebee) υπογράφει το παραληρηματικό σενάριο.

Σύνοψη
Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν (Μάργκοτ Ρόμπι) εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας (Έλα Τζέι Μπάσκο), που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ), την Μπλακ Κανάρι (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ) και τη Ρενέ Μοντόγια (Ρόζι Περέζ) και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.

Σκηνοθεσία: Κάθι Γιάν
Σενάριο: Κριστίνα Χόντσον
Πρωταγωνιστούν: Μάργκοτ Ρόμπι, Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Ρόζι Περέζ, Ελα Τζέι Μπάσκο, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρις Μεσίνα

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μάθιου Λιμπατίκ
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κ.Κ. Μπάρετ
Κοστούμια: Έριν Μπενάς
Μοντάζ: Τζέι Κάσιντι, Έβαν Σιφ
Μουσική: Ντάνιελ Πέμπερτον
Διάρκεια: 1 ώρα και 49 λεπτά

Η Χάρλεϊ και η συμμορία της
Η Μάργκοτ Ρόμπι, που επανέρχεται στον ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν, λέει: «Το πιο συναρπαστικό για έναν ηθοποιό είναι να έχει επιλογές με τον χαρακτήρα και πραγματικά μπορώ να κάνω τα πάντα όταν παίζω τη Χάρλεϊ. Με μερικούς ρόλους, μπορείς να αντιδράσεις με έναν ή δύο τρόπους, με τη Χάρλεϊ, μιλάμε για 20 τρόπους και όλοι ταιριάζουν στον χαρακτήρα. Είναι τόσο απελευθερωτικό και δημιουργικά ερεθιστικό». Για αυτόν τον λόγο, και πολλούς άλλους, ακόμα και όταν γύριζε την πρώτη ταινία του ρόλου ως αντι-ηρωίδα στην Ομάδα Αυτοκτονίας, θυμάται: «Ήξερα ότι δεν ήμουν έτοιμη να σταματήσω να την υποδύομαι, έμεναν πολλά που έπρεπε να ανακαλύψουμε για αυτήν».
Αυτή η αχαρτογράφητη περιοχή επέτρεψε στη Ρόμπι να εξερευνήσει διαφορετικές εκδοχές για τη Χάρλεϊ, όπως την περίπτωση να πλαισιώνεται από μία γυναικεία συμμορία, τα Αρπακτικά Πτηνά της DC. «Ήθελα να δω πώς θα ήταν η Χάρλεϊ χωρίς κάποιον να τη φροντίζει. Στη ζωή μου έχω πάντα μια ομάδα φιλενάδων που κάνουμε τα πάντα μαζί. Είμαστε μία μείξη προσωπικοτήτων» λέει χαμογελώντας. «Αλλά αγαπάμε η μία την άλλη παρά τις διαφορές μας. Αυτό με προσέλκυσε στην ιστορία της Χάρλεϊ και των Αρπακτικών Πτηνών, μία μοναδική παρέα, που συμπληρώνει η μια την άλλη, ειδικά στις σκηνές μάχης. Όταν είναι μαζί, το παζλ ολοκληρώνεται».
Για να δημιουργηθεί αυτός ο κόσμος, η Ρόμπι απευθύνθηκε στη σεναριογράφο Κριστίνα Χόντσον. «Η Μάργκοτ κι εγώ ερωτευτήκαμε τρώγοντας πρωινή πίτσα και πίνοντας μιμόζες το καλοκαίρι του 2015. Μου είπε το όνειρο της να κάνει μια ταινία για τη Χάρλεϊ και τη συμμορία της και ήμουν μέσα 100%. Είχαμε απόλυτη συμφωνία για το ύφος, θέλαμε να το κάνουμε διασκεδαστικό και τολμηρό στο σύμπαν των υπερηρωικών ταινιών. Μας αρέσουν αυτές οι ταινίες, αλλά θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι όχι γραμμικό, γεμάτο δράση και με πολύ χιούμορ» λέει η σεναριογράφος.



«Η Κριστίνα κι εγώ τα πήγαμε καλά από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε για πάντα φίλες» λέει η Ρόμπι. «Είναι ιδιοφυία. Είχα πολλές ιδέες που δεν ταίριαζαν ακόμα, βρήκε έναν τρόπο να τα δέσει όλα μαζί σε κάτι που αντανακλά την προσωπικότητα της Χάρλεϊ με αυθεντικό τρόπο».
Για την πρωτότυπη αυτή ιστορία που θα έφερνε τη Χάρλεϊ Κουίν κοντά σε μία καινούρια ομάδα χαρακτήρων, εμπνεύστηκαν από διάφορα κόμικς, όπως τη σειρά New 52, που θέλει τη Χάρλεϊ να είναι μόνη της χωρίς τον Τζόκερ. Οι συνθήκες έβγαζαν νόημα σαν σημείο αφετηρίας, γιατί προκιμένου να είναι πρωταγωνίστρια στη δική της ταινία, δεν θα έπρεπε να είναι η κεντρική ηρωίδα στην ίδια της τη ζωή;
Για την Μπλακ Κανάρι, διάλεξαν την Ντάινα Λανς, την κόρη του ομώνυμου υπερ ήρωα με τη φονική κραυγή, που όμως ακόμα διστάζει να τη φτάσει στα όρια της. Τους άρεσε η εκδοχή της αστυνομικίνας Ρενέ Μοντόγια που μπορεί να παραείναι σκληρή ορισμένες φορές για να περάσει το δικό της και ένιωσαν ότι η Κυνηγός, με την τραγική ιστορία ήταν η ιδανική αινιγματική μοναχική περσόνα, που αποφεύγει τις κοινωνικές συναναστροφές. Όλες μαζί σχηματίζουν ένα ασυνήθιστο σύνολο απρόθυμων επιμέρους μελών, οπότε τι καλύτερο στο πλάι μίας περιβόητης γυναίκας που μόλις έχει χωρίσει από τον εγκληματία σύντροφο της;
Μόλις ολοκληρώθηκε το καρέ, η Ρόμπι εντόπισε τη σκηνοθέτιδα στο πρόσωπο της ανερχόμενης Κάθι Γιάν, μία ανακάλυψη από το Φεστιβάλ του Σάντανς.
«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω πιο συνεργάσιμη δημιουργική ομάδα, ήταν καταπληκτική» λέει η Γιάν. «Ξέρω ότι ήταν ένα προσωπικό ταξίδι για τη Μάργκοτ, οπότε ένιωσα τιμή που πήρα μέρος. Και ήταν ενεργά παρούσα σαν πρωταγωνίστρια και παραγωγός, κάτι καταπληκτικό».



Η σκηνοθέτιδα ένιωσε οικεία με τον κόσμο της Χάρλεϊ και των Πτηνών. «Μεγαλώνοντας, αγάπησα την Γκόθαμ» θυμάται. «Όταν διάβασα το σενάριο της Κριστίνα, εκτίμησα το πνεύμα της αφήγησης, όπως και το στυλ και τη συμπεριφορά των χαρακτήρων. Είναι όλες ζόρικες, η Χάρλεϊ είναι επικεφαλής, ρίχνει βόμβες, παίρνει λάθος αποφάσεις, οι ατέλειες της την κάνουν οικεία και απολαυστική. Όλα ήταν στο σενάριο».
«Η Κάθι δίνει σε κάθε χαρακτήρα τη στιγμή του. Όταν ξεκινήσαμε, ήταν ξεκάθαρο ότι κατάλαβε την ιστορία και τους χαρακτήρες. Είχε πολλές επιπλέον υπέροχες σκέψεις.
Ήξερα ότι είναι η σωστή επιλογή» λέει η Ρόμπι.
Στην αρχή της ταινίας, η Χάρλεϊ Κουίν βρίσκεται άδοξα παρατημένη από τον Τζόκερ και, όπως λέει στο κοινό (μία πασπαλισμένη με μερικά ψεματάκια εκδοχή), κάνει επιτέλους τη ζωή της. Έτσι, αποκτά έναν κολλητό, μία ύαινα που ακούει στο όνομα Μπρους. Συγχρόνως, συναντά διάφορες γυναίκες, η καθεμία με τα θέματα της. Άλλη ερευνά κατά συρροή δολοφονίες, άλλη εκτελεί κατά συρροή δολοφονίες, άλλη εμφανίζεται σε ένα κλαμπ που ανήκει σε κατά συρροή δολοφόνο. Πρόκειται κατ’ αντιστοιχία για την ντετέκτιβ Ρενέ Μοντόγια, που υποδύεται η Ρόζι Περέζ, για την Κυνηγό, που παίζει η Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, για την Μπλακ Κανάρι, που υποδύεται η Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ.
«Μου αρέσουν οι ταινίες δράσεις. Αν θέλεις να με βάλεις σε μία ταινία με ζόρικες γυναίκες, είμαι μέσα» λέει η Περέζ.
Η Γουίνστεντ συμφωνεί: «Μου άρεσε που ήταν μια ιστορία για δυνατές γυναίκες που προσπαθούν να βρουν την ανεξαρτησία τους. Όταν γίνονται ομάδα τη βρίσκουν μέσα τους και η μία στην άλλη».



Η Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ χάρηκε με την προοπτική των Αρπακτικών Πτηνών και της Χάρλεϊ μαζί. «Με αυτούς τους χαρακτήρες να ενώνουν τις δυνάμεις τους και το χιούμορ της Χάρλεϊ, ένιωσα ότι κάναμε κάτι διαφορετικό» λέει. «Είδα τον εαυτό μου στην Μπλακ Κανάρι και σε αυτόν τον θεότρελο κόσμο της Χάρλεϊ».
Οι γυναίκες έχουν κοινό σκοπό με αντίπαλο τον αρχιμαφιόζο Ρόμαν Σαϊόνις, γνωστό ως Μαύρη Μάσκα, που υποδύεται ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Το πρωτοπαλίκαρο του είναι ο Βίκτορ, που ενσαρκώνει ο Κρις Μεσίνα. Σκοπός των Αρπακτικών Πτηνών και της Χάρλεϊ Κουίν είναι να σώσουν ένα νεαρό κορίτσι, την Κασάντρα Κέιν. Η Κας, την οποία ενσαρκώνει η πρωτοεμφανιζόμενη Έλα Τζέι Μπάσκο, είναι ένα αλητάκι που βάζει χέρι στη λάθος τσέπη.

Τα Πτηνά
Η Μάργκοτ Ρόμπι ήθελε πολύ να ξαναπαίξει τον ρόλο της θεότρελης Χάρλεϊ Κουίν. Αυτή τη φορά, η Χάρλεϊ έχει μόλις αποδεσμευτεί από τον Τζόκερ και όλος ο υπόκοσμος της Γκόθαμ τη θέλει νεκρή. Ο πιο κοντινός της φίλος είναι μία νεοαποκτηθείσα ύαινα.  
«Στην αρχή της ταινίας, η Χάρλεϊ και ο κύριος Τζέι χωρίζουν. Παρόλο που λέει ότι ήταν επιλογή της και ότι τα πάει μια χαρά, φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα,
αφού η Κριστίνα δημιούργησε μία εντελώς αφερέγγυα αφηγήτρια, κάτι που απόλαυσα πολύ».
«Η Χάρλεϊ είναι ένα εκατομμύριο πράγματα την ίδια στιγμή» συμπληρώνει η σεναριογράφος. «Κυρίως θέλει να περνάει καλά, οπότε αυτό το ύφος θέλαμε, έναν χαρακτήρα που δεν ακολουθεί κανόνες και είναι απρόβλεπτος. Με τη Χάρλεϊ να αφηγείται, ακούμε ψέματα, υπερβολές, αλλοιώσεις γεγονότων όπως τη βολεύουν, αφηρημένα στοιχεία, πάμε μπρος και πίσω στον χρόνο. Μου άρεσε να γράφω με εκείνη να έχει το τιμόνι, γιατί επιτρέπει να πεις πράγματα που δεν θα έλεγες. Κάνει πράγματα που δεν πρέπει να κάνει, με έναν τρόπο που δεν πρέπει να τα κάνει».



