Αναστασία Τουρούτογλου

 

Η πρόσφατη στοχοποίηση της συναυλίας των Eagles Of Death Metal στο Παρίσι μπορεί να είχε διάφορες δευτερεύουσες αιτίες, εντάσσεται όμως τελικά σε ένα μοτίβο συλλήβδην στοχοποίησης της Δυτικής μουσικής από τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση των τρομοκρατών που κάνει λόγο για ένα «έκλυτο πάρτυ πορνείας», σύμφωνα με τον James Harkin (συγγραφέα του βιβλίου Hunting Season, το οποίο καταπιάνεται με τις απαγωγές ξένων ομήρων από τους Τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία), πρέπει να ειδωθεί σε συνάφεια με όλη την ως τώρα στάση αυτών των φανατικών απέναντι στη μουσική των «Δυτικών εχθρών».

Η φωτογραφία που βλέπεται εδώ τραβήχτηκε φέτος και προέρχεται από τη Λιβύη, από εδάφη που πέρασαν στον έλεγχο τοπικών δυνάμεων πιστών στον Χαλίφη Abu Bakr al-Baghdadi, μετά την απερίσκεπτη ανατροπή του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Ντραμς, αλλά και σαξόφωνα ή κιθάρες, σε άλλες περιπτώσεις, ρίχνονται στην πυρά ως σύμβολα των αξιών μιας παρακμιακής Δύσης.

Στη Συρία, επίσης -όπως αποκαλύπτει ο Harkin- δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ένας νεαρός συνελήφθη και φυλακίστηκε στην al-Raqqah (την πρωτεύουσα του Χαλιφάτου) επειδή κυκλοφορούσε στον δρόμο με ένα t-shirt των Metallica. Σε άλλες περιστάσεις, διαφορετικά άτομα συνελήφθησαν επειδή στα κινητά τους τηλέφωνα έπαιζαν (σαν ringtones) «ξένα» τραγούδια. Τέλος, υπάρχει καταγεγραμμένο κι ένα ακόμα περιστατικό, ενός συγκροτήματος που καταδικάστηκε σε 90 βουρδουλιές με το μαστίγιο επειδή ανάμεσα στα όργανά τους υπήρχε κι ένα συνθεσάιζερ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η κατηγορία ήταν ότι οι συλληφθέντες «πρόσβαλλαν τον Αλλάχ».

Τις πράξεις αυτές αναλαμβάνει συνήθως η Hisbah, η διαβόητη θρησκευτική αστυνομία των Τζιχαντιστών, η οποία αγρυπνά κυρίως για μεταλλάδες και γκοθάδες, θεωρώντας αυτές τις υποκουλτούρες ως πολύ διαβρωμένες από τις Δυτικές αξίες. 

Να θυμίσουμε ωστόσο -χωρίς καμία διάθεση να αλαφρύνουμε τα εγκλήματα αυτών των φανατικών- ότι ανάλογα (αν και όχι ταυτόσημα) πράγματα συμβαίνουν και σε «νόμιμα» κράτη της περιοχής που η Δύση θεωρεί συμμάχους, με αποτέλεσμα ο Δυτικός τύπος να κάνει συχνά τα στραβά μάτια στις βαρβαρότητες τις οποίες διαπράττουν. Εξέχουσα περίπτωση ανάμεσά τους η Σαουδική Αραβία. Μπορείτε να διαβάσετε (εδώ) γιατί το να παίζεις black metal σε αυτή την πολύτιμη για τη Δύση χώρα μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο ακόμα και με τη θανατική ποινή...

{youtube}0FMfsT11pdA{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured