Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Δημήτρης Καπνόριζας

IANOS | ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | ANDRÉ MAIA
THE BRIDGE–H ΓΕΦΥΡΑ, Β’

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 21:30 ο ξεχωριστός Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής André Maia παρουσιάζει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ τη νέα του μουσική παράσταση «The Bridge – H γέφυρα» Β’, ένα εξαιρετικό μίγμα Ανατολικής-Δυτικής μουσικής και οργάνων.

Συμμετέχουν οι: Ηλίας Μαντικός κανονάκι, Γιώργος Μπερερής πιάνο, Γιάννης Βουτσινάς κοντραμπάσο-μουσική διεύθυνση, Στρατής Σκουρκέας κρουστά.

Ειδική συμμετοχή: Ειρήνη Δερέμπεη και Κάρολος Κουκλάκης

Λίγα λόγια για την μουσική παράσταση

Ο Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής André Maia, που ζει στην Αθήνα από το 2009, παρουσιάζει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ τη νέα του δουλειά «The Bridge – H γέφυρα» Β’, έναν σύνδεσμο Ανατολικής και Δυτικής μουσικής.

Η μουσικότητα του, η σπάνιά του φωνή και έκφραση, τον καθιστά ως έναν από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές της Ελλάδας. Σε αυτήν την παράσταση τραγουδά Ελληνική μουσική, Fado, Γαλλικά τραγούδια, Bossa-Nova, Σεφαραδίτικα τραγούδια, Ταγκό του Astor Piazzolla και Αμερικάνικα κλασικά, προωθώντας τον μουσικό διάλογο και τη φιλία μεταξύ των ανθρώπων.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι στην παράσταση της 26ης Ιανουαρίου, θα είναι η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης, όπου θα παρουσιάσουν κρητικά τραγούδια.

Λίγα λόγια για τον André Maia

Ο André Maia γεννήθηκε στην Λισαβόνα (Πορτογαλία) το 1964, σε μία οικογένεια αρχιτεκτόνων. Φοίτησε στο Γαλλικό σχολείο της Λισαβόνας για 11 χρόνια (Lycée Français Charles Lepierre). Νωρίς ανακάλυψε πως η Τέχνη ήταν ο δικός του τρόπος έκφρασης. Σπούδασε χορό και είναι πτυχιούχος στο θέατρο.

Έχει εργαστεί στο θέατρο, σε μιούζικαλ, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στη μεταγλώττιση. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής, έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Βραζιλία και πρόσφατα στην Ιαπωνία (2017-2018).

Ως τραγουδιστής έχει συμμετάσχει σε αρκετά μιούζικαλ και ταινίες της Disney. Ζει στην Αθήνα από το 2009, όπου και έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά μουσικά concepts για Fado, Γαλλικά τραγούδια, Bossa-Nova, Ταγκό του Astor Piazzolla και Αμερικάνικα κλασικά.

Λίγα λόγια για τους Ειρήνη Δερέμπεη και Κάρολο Κουκλάκη

Δύο μουσικοί που συναντιούνται το 1993 με αφορμή τη δημιουργία του μουσικού συνόλου ¨Παλαιινά Σεφέρια¨ όπου με αφετηρία τη μουσική της Κρήτης και το προσωπικό τους ερμηνευτικό ύφος υπέγραψαν δύο δισκογραφικές δουλειές (Παλαιινά Σεφέρια. και Ως είν' αέρας).
 
Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες-μουσικούς όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος,o Μάριος Φραγγούλης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Νίκος Κατριτζιδάκης, ο Δημήτρης Σγουρός κ.α.

Από το 2008 δουλεύουν πάνω σε μια καινούργια πρόταση, που αφορά στη μουσική της Κρήτης με πρωταγωνιστές τους αυλούς και τα έγχορδα όργανα όπως το θιαμπόλι (κρητικό πνευστό) και το Μπουλγαρί (κρητικός ταμπουράς), πραγματοποιώντας συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αντάμα... |Το θιαμπόλι και το μπουλγαρί σμίγουν σε δρόμους παλιούς, σκύβουνε στην παράδοση της Κρήτης κι ύστερα με το βλέμμα πάντα εκεί, συνταιριάζουν το παλιό με το καινούργιο κι αφηγούνται με τον δικό τους δόκιμο και μοναδικό τρόπο τα πάθη και τους πόθους.

Παίζουν: Ειρήνη Δερέμπεη: Τραγούδι Θιαμπόλι Καβάλ, Κάρολος Κουκλάκης: Τραγούδι Μπουλγαρί

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Ιανός
Σταδίου 24, Αθήνα (κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο, έξοδος Κοραή)

ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: 16 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

Προπώληση

στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

{youtube}ziBIPkVe_5s{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured