Στυλιανός Τζιρίτας

Σε μια θαυμάσια συνέντευξη που παραχώρησε ο μπατερίστας των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith στο Rolling Stone μίλησε μεταξύ άλλων και για την την παράλληλη μπάντα που συμμετέχει, τους Chickenfoot. Σε αυτή την τελευταία συμμετέχουν ως γνωστόν ο Sammy Hagar, ο επίσης πρώην Van Halen, Michael Anthony και ο πολύς Joe Satriani. Όπως είπε για τους τελευταίους περνάει θαυμάσια μαζί τους αλλά εξαιτίας περιορισμένου χρόνου θα αναγκαστεί να αφήσει το σκαμπό των ντραμς [αποκλειστικά για τις ανάγκες τις τουρνέ των Chickenfoot] στον αντικαταστάτη του Kenny Aronoff –από τους πλέόν καταξιωμένους αμερικανούς session μουσικούς.

dsc_0093-edit-wm

Σε ερώτηση ποια η διαφορά μεταξύ Red Hot Chili Peppers και  Chickenfoot σε επίπεδο σχέσεων με τα μέλη των δύο συγκροτημάτων ο Smith υπήρξε απολαυστικός: «Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Me τους Peppers γράφουμε τραγούδια επί ένα χρόνο και ηχογραφούμε επί 5 μήνες. Με τους  Chickenfoot, ο Joe [Satriani] στέλνει demos και μετά μαζευόμαστε στο Los Angeles και τελειώνουμε τα τραγούδια σε δυο περίπου εβδομάδες. Οι Chili Peppers είναι ένας μακροχρόνιος γάμος ενώ οι Chickenfoot είναι ένα είδος ερωμένης. Όταν επιστρέφω στους Peppers, έχω καινούργιες θέσεις και επιχειρήματα».
Αν υπολογίζουμε στα παραπάνω 2 συγκροτήματα τις ηχογραφήσεις του με τους Bombastic Meatbats αλλά και τη session συμμετοχή του στους τελευταίους δίσκους των Dixie Chicks και του Kid Rock το ερώτημα του αν νιώθει κουρασμένος και στομωμένος από την πολλή μουσική δραστηριότητα έρχεται εύλογα.

«Μου αρέσει να παίζω μουσική. Εξάλλου πάντα χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω από την άλλη μεριά της γραμμής τον Rick Rubin να λέει ‘νομίζω ότι κολλάς απόλυτα με αυτό το δίσκο που έχω στο μυαλό μου, έλα να τον κάνουμε’…και απλά πηγαίνω…»
Φυσικά δεν έλειψε και η ερώτηση για τον καινούργιο κιθαρίστα των Peppers, Josh Klinghoffer και για το αν θα μείνει στη μπάντα για πολύ καιρό: « Το ελπίζω»…απάντησε «Είχαμε αρκετούς κιθαρίστες μέχρι τώρα…Είμαστε κάπως σαν το(υς) Spinal Tap»….


{youtube width="480" height="300"}-6gBvBSp2Tk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured