SAE ATHENS Open Day “Make Your Sound” το Σάββατο 22/1

news.team
news.team

Η SAE Athens καλωσορίζει τη νέα χρονιά με ένα δυναμικό OPEN DAY, το Σάββατο 22 Ιανουρίου, με τίτλο “Make Your Sound”!

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Οι φίλοι της μουσικής παραγωγής και τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μία σειρά από σχετικά σεμινάρια και παρουσιάσεις, καθώς και ένα forum συζήτησης σχετικά με την ανεξάρτητη δράση των καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιρειών ηλεκτρονικής μουσικής.
Οι θεματολογίες του OPEN DAY “Make Your Sound” προέρχονται από τα τμήματα σύντομης διάρκειας φοίτησης της σχολής: Electronic Music Production, DJing, Orchestration & Music Creation, Ableton Live, Logic User Certification και Max/MSP.

Δηλώσεις Συμμετοχής / Πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 210 3217661 (13:00 – 21:00 καθημερινά)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
13:00 – 15:00

CLASS 1+2 Labels & Artists: DIY Action / Forum

CLASS 3 Inside Max/MSP / Seminar

CLASS 4 DJ: Turntablism / Seminar

DAWs Hands on: Apple Logic / Seminar
16:00 – 18:00

CLASS 1+2 Οn-The-Spot: Produce & Perform / Seminar

CLASS 3 Orchestration & Music Creation / Seminar

CLASS 4 DJing w/ Ableton Live / Seminar

DAWs Hands on: Apple Logic / Seminar


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


CLASS 1+2  LABELS & ARTISTS: DIY ACTION - Forum

Η SAE Athens στα πλαίσια του Open Day συγκεντρώνει επαγγελματίες του μουσικού χώρου στα πλαίσια μιας ανοικτής συζήτησης με θέμα την αυτοδιαχείριση καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιρειών, όπως και τη διαμόρφωση και συντήρηση νέων, υγιούς φύσης υποστηρικτικών δομών, που θα επιτρέπουν μεν την απρόσκοπτη δημιουργική δράση των καλλιτεχνών, θα εξασφαλίζουν δε την βιωσιμότητα των ίδιων αλλά και της μουσικής βιομηχανίας που στηρίζεται σε αυτούς.
 
Συμμετέχοντες: 
Θοδωρής Τριανταφύλλου (Rhythmetic Records): producer, DJ, label manager

Γιάννης Δαλαγέλης (Dieb Audio): label owner, producer, DJ

Δημήτρης Λίλης (Just Gazing Records/Lilis Brothers): label owner, DJ, journalist 
Φώτης Σαλτογιάννης (Best Radio): event management


Συντονισμός: Κωστής Κουσουλός, Γιώργος Μουζής
CLASS 3  INSIDE MAX/MSP - Seminar

Η SAE Athens με την ευκαιρία του Open Day προσκαλεί όλους τους φίλους και λάτρεις της μουσικής τεχνολογίας σε ένα σεμινάριο / παρουσίαση του λογισμικού Max/MSP.
Το Max/MSP είναι ένα γραφικό περιβάλλον για μουσική, audio και multimedia δημιουργία, που χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια διεθνώς από ερμηνευτές, συνθέτες, καλλιτέχνες, δασκάλους και μαθητές, αποτελώντας ένα πανίσχυρο μέσο με το οποίο μπορεί κάποιος να συνδέσει το φυσικό / πραγματικό κόσμο με τον αντίστοιχο ψηφιακό του υπολογιστή.
 
Εισηγητής: Λάμπρος Πηγούνης
CLASS 4  DJ: TURNTABLISM - Seminar

Μια περιήγηση στο χώρο του DJing και στο πρόγραμμα του DJ Course που προσφέρει η σχολή. Γνωριμία με την ιστορία, τις βασικές ιδέες και κατευθύνσεις του φαινομένου του turntablism - της δημιουργικής δηλαδή εφαρμογής των τεχνικών του scratching για τη παραγωγή πρωτότυπων ήχων και γενικότερα τη δημιουργία μουσικής μέσω της χρήσης αναλογικών ή ψηφιακών πικάπ. Αναφορά στην χρήση των νέων τεχνολογιών και την εισβολή τους στο χώρο του παραδοσιακού δημιουργικού DJing.
Θα ακολουθήσει live επίδειξη από τον Sparky-T (DMC champion και κύριο εισηγητή του DJC της SAE Athens), ο οποίος και θα μοιραστεί tips & tricks με τους παρευρισκόμενους.
Εισηγητής: Θοδωρής Σαρτζετάκης (Sparky T)
DAWs  HANDS ON: APPLE LOGIC - Seminar

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει παρουσίαση του φημισμένου λογισμικού Logic Pro της Apple. Εκμεταλλευόμενοι τις σημαντικότερες δυνατότητες του προγράμματος και ιδιαίτερα τη γιγαντιαία τράπεζα με Apple Loops που αυτό διαθέτει, δημιουργούμε σύνθετα μουσικά κομμάτια με ευκολία και ευχαρίστηση. 
Η παρουσίαση θα γίνει στα workstations της σχολής, όπως ακριβώς γίνονται και οι διαλέξεις του τμήματος Apple Logic Certificate, από τον certified Apple trainer Χρήστο Μαρτίνη, μέσω της δημιουργίας εκ του μηδενός ενός μουσικού κομματιού από τον κάθε συμμετέχοντα. 


Εισηγητής: Χρήστος Μαρτίνης
CLASS 1+2  ON THE SPOT: PRODUCE & PERFORM - Seminar

Με σκοπό την πληρέστερη κατανόηση του εκπαιδευτικού πλαισίου του Music Technology Stream, και με αφορμή τα νέα, εξειδικευμένα τμήματα Production Workshops της SAE Athens, η σχολή παρουσιάζει ένα σεμινάριο-επίδειξη, όπου θα αναπαραχθούν on-the-spot οι διαδικασίες παραγωγής και ζωντανής ανασύνθεσης ενός τραγουδιού χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής. 
Αναλύοντας τα επιμέρους στάδια παραγωγής και τις τεχνικές που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός κομματιού, οι εισηγητές θα εστιάσουν στη ροή εργασίας και θα περιγράψουν τον τρόπο μεταφοράς μιας παραγωγής από το χώρο του studio στο live stage - χρησιμοποιώντας περιφερειακό εξοπλισμό όπως MIDI controllers, hardware synthw και με τη βοήθεια integrated controllers για το Ableton Live.


Καλεσμένος Παραγωγός: Τhrottler
Εισηγητής: Στέλιος Βλαχάκης

CLASS 3  ORCHESTRATION & MUSIC CREATION - Seminar

Με αφορμή το ομώνυμο short course της SAE, Orchestration & Music Creation, το συγκεκριμένο σεμινάριο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο μουσικός μπορεί να καταγράφει, να επεξεργάζεται και να αναπτύσσει τις μουσικές του ιδέες, χρησιμοποιώντας δημιουργικά όλα τα μέσα που του παρέχει η μουσική τεχνολογία. 
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο κομμάτι της δημιουργίας και επεξεργασίας μουσικού κειμένου με υπολογιστή (notation software), στη δημιουργική χρήση των συμφωνικών - και όχι μόνο - βιβλιοθηκών ήχου, καθώς και στα προγράμματα καταγραφής και επεξεργασίας ήχου (sequencers και audio editors) για τα οποία απαιτούνται γνώσεις από τον ίδιο το μουσικό, προκειμένου να φτάσει μέχρι το στάδιο της τελικής παραγωγής.
Εισηγητής: Γιάννης Μαλαφής

CLASS 4  DJING W/ ABLETON LIVE - Seminar

Μια περιήγηση στο χώρο του DJing και στο πρόγραμμα του DJ Course που προσφέρει η σχολή. Γνωριμία με τις νέες τεχνολογίες και με την εφαρμογή τους στο χώρο του club DJing. Σχέση και αλληλεξάρτηση DJing και μουσικής παραγωγής. 
Παρουσίαση των δυνατοτήτων του Ableton Live σε σχέση με το DJing, είτε αυτό αφορά απλά στη μίξη διαφόρων πηγών ήχου, είτε στη χρήση loops και εφφέ για τη δημιουργία αυτοσχεδιαστικών performances - είτε και στην on-the-spot παραγωγή remixes ή mash-ups, καθώς και στη χρήση ειδικευμένων controllers για όλα τα παραπάνω.
Εισηγητές: Θοδωρής Σαρτζετάκης (Sparky T) + guest

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με έναν χατζημεταλλά,

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Top