Η Γιάν παρατηρεί: «Νομίζω ότι η Χάρλεϊ είναι ένας τόσο εμβληματικός χαρακτήρας της DC γιατί είναι εκπληκτικά πολύπλοκη. Είναι καλή, είναι κακή; Είναι αστεία, αλλά
έχει σκοτεινή πλευρά, είναι ευάλωτη και δυνατή, κάνει φριχτά πράγματα, αλλά έχει χρυσή καρδιά. Αυτή η διπλή όψη φαίνεται στα ροζ και γαλάζια μαλλιά της, δεν μπορεί ούτε χρώμα να διαλέξει».
Χωρίς την προστασία του Τζόκερ, η Χάρλεϊ συνάπτει συμφωνία με τον αρχιμαφιόζο Ρόμαν Σαϊόνις με στόχο να του επιστρέψει ένα διαμάντι από τα χέρια μιας πορτοφολούς που ακούει στο όνομα Κας. Αλλά η Χάρλεϊ, που παραμένει Χάρλεϊ, δεν υπάρχει περίπτωση να τηρήσει καμία συμφωνία.
Βέβαια η Ρόμπι, όπως λέει η Γιάν, είναι απόλυτα αφοσιωμένη στον ρόλο. «Η Μάργκοτ είναι τόσο δοσμένη στη δουλειά της. Δεν φοβήθηκε τίποτα, ήταν έτοιμη να κάνει τα πάντα. Είναι σπουδαία στον αυτοσχεδιασμό, εύστροφη και καταλαβαίνει τη Χάρλεϊ καλύτερα από όλους».
Κάνοντας έρευνα για τη Χάρλεϊ στον κόσμο της DC, η Ρόμπι πέτυχε την Κυνηγό, που τη συνεπήρε σαν χαρακτήρας και ιστορία. «Μου αρέσουν οι ιστορίες εκδίκησης» λέει η Ρόμπι. «Η Κυνηγός κινητοποιείται από την εκδίκηση».
Η Κυνηγός ήταν η κόρη ενός από τους πιο πλούσιους μαφιόζους της Γκόθαμ, πριν τον σκοτώσουν οι αντίπαλοι του. Έχει πια μεγαλώσει, το τραυματικό περιστατικό της έχει γίνει εμμονή και θέλει να πάρει εκδίκηση. Αυτό και το γεγονός ότι την έχουν μεγαλώσει δολοφόνοι, την κάνουν ανυποχώρητη αγωνίστρια που δεν το βάζει με τίποτα κάτω.
Η Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ ανέλαβε τον ρόλο της αινιγματικής δολοφόνου, που χειρίζεται ένα τόξο με θανάσιμη ακρίβεια και έχει μάθει να ζει μόνη της, με μόνο την αποστολή της στο μυαλό. «Η Κυνηγός είναι ένας από τους χαρακτήρες των κόμικς που πηγάζουν από τον πόνο. Είδε την οικογένεια της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της όταν ήταν παιδί και έχει εκπαιδευθεί μια ζωή να είναι δολοφόνος, για να εντοπίσει αυτός που σκότωσαν την οικογένεια της και να τους εξολοθρεύσει μεθοδικά. Τώρα είναι μια φονική μηχανή και δεν την ενδιαφέρει να κάνει φιλίες. Δεν είναι μέρος του σχεδίου της» λέει η ηθοποιός.



«Όταν πετυχαίνει όλες αυτές τις γυναίκες στην ταινία, δεν την ενδιαφέρει να γίνει μέρος συμμορίας ή να γίνει ομάδα» συνεχίζει η Γουίνστεντ. «Αλλά καταλαβαίνει ότι η κατάσταση την αναγκάζει. Οπότε το κάνει και ανακαλύπτει ποια είναι η ίδια».
«Η Μάργκοτ είναι καταπληκτική, είχε εμπλοκή σε κάθε στάδιο της ταινίας» λέει η ηθοποιός. «Και η Κάθι ήταν φανταστική, συγκροτημένη και σίγουρη για τον εαυτό της. Πέρασα υπέροχα».
Η σκηνοθέτιδα ανταποδίδει: «Συζητήσαμε πολύ για μια γυναίκα που μεγάλωσε στη Σικελία με δολοφόνους, που δεν πήγε σχολείο και δεν έκανε φίλους. Η Μέρι έδωσε βάθος στον χαρακτήρα και χιούμορ στην Κυνηγό που από παρείσακτη γίνεται μέρος της ομάδας».
Ένα άλλο απερίσπαστο μέλος της ομάδας των Πτηνών είναι η Μπλακ Κανάρι. Γνωστή ως Ντάινα Λανς, είναι η μυστηριώδης τραγουδίστρια στο κέντρο του Σαϊόνις τη νύχτα και η οδηγός του τη μέρα. Έχει φοβερή φωνή αλλά και μία κραυγή τόσο δυνατή που είναι η μοναδική της παρέας που κατέχει υπερδύναμη.
Η Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, που την υποδύεται, λέει: «Μοιάζει πολύ με την Ντάινα Λανς που αγαπήσαμε στα κόμικς. Ήθελα να αιχμαλωτίσω την ουσία της, ειδικά το συναίσθημα της. Νιώθει συμπόνοια. Είναι επίσης άσος στις πολεμικές τέχνες. Είναι σε μία φάση που δεν θέλει να καθαρίσει την Γκόθαμ. Δεν θέλει να είναι πια αυτόκλητη τιμωρός, θέλει να κάνει απλώς τη δουλειά της».
Όλες οι φωνές του χαρακτήρα, τόσο οι μουσικές όσο και οι υπεράνθρωπες, αποδόθηκαν από την ίδια την Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ. «Είχε πολύ πλάκα να ανταποκρίνομαι στις φωνητικές απαιτήσεις της Μπλακ Κανάρι, στο τραγούδι και στην κραυγή» λέει η ηθοποιός. «Ένιωσα παράξενα, γιατί σέβομαι πολύ τους τραγουδιστές, αλλά είχε πλάκα».
Ίσως το πιο αναπάντεχο Πτηνό που γίνεται μέλος της ομάδας είναι και η πιο έξυπνη ντετέκτιβ της Γκόθαμ. Παρόλο που η Ρενέ Μορόγια ξέρει πολλά κακά πράγματα για την περιβότητη Χάρλεϊ Κουίν, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται. Η μεγάλη της εμπλοκή με τη δουλειά συχνά της είναι εμπόδιο και σπάνια τη σέβονται οι άντρες συνάδελφοι της.
Παρ΄όλα αυτά, θα κάνει τα πάντα για να εξολοθρεύσει τον αρχιμαφιόζο Ρόμαν Σαϊόνις, ακόμα κι αν χρειαστεί να συνεργαστεί την πιο μουρλή καταζητούμενη της Γκόθαμ.
Η Ρόζι Περέζ αγάπησε τη σκληροτράχηλη αστυνομικίνα. Εκτίμησε το γεγονός ότι έδωσε κάτι διαφορετικό στον ρόλο. «Όταν έκανα έρευνα για τη Ρενέ στο κόμικς, έμαθα ότι είναι πολύ νεότερη μου. Δεν προσπάθησα να φερθώ σαν μικρότερη, αλλά έδωσα σοφία και ωριμότητα στον χαρακτήρα» λέει η ηθοποιός.
«Είναι Ρόζι είναι ορόσημο» λέει η Γιάν. «Ήταν καταπληκτική στη συνεργασία και έδωσε οξύνοια στον χαρακτήρα. Η Ρενέ είναι πολύ δυνατή και η Ρόζι εξίσου, οπότε την απέδωσε με την ανάλογη συμπεριφορά».



Η Περέζ λέει ότι η Ρενέ «έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό της, τη δικαιοσύνη. Αλλά πρέπει να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις της για να συνεργαστεί με άλλους για το ευρύτερο καλό. Ο χαρακτήρας έχει συνηθίσει να βασίζεται στον εαυτό του, γιατί οι άντρες συνάδελφοι της δεν την εκτιμούν. Είναι όμως αρκετά έξυπνη για να ξέρει ότι είναι καλύτερο να συνεργαστεί με τις τρελές, που θα το φτάσουν μέχρι τέλους. Επίσης, κοιτάει και βλέπει ότι στην ομάδα ανήκει η Μπλακ Κανάρι και η Κυνηγός, οπότε ξέρει ότι έχουν μια σοβαρή πιθανότητα. Είναι σημαντικό μήνυμα για τις γυναίκες και τα κορίτσια, γιατί τους μαθαίνει να στηρίζονται στις ομάδες».
Η Περέζ ελπίζει η εμφάνιση της στην ταινία να εμπνεύσει «γυναίκες από μία ηλικία και πάνω να βγουν εκεί έξω, να πάνε γυμναστήριο, να του δώσουν να καταλάβει! Δεν έχουν τελειώσει όλα, ξέρεις!».
Αν η Ρενέ Μορόγια έχει σκληρύνει επί τω έργω, τότε η Κασάντρα Κέιν, στα 12 της χρόνια, έχει μάθει να είναι σκληρή στους δρόμους της Γκόθαμ. Η Κας, όπως τη φωνάζουν,
είναι ένα θρασύ χαμίνι που επιβιώνει μόνο του, χάρη στην άψογη τέχνη του να ξαφρίζει πορτοφόλια. Αλλά όταν σουφρώνει ένα διαμάντι ανεκτίμητης αξίας, γίνεται στόχος και μπλέκει άσχημα και θα χρειαστεί τη Χάρλεϊ και τα Αρπακτικά Πτηνά για να τη σώσουν.
Η πρωτοεμφανιζόμενη Έλα Τζέι Μπάσκο παίζει το πέμπτο μέλος της παρέας, που είναι και ο καταλύτης που ενώνει την ομάδα. «Όταν διάβασα το σενάριο, λάτρεψα την Κασάντρα.
Είναι ένα κορίτσι του δρόμου χωρίς οικογένεια ή σπίτι, είναι αποπροσανατολισμένη και την ίδια στιγμή εντελώς ανεξάρτητη. Πρέπει να παλέψει για την επιβίωση της στον
κόσμο, μέχρι που συναντά τη Χάρλεϊ Κουίν» λέει η νεαρή ηθοποιός.
Η Μπάσκο βρήκε στο πρόσωπο της Ρόμπι και σε όλο το καστ και στη Γιάν τους μέντορες που έψαχνε. «Ήταν συναρπαστικό να δουλεύουμε μαζί, με ενέπνευσαν» λέει. «Κάθε μέρα μάθαινα πράγματα και περνούσα τέλεια. Όλοι ήταν καλοί μαζί μου, σαν ένα ωραίο όνειρο που κρατάει ώρες».
Η σκηνοθέτιδα θαύμασε τη σκληρή δουλειά που είδε από το πιο νεαρό μέλος της ομάδας. «Η Έλα είναι εντυπωσιακή» δηλώνει. «Είναι η πρώτη της ταινία, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωθε στο γύρισμα δίπλα στη Μάργκοτ Ρόμπι κάθε μέρα, αλλά ήταν αγωνίστρια, απίστευτα ώριμη για την ηλικία της. Πραγματικά κατάλαβε την Κας και την υποδύθηκε αυθεντικά, σαν πραγματικό παιδί, όχι σαν ένα λαμπερό, τέλειο μικρό κορίτσι».



Ο κακός
Στην ταινία, τόσο η Κασάντρα Κάιν όσο και ένα πολύ λαμπερό αντικείμενο που κλέβει, πυροδοτούν τη δράση. Το διαμάντι που ξαφρίζει ανήκει στον Ρόμαν Σαϊόνις και είναι πολλά παραπάνω από ένας πολύτιμος λίθος: κρύβει σημαντικές οικονομικές πληροφορίες και εξασφαλίζει όλη την εξουσία που θέλει για να ελέγχει τον υπόκοσμο της Γκόθαμ. O Ρόμαν το θέλει πίσω και λέει στη Χάρλεϊ ότι αν το βρει για λογαριασμό του, δεν θα τη σκοτώσει. Είναι μια προσφορά που η Χάρλεϊ δεν μπορεί να αρνηθεί.
Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ υποδύεται τον αρχιμαφιόζο. «Ήθελα να δουλέψω με τη Μάργκοτ και μου άρεσε πολύ το σενάριο. Οι διάλογοι είναι έξυπνοι και καλογραμμένοι. Μου άρεσε να παίζω τον κακό, που θέλει να έχει τον έλεγχο και την εξουσία και νομίζει ότι είναι τόσο έξυπνος και καταπληκτικός. Φυσικά, είναι ένα απαίσιο άτομο».
Ο Ρόμαν έχει κι αυτός τη δική του ιστορία, που βοήθησε τον ηθοποιό να καταλάβει τα κακόβουλα κίνητρα του. «Είναι σημαντικό να έχεις κατανόηση του χαρακτήρα» λέει. «Δεν μπορείς να παίζεις απλώς τον κακό ή τον καλό, πρέπει να παίζεις τον άνθρωπο και να ξέρεις τι τον πυροδοτεί. Στην περίπτωση του Ρόμαν, είναι ένας νάρκισσος, που νομίζει ότι μπορεί να γοητεύσει οποιονδήποτε και έχει θέματα θυμού, οπότε χάνει την ψυχραιμία του συνέχεια».
«Αγαπώ τον Ρόμαν» λέει η Γιάν. «Είναι ξεκαρδιστικός γιατί ο Γιούαν μπόρεσε να τον κάνει γοητευτικό και αστείο. Τα χάνει όταν η Χάρλεϊ του κλέβει την παράσταση. Αρέσει και στους δύο να είναι στο επίκεντρο».
Η Ρόμπι δηλώνει: «Ο Γιούαν είναι σπουδαίος κακός στην ταινία. Έκανε μερικές απρόσμενες επιλογές για τον ρόλο. Οι αντιδράσεις του ήταν εντελώς υπερβολικές».



Και ο Μπρούς;
Η Ρόμπι δεν θυμάται πότε εμφανίστηκε ο Μπρους στο σενάριο. «Δεν θυμάμαι τι σκεφτόμασταν με την Κριστίνα εκείνη τη στιγμή, αλλά σίγουρα δεν σκεφτόμασταν τα πρακτικά ζητήματα! Πώς γυρίζουμε σκηνές με μία ύαινα; Συμβουλευτήκαμε έναν ειδικό, κάποιον που είχε καταφέρει να εκπαιδεύσει μια ύαινα και μας επιβεβαίωσε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Ό,τι αγγίζουν το θεωρούν δικό τους» λέει η Ρόμπι. «Ρωτήσαμε αν μπορεί να κάτσει σε έναν καναπέ και μας είπε ότι μπορεί, αλλά μετά θα θεωρήσει ότι είναι δικός της και θα τον φάει μαζί με όποιον πάει να της τον πάρει. Οπότε ήταν σαν να έχουμε μία τεράστια, φονική ντίβα στο γύρισμα».
Παρόλο που αρκετές επικίνδυνες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν κανονικά, οι δημιουργοί αποφάσισαν ότι μια πραγματική ύαινα δεν ήταν στις δυνατότητες τους, οπότε επιστράτευσαν ένα «μεγάλο, μεγάλο σκύλο για να παίζει με τη Χάρλεϊ», όπως εξηγεί η Ρόμπι. Μετά με τη βοήθεια των ειδικών εφέ, ο σκύλος έγινε ύαινα και κανείς στο γύρισμα δεν κινδύνεψε.



Ζόρικα τα πράγματα…
Η προπόνηση των ηθοποιών ξεκίνησε πολύ πριν το γύρισμα. Ο ρόλος της Ρόμπι είχε πολλές επικίνδυνες σκηνές με σκηνές μάχης και ακροβατικά. Η ηθοποιός δούλεψε μόνη της, αλλά επιστράτευσε και τη βοήθεια ειδικών για τα ακροβατικά της. Όλη η ομάδα της συμμορίας έκανε προπονήσεις για μήνες, για να ανταποκριθούν στις χορογραφίες των σκηνών μάχης. Η Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, που υποδύεται την Μπλακ Κανάρι, έκανε τάε κβον ντο και κικ μπόξινγκ κάθε μέρα για ώρες. Η Ρόζι Περέζ, που παίζει την ντετέκτιβ, έκανε μποξ. Η Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, που ενσαρκώνει την Κυνηγό, έκανε τζούντο, ζίου ζίτσου και καράτε.

Άρα
«Το ύφος της ταινίας είναι εντελώς εμπνευσμένο από τη Χάρλεϊ Κουίν και το βέβηλο χιούμορ της, όπως και τη σκοτεινή της πλευρά και τον απίθανο, παιδικό ενθουσιασμό που τη διακατέχει. Η Κριστίνα μετέδωσε τα στοιχεία αυτά στο σενάριο και εμείς τα εξασφαλίσαμε σε κάθε όψη της παραγωγής με την ελπίδα ότι θα είναι μέρος του DNA της ταινίας. Ελπίζω ότι μπαίνοντας στον κόσμο της Χάρλεϊ, το κοινό θα γνωρίσει τον χαρακτήρα και την καρδιά της, διασκεδάζοντας με αυτούς τους συναρπαστικούς, ζόρικους χαρακτήρες» λέει η σκηνοθέτιδα Κάθι Γιάν. Η Ρόμπι καταλήγει: «Αυτή η ταινία είναι μια καταιγιστική διαδρομή με πολλή πλάκα, μέσα από τη ματιά της Χάρλεϊ, μία διαδρομή που είναι απρόβλεπτη, αστεία, επικίνδυνη, συναισθηματική… λίγο από όλα, όπως αυτή».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured