KU

Στο νέο SONIK (Νοεμβρίου) που κυκλοφορεί, θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο φασισμό γύρω και μέσα μας, με αφορμή τα λεγόμενα του Γιάννη Αγγελάκα στο Θέατρο Βράχων, όταν ακούστηκε το σύνθημα «φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες». Το Avopolis.gr αναδημοσιεύει σήμερα ένα από τα κείμενα του τεύχους του SONIK, αυτό του KU*.

Δεν χρειάζεται να σκοτώσω το φασίστα μέσα μου, ο φασισμός μέσα μου αυτοκτόνησε την πρώτη φορά που βρέθηκα απέναντι του.
Στην ψυχοπαθολογία του λούμπεν τυράννου που η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να θρέψει ως περιθωριακά ηρωική φιγούρα, το «καλό παιδί» με κριτήρια που καθορίζει η γενιά των παππούδων του, δεν μπορούμε να επέμβουμε πολιτικά, αλλά μόνο με σαφή οριοθέτηση ανθρωπιστικά και εν συνεχεία κοινωνικά και ποινικά κολάσιμων πράξεων και την επιβολή μίας δίκαιης τιμωρίας...
Και τώρα και πάντα, ακόμα κι όταν οι φασίστες μπαίνουν στα κελιά, ο φασισμός παραμένει ελεύθερος.
Ο φασισμός είναι έξω, στα σχολεία, στους δρόμους, στις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές. Ο φασισμός παίρνει το λεωφορείο, το τρένο, το αμάξι και γυρίζει όλη τη χώρα δέκα φορές τη μέρα. Δεν είναι μόνο κάτι κουστουμαρισμένοι νταήδες που αλυχτάνε μοιράζοντας κλωτσιές, κραδαίνοντας πυρσούς και ρίχνοντας κόσμο από τα σύννεφα. Είναι τα παιδάκια έξω από το σπίτι που παίζουν «Κασιδιάρης – Πακιστανοί». Είναι κυρίες με μιζανπλί που φωλιάζουν ζώα, γιατροί που τσιμπάνε φακελάκια, πολιτικοί και δικηγόροι που εξαγοράζονται, εκδότες που εμπορεύονται την ψυχή τους, καναλάρχες που προσκυνούν απορρυπαντικά, opinion makers, χρηματιστές και τραπεζίτες που πουλάνε και αγοράζουν πληθυσμούς, τόσοι αναρίθμητοι τυμπανοκρούστες μιας κοινωνίας που πνέει τα λοίσθια.

* Ο KU αποτελεί το βασικό μουσικό όχημα του εικαστικού και ηχητικού καλλιτέχνη Δημήτρη Παπαδάτου. To πρώτο σόλο άλμπουμ του (Feathers) κυκλοφόρησε φέτος από την Inner Ear.

Sonik89cover

Το νέο SONIK κυκλοφορεί και πάλι στην απλή έκδοση των 3,90 ευρώ και στη συλλεκτική έκδοση (στην τιμή των 7,50 ευρώ) που περιλαμβάνει ένα ακόμα βιβλίο από τις Εκδόσεις Οξύ (περιλαμβάνονται τα βιβλία: HELLRAISER-COMIC, ΠΝΙΓΜΟΣ, INDIGO, ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΜΕ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ - COMIC, ΑΜΑΡΤΟΒΟΡΟΣ, ΝΥΧΤΟΒΑΤΗΣ, ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, RING) και τη βιογραφία του Freddie Mercury (These Are The Days Of His Life), με σπάνιες φωτογραφίες και δημοσιεύματα από το σύνολο της ζωής και της καριέρας του.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση κυκλοφορεί αποκλειστικά με το SONIK!


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured