View More

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια απέρριψε ο Rod Stewart για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ

«Δεν είναι σωστό να πάω», δήλωσε ο τραγουδοποιός

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια φαίνεται πως απέρριψε ο Rod Stewart για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ, σύμφωνα με σχετικές του δηλώσεις. Αυτές προέκυψαν πρόσφατα ενόψει της έναρξης του FIFA World Cup 2022, το οποίο και διεξάγεται αυτή τη χρονιά στο Κατάρ εν μέσω σφοδρών παγκόσμιων διαμαρτυριών για τις συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω χώρα, εξαιτίας της συστηματικής καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δηλώσεις του Rod Stewart έγιναν στους Times και τον δημοσιογράφο Jonathan Dean, με τον ίδιο να αναφέρει πως δεν σκοπεύει καν να βρεθεί στους αγώνες.

«Οι υποστηρικτές των ομάδων πρέπει να προσέχουν, έτσι δεν είναι;» ανέφερε ο Stewart, αναφερόμενος στο human trafficking που σημειώνεται στο Κατάρ, στο anti-LGBT νομικό σύστημά του, αλλά και σε πληθώρα άλλων ζητημάτων που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα και τα οποία βρέθηκαν στην επιφάνεια από τότε που ανακοινώθηκε η πρόθεση διεξαγωγής του κυπέλου εκεί.

Ο Dean πρότεινε τότε στον Stewart την ερμηνεία του “The Killing of Georgie (Part I and II)”, του κομματιού του δηλαδή από το 1976 που εμπνεύστηκε από τη δολοφονία ενός gay φίλου του.

«Αυτό θα ήταν καλό», απάντησε ο Stewart. «Στην πραγματικότητα μου πρόσφεραν πολλά χρήματα, περισσότερα από 1 εκατομμύριο, για να εμφανιστώ εκεί πριν από 15 μήνες. Το απέρριψα… Δεν είναι σωστό να πάω. Και οι Ιρανοί πρέπει να εκτεθούν που προσφέρουν βοήθεια».

Παράλληλα, η Dua Lipa πρόσφατα αναφέρθηκε στις φήμες που την ήθελαν να εμφανίζεται στο World Cup του 2022, δηλώνοντας πως η ίδια δεν συμμετείχε ποτέ σε οποιαδήποτε συνομιλία για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης. Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι «ανυπομονεί να επιστεφθεί το Κατάρ όταν αυτό θα έχει συμμορφωθεί στις υποσχέσεις που έχει πραγματοποιήσει σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό επιβεβαιωμένο act της τελετής έναρξης είναι ο Jungkook των BTS, με το Κύπελο να ξεκινά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχογραφημένη τη στοιχειωμένη άνοιξη του 2020, η νέα κυκλοφορία της Veego Records είναι εδώ

Όπου η ίδια η Ισλανδή τραγουδοποιός εμφανίζεται δίπλα σε ένα ηφαίστειο που πρόσφατα εξεράγη, σε έναν θρήνο και ωδή

FEATURED TODAY

Μετά από αλλεπάλληλες ακυρώσεις, επιτέλους έφτασε η ώρα να δούμε τους shame live στην Αθήνα. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο Eddie Green, κιθαρίστας και βασικός συνθέτης του βρετανικού post punk θαύματος, είχε συνομιλήσει με το Avopolis.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο ακούει και προτείνει μουσική εμπνευσμένη από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, για τελευταία φορά, πριν καταπιαστεί με τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Όπως τις κατέγραψε ο Άγγελος Κυρούσης από το δισκάδικο Rock & Roll Circus.

Top