Μια διασκευή στο "Who by Fire", το κομμάτι του Leonard Cohen από το 1974, έκανε διαθέσιμη η PJ Harvey. Η εκδοχή της στο κομμάτι ηχογραφήθηκε μαζί με τον συνθέτη Tim Phillips για τη νέα σειρά Bad Sisters του Apple TV+.

Η Sharon Horgan, η οποία είναι executive procuder και πρωταγωνιστεί στο Bad Sisters, αναζήτησε ειδικά την PJ Harvey γι' αυτή τη σειρά: «Σκέφτηκα τα λόγια του "Who by Fire" αμέσως μόλις πήρα το πράσινο φως για τη σειρά και σκέφτηκα επίσης πόσο τέλειο θα ήταν», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι μακροχρόνια θαυμάστρια της PJ. «Σχετικά σύντομα μετά από αυτό, σκέφτηκα και τη φωνή της Polly να τραγουδάει αυτές τις λέξεις και ρώτησα την Apple αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

«Ήταν μια πολύ ευχάριστη μέρα που ξοδέψαμε ηχογραφώντας την έκδοση του "Who by Fire" του Leonard Cohen για το Bad Sisters», δήλωσε με τη σειρά της η PJ Harvey. «Είχα μιλήσει με τη Sharon Horgan πριν από την ηχογράφηση, οπότε κατάλαβα γιατί ένιωθε ότι ο στίχος του τραγουδιού ήταν τόσο τέλειος για τη σειρά, αλλά κατάλαβα επίσης ποιες αποχρώσεις της ερμηνείας του Leonard αγαπούσε περισσότερο και επομένως τι να δοκιμάσω και τι να αποδώσω με τον δικό μου τρόπο. Ο Tim Phillips και εγώ δουλέψαμε μαζί για την ερμηνεία μου για το τραγούδι. Βρήκα τον Tim έναν εμπνευσμένο και συναρπαστικό συνεργάτη που έκανε όλη την εμπειρία να κυλήσει αρμονικά».

Με πρωταγωνίστριες επίσης τις Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene και Eve Hewson, το Bad Sisters είναι μια μαύρη κωμωδία που επικεντρώνεται σε μια ομάδα από αδέρφια που αντιμετωπίζουν τον ξαφνικό θάνατο ενός μέλους της οικογένειας, καθώς βρίσκονται επίσης υπό έρευνα από μια ασφαλιστική εταιρεία ζωής.

Όπως θα περίμενε κάθε φαν της Harvey, η φωνή της ταιριάζει στην απόκοσμη ατμόσφαιρα της πλοκής.

Ακούστε τη διασκευή της στο "Who by Fire" του Cohen παρακάτω.

Το επόμενο άλμπουμ της Harvey είναι επί του παρόντος στα σκαριά και αναμένεται το καλοκαίρι του 2023.

Μιλώντας στο Rolling Stone, η τραγουδοποιός ανέφερε για τον επικείμενο δίσκο της ότι «πήρε χρόνο για να βγει σωστός», αλλά η ίδια είναι «πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα».

Δεν είναι σαφές το αν ο δίσκος έχει ολοκληρωθεί στο 100%, ωστόσο η Harvey δήλωσε ότι η πρόθεσή της είναι να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2023.

Το κοινό ήδη γνώριζε από τον Φεβρουάριο του 2022 ότι η μουσικός βρισκόταν στη διαδικασία ηχογραφήσεων, αφού η ίδια είχε μοιραστεί φωτογραφίες της από το studio στις οποίες έπαιζε κιθάρα, ρύθμιζε guitar pedals και στεκόταν μπροστά από ένα μικρόφωνο.

Η Harvey ανέφερε επίσης στη συνέντευξη ότι άντλησε πρόσφατα έμπνευση από τα κινηματογραφικά soundtracks των Jonny Greenwood, Hildur Guðnadóttir και Ryuichi Sakamoto, ενώ όσο η ίδια δεν ακούει film scores, απολαμβάνει τα solo projects του Thom Yorke, όπως και τις δουλειές του με τους Smile. Έμπνευση για την ίδια αποτελούν ο Mica Levi των Micachu & The Shapes, η Anna von Hausswolff και ο Bob Dylan.

Υπομονή λοιπόν μέχρι και το καλοκαίρι του 2023, όταν και κατά πάσα πιθανότητα θα ακούσουμε τη νέα δισκογραφική δουλειά της Polly Jean!

Στο μεταξύ, κυκλοφορεί μια σειρά από επανεκδόσεις βινυλίου για τα πρώτα οκτώ LP της μαζί με demo από τις ηχογραφήσεις κάθε άλμπουμ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured