Αναστασία Τουρούτογλου

Ακυρώθηκε πριν λίγο η προγραμματισμένη συναυλία των Söhne Mannheims στο Ανόβερο, λόγω φόβων της αστυνομίας για τρομοκρατικό χτύπημα στην TUI-Arena, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 14.000 θεατές για να δουν το δημοφιλέστατο στη Γερμανία soul/pop σχήμα.

Αν και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν υπήρχε συγκεκριμένη απειλή κατά του συναυλιακού χώρου, οι αρχές προχώρησαν σε ακύρωση του live και εκκένωση του χώρου, ύστερα από την έγκαιρη αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος στο στάδιο της πόλης, όπου ήταν να διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας, παρουσία μάλιστα της Άνγκελα Μέρκελ και άλλων υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματούχων, που ήθελαν έτσι να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ύποπτο αντικείμενο έγινε αντιληπτό στην οδό Ρόμπερτ Ένκε, κοντά στο γήπεδο. Αμέσως αποκλείστηκαν όλοι οι γύρω δρόμοι, ενώ λίγο μετά -σύμφωνα με το Euronews- εντοπίστηκε από την αστυνομία ένα ολόκληρο ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά, σε άλλο σημείο πλησίον του σταδίου.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν και όσα τρένα έφευγαν από το στάδιο του Ανόβερου, με τους επιβάτες να καλούνται να συνεχίσουν με τα πόδια, για την ασφάλειά τους. Ο Δήμαρχος της πόλης, Στέφαν Σόστοκ, δήλωσε πως «Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα».

{youtube}w6EKVJtI6fg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured