Αναστασία Τουρούτογλου

 
Η μαζική επιτυχία μπορεί να εγκατέλειψε τον Paul Revere Dick και τους Raiders του κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (1972 βγήκε το άλμπουμ Country Wine, που σημείωσε ένα αποκαρδιωτικό #209 στα αμερικάνικα charts / 1973 το "Love Music" εμφανίστηκε ως κομήτης στο #97 των singles), ωστόσο τα κιτάπια της μουσικής ιστορίας τον κατέγραψαν ως έναν από τους πιο χαρισματικούς performers της δεκαετίας του 1960.
 
Ο Paul Revere έμεινε στην ιστορία για τα κοστούμια του, για τις εκρηκτικές του επιδόσεις στα λάιβ και για την κοφτερή του αίσθηση του χιούμορ, ήταν όμως παράλληλα κι ένας από τους σημαντικούς Αμερικανούς κιμπορντίστες της γενιάς του, ενώ άφησε μαζί με τους Raiders μια σειρά μεγάλων επιτυχιών, από τις οποίες ξεχωρίζουν το υπέροχο "Kicks" (ένα από τα 500 καλύτερα τραγούδια ever, σύμφωνα με το Rolling Stone), το "Just Like Me" και το "Indian Reservation (The Lament of the Cherokee Reservation Indian)". 
 
Μόλις πριν λίγους μήνες –τον Ιούλιο– ο Revere πόσταρε στο Facebook του ότι ναι μεν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας (είχε καρκίνο), όμως «nothing can stop the old man. I'm like the Energizer Bunny!». Και παρά τις συστάσεις των γιατρών για ξεκούραση, ετοιμαζόταν για νέες περιοδείες. Αλλά τελικά έμελλε να σβήσει ήσυχα, στα 76 του, στο σπίτι του στο Caldwell του Άϊνταχο. 
 
Τίποτα ίσως δεν μπορεί να αποτελέσει καλύτερο επίλογο, από τα λόγια με τα οποία τον αποχαιρέτησε ένας αφοσιωμένος fan: «The world will be a lot less fun, a lot less kind and gentle without Paul Revere in it». 
 

{youtube}bhbU_n62ePY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured