Στυλιανός Τζιρίτας

Scraft_DoctorWho

Σύμφωνα με τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η αγγλική The Performing Rights Society (PRS) For Music, οι θιασώτες της μουσικής ξόδεψαν μέσα στο 2010 12% λιγότερα χρήματα απ ότι το 2009 για συναυλίες. Προσοχή όμως σε μια σημαντική λεπτομέρεια! Τα νούμερα αυτά αφορούν τις αίθουσες ή αρένες όπου η εκάστοτε μπάντα εμφανίζεται συνοδεία (στην καλύτερη των περιπτώσεων) συνοδεία ενός support συγκροτήματος.
Διότι όταν παίρνουν στο μικροσκόπιο τα φεστιβάλ τα νούμερα παίρνουν την ανιούσα οδό. Τα φεστιβάλ πάνε καλά λοιπόν αλλά έχουν μια σεβαστή πτώση οι μεμονωμένες εμφανίσεις.
Κατά τα λεγόμενα πάλι της  PRS αυτό σχετίζεται με το γεγονός του ότι συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Take That δεν έκαναν τουρνέ κατά την προηγούμενη χρονιά, αν και αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι και οι δυο θα εμφανιζόντουσαν εκτενώς.

Επίσης ονόματα παλαιά και καινούργια όπως ο Rod Stewart και οι Kings Of Leon αντίστοιχα, που προσελκύουν μεγάλα ακροατήρια, προτίμησαν τελικά να εμφανιστούν σε μεγάλες αίθουσες και όχι σε αρένες…

Νωρίτερα αυτό το χρόνο η PRS είχε αποκαλύψει ότι το συνολικό πόσο που απεδόθη σε άγγλους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του 2010 για δικαιώματα χρήσης των τραγουδιών τους έπεσε κατά 7 εκατομμύρια λίρες. Και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η όποια πτώση σε αυτόν τον τομέα.


{youtube width="480" height="300"}jA5fVhTLfos{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured