Ναταλία Πετρίτη

Το γιατί επέτρεψαν οι Metallica να χρησιμοποιηθεί το “Master Of Puppets” στο soundtrack του Stranger Things εξήγησε ο Lars Ulrich σε συνέντευξή του στο δημοφιλές Howard Stern Show.

Η εμβληματική metal μπάντα απολαμβάνει το τελευταίο διάστημα ένα τεράστιο  resurgence του θρυλικού single του 1986 χάρη στη χρήση του κομματιού σε μια κομβική σκηνή της τέταρτης σεζόν της σειράς.

Μετά την ερμηνεία του από τον χαρακτήρα του Eddie Munson (που ερμηνεύει ο Joseph Quinn), το “Master Of Puppets” έγινε το πρώτο UK Top 40 single των Metallica εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια, ενώ το γκρουπ εισήλθε και στο Billboard Hot 100 για πρώτη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του, φτάνοντας στο Νούμερο 35. Επιπλέον, τα online streams του κομματιού εκτοξεύθηκαν.

Ο drummer του ιστορικού συγκροτήματος εξήγησε στην εκπομπή πώς οι Metallica άλλαξαν την προσέγγισή τους ως προς την αδειοδότηση χρήσης της μουσικής τους για άλλα projects τα τελευταία χρόνια.

«Ήμασταν πάντα οι τύποι που λέγαμε όχι», ανέφερε ο καλλιτέχνης. «Έι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κομμάτι για αυτό; Ήταν ξεκάθαρα όχι, όχι, όχι».

«Και λίγα χρόνια μετά απλά το αλλάξαμε. Κάναμε στροφή 180 μοιρών. Απλά είπαμε «Ξέρεις τι; Αυτό είναι χαζό. Γιατί κρατιόμαστε από αυτά τα κομμάτια λες και είναι από μόνα τους πολύτιμα στολίδια του στέμματος. Ας μοιραστούμε τη μουσική μας με τον κόσμο. Οπότε δύο χρόνια μετά ξεκινήσαμε να λέμε ναι σε όλα»».

Ως προς τη χρήση της μουσικής τους από το Stranger Things, ο Ulrich δήλωσε: «Ήταν τόσο μεγάλο mindfuck να βλέπεις πώς αυτό μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο και είμαστε τόσο περήφανοι».

«Εννοώ, ποιος να το περίμενε ότι 40 χρόνια μετά αυτά τα κομμάτια θα είχαν τέτοια επιρροή; Οπότε χαιρόμαστε πολύ να είμαστε μέρος αυτού. Απλά ήταν τόσο απρόσμενο».

Ο Ulrich συνέχισε μιλώντας για το πώς ο Joseph Quinn προετοιμάστηκε για να ερμηνεύσει την εν λόγω σκηνή. Μπορείτε να δείτε πιο πάνω την πλήρη συνέντευξή του.

Χάρη στην ερμηνεία του κομματιού για τις ανάγκες της σειράς, ο Quinn jam-αρε μαζί με τους Metallica στο backstage του φετινού Lollapalooza το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε ένα εκρηκτικό homage του συγκροτήματος στο Stranger Things κατά τη διάρκεια του headline set τους στο φεστιβάλ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured