Στυλιανός Τζιρίτας

Airlander-1-660x495

Μοιάζει σαν μελλοντικό σχέδιο του Aviator του ανθρώπου που ενσάρκωσε αν θυμάστε ο Leonardo Di Caprio στην ταινία του Martin Scorsese, του Howard Hughes. Αλλά εδώ έχουμε με χειροπιαστά πράγματα να κάνουμε και όχι σχεδιασμούς για το μέλλον.

Χειροπιαστά τρόπος του λέγειν μια και μιλάμε για το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, το HAV 304 Airlander είναι πάνω από90 μέτραμακρύ, δηλαδή σχεδόν20 μέτραμεγαλύτερο από ένα Boeing 747. Κατασκευάστηκε από την βρετανική Hybrid Air Vehicles και η χρησιμοποίηση του θα έχει να κάνει όχι μόνο με διαφημιστικές οδούς αλλά και με παροχή βοήθειας σε περιοχές που θα είναι δύσκολη η πρόσβαση ακόμα και από τον αέρα για άλλες  ιπτάμενες μηχανές.

Ο Bruce Dickinson είναι γνωστός λάτρης της ανεμοπορίας, αεροπλοΐας και λοιπών «αερο». Γνωστό εξάλλου ότι οδηγεί κοτζάμ Boeing πηγαίνοντας τους συνεργάτες του από τους Maiden σε κάθε άκρη της γης για να δώσουν τον γνωστό και θαυμάσιο show τους. Ο Bruce λοιπόν ήταν ο βασικός χρηματοδότης του σχεδίου και τώρα μένει να δούμε πως θα αποδώσει η επένδυση του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured