Δελτίο Τύπου

Ο Yo-Yo Ma (Γιο-Γιο Μα) δεν χρειάζεται συστάσεις. Ίσως o κορυφαίος τσελίστας στον κόσμο, έχει κερδίσει 18 Grammy, βραβείο Polar το 2012, Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών στις ΗΠΑ το 2011 και πλήθος άλλες διακρίσεις, ενώ έχει περιηγηθεί σε πολλά μουσικά μονοπάτια και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες σαν τον Carlos Santana και Bobby McFerrin και το μουσικό σύνολο Silkroad. 

Πέρυσι, ο Yo-Yo Ma ξεκίνησε ένα νέο μουσικό ταξίδι. Αποφάσισε να ερμηνεύσει τις 6 σουίτες του Bach για σόλο τσέλο, σε 36 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, σε εμβληματικές σκηνές, όπως αυτή του Ηρωδείου, που εκπροσωπούν την πολιτιστική κληρονομιά μας, τη δημιουργικότητα των σύγχρονων ανθρώπων και τις προκλήσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας για ειρήνη και κατανόηση.  

Η Αθήνα αποτελεί έναν από τους 36 σταθμούς στην παγκόσμια περιοδεία του κορυφαίου τσελίστα:

"Οι σουίτες για τσέλο του Bach υπήρξαν σταθεροί μουσικοί συνοδοιπόροι μου. Εδώ και εξήντα χρόνια μου χαρίζουν έμπνευση, ανακούφιση και χαρά σε περιόδους άγχους, γιορτής αλλά και απώλειας. Πόση δύναμη δεν έχει αυτή η μουσική ώστε, ακόμα και σήμερα, μετά από 300 χρόνια, να εξακολουθεί να μας βοηθάει να ταξιδεύουμε μέσα σε δύσκολους καιρούς;". 

Το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Yo-Yo Ma στη μία και μοναδική, μαγική εμφάνισή του, στο Ηρώδειο, στις 30 Ιουνίου.

Υο-Υο Ma

6 σουίτες του Μπαχ για τσέλο, χωρίς συνοδεία:

Σουίτα αρ. 1 σε σολ μείζονα, Σουίτα αρ. 2 σε ρε ελάσσονα, Σουίτα αρ. 3 σε ντο μείζονα, Σουίτα αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα, Σουίτα αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, Σουίτα αρ. 6 σε ρε μείζονα 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ωδείον Ηρώδου Αττικού

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κοντά στο μετρό Ακρόπολη)

ώρα έναρξης: 21.00

εισιτήρια:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 100€, ΖΩΝΗ Α΄ 80€, ΖΩΝΗ Β΄ 50€, ΖΩΝΗ Γ΄ 40€,

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 30€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ & 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ & ΑΜΕΑ 15€

Προπώληση

- Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

- Ωδείο Ηρώδου Αττικού

- https://www.ticketmaster.gr 

{youtube}1prweT95Mo0{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured