Αναστασία Τουρούτογλου

Συνήθως οι καλλιτέχνες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε η δουλειά τους μην κυκλοφορεί πουθενά στο διαδίκτυο το κάνουν για τα πνευματικά τους δικαιώματα (βλ. Dylan, Prince και λοιπούς). 

Ο Neil Young όμως που δήλωσε χθες ότι δεν θα επιτρέπει πλέον η μουσική του να παίζεται μέσω διαδικτύου ξεκαθάρισε ότι ο λόγος δεν είναι τα δικαιώματα αλλά η κακή ποιότητα του ήχου. «Δεν θέλω η μουσική μου να απαξιώνεται λόγω της χειρότερης ποιότητας στην ιστορία των τηλεοπτικών ή οποιοδήποτε άλλων μέσων διανομής», πόσταρε ο Young στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και συνέχισε: «Δεν αισθάνομαι σωστά που επιτρέπω αυτό να πωλείται στους φαν μου. Είναι κακό για την μουσική μου».   

O τραγουδοποιός πάντως ξεκαθάρισε ότι πήρε την συγκεκριμένη απόφαση «όχι εξαιτίας των χρημάτων αν και τα εισοδήματα μου (όπως όλων των καλλιτεχνών) έχουν μειωθεί δραματικά από κακές συμφωνίες που γίνονται χωρίς την συγκατάθεση μου».  

Παρόλα αυτά άφησε το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο λέγοντας: «Όταν επιστρέψει η ποιότητα, θα το ξανακοιτάξω. Ποτέ μην λες ποτέ».

{youtube}fi2XCsPKlY8{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured