avopolis.team

Katy_Perry980

Το ρεκόρ ψεύτικων ακολούθων στο Twitter έχει η Katy Perry, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Statuspeople.com, όπου υπολογίζεται ότι ένα 46% των 46.550.588 που εμφανίζονται να την ακολουθούν δεν υπάρχουν, ενώ το 40% των όσων απομένουν κρίνεται εξίσου ύποπτο, αφού εμφανίζεται ανενεργό. Κάνοντας τους υπολογισμούς, η δημοφιλής Αμερικανίδα σταρ απομένει μόλις με 6.517.082 followers.

Είναι βέβαια γνωστό ότι πολλά μεγάλα ονόματα της σόου μπιζ, αλλά και οργανισμοί, αγοράζουν followers στο Twitter, likes στο Facebook και views στο YouTube, αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διανύουν περίοδο που θεωρούνται πολύ ισχυρά στην εδραίωση της φήμης κάποιου ή στην προβολή για διαφημιστικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικά, στο eBay πωλούνταν πρόσφατα «1000 Twitter ακόλουθοι που μοιάζουν αληθινοί» για μόλις 7 δολάρια Η.Π.Α. και 4000 για 20 δολάρια.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αποκάλυψη ότι και το ίδιο το Twitter έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον αυτήν την τακτική: το 62% των ακολούθων του δείχνει πλαστό, το 31% θεωρείται μη ενεργό και μόλις το 7% των όσων εμφανίζονται θεωρείται με βεβαιότητα αληθινό.

Δεύτερος σε ψεύτικους ακολούθους πίσω από την Katy Perry, βρίσκεται ο Justin Bieber: από τους 46.521.478 followers, ένα 40% κρίθηκε πλαστό, ενώ ένα επιπλέον 43% βρέθηκε ανενεργό. Η αληθινή του λοιπόν δημοτικότητα ανέρχεται σε 7.900.000 άτομα.

Στην τρίτη θέση του σχετικού top-10 βρίσκεται η Lady Gaga, ενώ ακολουθούν ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα και η Taylor Swift. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το YouTube, η Britney Spears, η Rihanna, το Instagram και ο Justin Timberlake.

{youtube width="480" height="300"}98WtmW-lfeE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured