Αναστασία Τουρούτογλου

 

Το Billboard μίλησε και τα στοιχεία που μάζεψε, από τις 17 Αυγούστου 1963 ως τις 10 Οκτωβρίου 2015, είναι συντριπτικά: 38 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Elvis είναι ακόμα ο βασιλιάς.

Μαζί με τις συλλογές και τα λοιπά, ο Presley κατέχει ένα ρεκόρ που δείχνει άφταστο: έχει δει ...107(!) άλμπουμ να μπαίνουν στα αμερικάνικα charts. Και όλα αυτά μετά το 1963 που άρχισαν να μετράνε, μην ξεχνάτε ότι είχε υπερεπιτυχημένη σε πωλήσεις δισκογραφία και πριν από αυτό το όριο. Τελευταίο άλμπουμ που μπήκε στη λίστα, η συλλογή Elvis Presley Forever που βγήκε τον Σεπτέμβριο και έφτασε ως το #11.

Τον Elvis ακολουθεί, προς έκπληξή μας εδώ στην Ελλάδα (όπου δεν αντιλαμβανόμαστε ΠΟΣΟ δημοφιλής είναι η country πέρα από τον Ατλαντικό), ο Willie Nelson με 73 άλμπουμ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Grateful Dead, με 69 άλμπουμ. 

Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Bob Dylan με 64 άλμπουμ και ο Frank Sinatra με 62, ο οποίος άφησε στην 6η θέση τη Barbra Streisand (58).

Στο νούμερο 7 της λίστας βρίσκουμε τους Beatles (57 άλμπουμ), που στο τσακ περνάνε τον Johnny Mathis (56), ο οποίος με τη σειρά του κάνει την έκπληξη, αφού αφήνει πίσω τον Johnny Cash (54).

Στη θέση νούμερο 10 ισοβάθμισαν ο Neil Diamond με τον Neil Young (53), έχοντας τους Rolling Stones και τον James Brown μια ανάσα πίσω τους (52 άλμπουμ αμφότεροι).

{youtube}iTkgTeojtcU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured