Ναταλία Πετρίτη

Με ακόμη ένα μουσικό mix επέστρεψε ο Thom Yorke, που αποτελεί και το έβδομο μέρος του ραδιοφωνικού του project/εκπομπής στο Sonos radio. Τίτλος αυτή τη φορά της νέας του λίστας είναι το “In the Absence Thereof”.

Το νέο μουσικό mix περιλαμβάνει κομμάτια των Miles Davis, Sun Ra, IDLES και IC3PEAK και παρά τις τεράστιες διαφορές τους μουσικά, όλα μαζί αποτελούν επί της ουσίας τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη μουσική που αποτελεί έμπνευση για τον καλλιτέχνη.

Ο ίδιος ο Yorke δήλωσε σχετικά με το μουσικό mix: «Το Mix 7 είναι το τελευταίο μου mix ή compilation, αν θέλετε, μουσικών και ήχων που με έχουν αγγίξει, από καλλιτέχνες που σέβομαι και που με εμπνέουν. Το να ακούω μουσική άλλαξε για μένα πρόσφατα, μιας που πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται τι είναι η μουσική ή οποιαδήποτε άλλη τέχνη σε αυτούς τους καιρούς θανάτου, βίας και τρόμου. Φαντάζομαι το μόνο που μπορεί είναι απλά να είναι παρούσα».

Ο Yorke συνέχισε: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσει κανείς το ότι βλέπουμε να γίνεται ένας πόλεμος στην Ουκρανία, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Η φυσιολογική ζωή δεν υπάρχει πια, υπάρχει μόνο το παράλογο».

Η λίστα “In The Absence Thereof” του Yorke αποτελεί ακόμη μια προσθήκη στα mixes του για το Sonos, ένα ψηφιακό ραδιόφωνο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020. Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν δημιουργήσει αντίστοιχες λίστες για αυτό είναι οι Phoebe Bridgers, David Byrne, η Third Man Records του Jack White, Brittany Howard, Jamila Woods, Soccer Mommy και JPEGMAFIA.  Οι ακροατές του ραδιοφώνου μπορούν να ακούσουν το πρόγραμμά του από τα Sonos systems ή μέσω Mixcloud.

Ακούστε εδώ τη λίστα του Thom Yorke, “In The Absence Thereof…Mix 7”:

  1. Bridget St. John — Ask Me No Questions
  2. IC3PEAK — Пламя
  3. Ennio Morricone — The Trio – Main Title
  4. IDLES — Progress
  5. Paul DeMarinis — The Lecture of Comrade Stalin at the Extraordinary 8th Plenary Congress
  6. Bibio — Pantglas
  7. Mr. Mitch — Sleep
  8. Sun Ra — I Am an Instrument
  9. Jim James — State of the Art (A.E.I.O.U.)
  10. English Garden — 7-10 Split
  11. Bendik Giske — Cruising
  12. Divide and Dissolve — Did You Have Something to Do With It
  13. Divide and Dissolve — Oblique
  14. Walter Smetak — Iêéaóôu
  15. Tony Allen, Dave Okumu & Joan as Police Woman — The Barbarian
  16. Don Cherry’s New Researches — Interlude / North Brazilian Ceremonial Hymn
  17. Miles Davis — Saeta

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured