Στυλιανός Τζιρίτας

the_edge_wallp

Το γράμμα δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου στην εφημερίδα και έφερε την υπογραφή Simon Moroney, κατοίκου της Βαλτιμόρης, ο οποίος ανάμεσα στα διάφορα που έγραφε για τους U2 τους κατηγόρησε για την πολιτική τους απέναντι στο ζήτημα φόροι. Η αναφορά βέβαια είχε να κάνει με το ότι οι Bono και Edge εδώ και κάποιο σεβαστό διάστημα έχουν μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεων τους στην Ολλανδία όπου και πληρώνουν φόρους. Ζήτημα που είχε δημιουργήσει συζητήσεις ένεκα του ότι η Ιρλανδική μπάντα δεν πληρώνει πια στο γενέθλιο της τόπο φόρους.
Η απάντηση του Edge ήταν άμεση και μάλιστα μέσω της ιδίας οδού. Απέστειλε στην εφημερίδα γράμμα όπου και απαντώντας στον κύριο Moroney είπε ότι «καλό θα ήταν να επικοινωνήσει ο αναγνώστης σας με το Υπουργείο Οικονομικών της Ιρλανδίας όπου και μιλώντας με αρμόδιους θα διαπιστώσει ότι το Υπουργείο δεν έχει κανένα προβληματισμό σε σχέση με το ότι το ότι οι U2 και μέλη αυτών έχουν μεταφέρει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ολλανδία» για να συμπληρώσει «…Επίσης για την ιστορία να αναφέρω ότι οι U2 ή τα μέλη της μπάντας ξεχωριστά δεν έχουν καμία καταδίκη ή εκκρεμούσα δίκη σχετικά με πληρωμές φόρων, πουθενά, σε κανένα σημείο του πλανήτη…»

Πάντως στην πρόσφατη εμφάνιση τους στο  Glastonbury Festival ήρθαν αντιμέτωποι με την ομάδα Art Uncut που με φυλλάδια και ένα τεράστιο μπαλόνι διαμαρτυρόντουσαν για τη στάση της μπάντας απέναντι στη μουσική και την κοινωνία γενικότερα.


{youtube width="480" height="300"}uGZjjN-4J4g{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured