Αποδεδειγμένα η Bjork έχει οικολογική συνείδηση και ανησυχίες και ακόμα περισσότερο εμφανές όλα αυτά τα χρόνια είναι το ενδιαφέρον της για την πατρίδα της, την Ισλανδία.
Την περίοδο αυτή η χώρα ταλανίζεται μεταξύ άλλων και από την απόφαση της κυβέρνησης να εκποιήσει τη δημόσια επιχείρηση ενέργειας στην Canadian Magma Energy. Πολίτες από όλη τη χώρα μαζί με αυτούς και η Bjork διαμαρτύρονται με το (προφανές) επιχείρημα ότι δεν μπορεί μια τέτοιας δυναμικής και οφέλους εταιρεία δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιωτικό φορέα πόσο μάλλον ξένων συμφερόντων.
Στα πλαίσια αυτής της διαμαρτυρίας και της προσπάθειας συλλογής υπογραφών έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (που είναι το διήμερο εθνικής εορτής Threttándinn που πιστοποιεί λυρικά και εθιμικά την ένωση μεταφυσικών όντων με τους κατοίκους της Ισλανδίας- η Bjork τραγούδησε ακόμα και karaoke πάνω σε classic soul και rhythm n blues σκοπούς σε μία προκαθορισμένη γι αυτό το σκοπό συγκέντρωση όπου παραβρέθηκαν φανατικοί οπαδοί της, δημοσιογράφοι και περιβαλλοντολόγοι. 
H Bjork δεν έχει φυσικά αρκεσθεί σε τέτοιου είδους ενέργειες. Τον προηγούμενο μήνα έδωσε σχετική με το θέμα συνέντευξη στο καναδικό περιοδικό Maclean's όπου καταφέρθηκε εναντίον της Canadian Magma Energy και η τελευταία αντέδρασε απειλώντας με μήνυση.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured