Σωκράτης Σινόπουλος
Χρωματίζοντας τους ανέμους

Ο Σωκράτης Σινόπουλος ύστερα από την έκδοση του πρώτου του άλμπουμ με τίτλο Eight Winds από την ECM records, καθώς και μερικές πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη, εμπλουτίζει την μουσική του παλέτα διασκευάζοντας παλαιότερο και νεότερο μουσικό υλικό για το κουαρτέτο του, διανθισμένο με κουαρτέτο εγχόρδων.

Οι φανερές και οι υποδόριες επιδράσεις του κλασικού ήχου στο έργο του Σινόπουλου γίνονται εδώ ακόμα πιο ανάγλυφες καθώς ο ίδιος γεφυρώνει με τον διαχρονικό ήχο της λύρας του τα ηχοχρώματα των κλασικών εγχόρδων του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου του.

Συντελεστές

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet

Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ, τύμπανα
Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών

Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί Ι
Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί ΙΙ
Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα
Αστέριος Πούφτης, τσέλο
Ενορχηστρώσεις για το κουαρτέτο εγχόρδων: Αποστόλης Κουτσογιάννης
Ηχοληψία: Γιάννης Σκανδάμης

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2010 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Έκτοτε εμφανίζεται σε θέατρα και φεστιβάλ τζαζ σε όλη την Ευρώπη.

Σωκράτης Σινόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με την Μαρία Γαλάνη και τον Βασίλη Γρατσούνα, θεωρητικά με τον Μιχάλη Αδάμη και βυζαντινή μουσική και δημοτικό τραγούδι με τον Γιάννη Τσιαμούλη. Το 1988 ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και ένα χρόνο αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός του «Λαβύρινθος». Έκτοτε, συνεργάζεται με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε διάφορα μουσικά σχήματα, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων έχει ηχογραφήσει για την Blue Note με τον Charles Lloyd και για την Harmonia Mundi με τον Jean Quihen Queyras. Το 1999 βραβεύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών: «Μελίνα Μερκούρη». Το 2010 δημιούργησε το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη (δίπλα στο μετρό Μέγαρο Μουσικής)

ώρα έναρξης: 20.30
εισιτήρια
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7
Ζώνη Β: € 10
Ζώνη Α: € 15

Προπώληση

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής
και από το παράρτημά του στην Ομήρου 8
από την ιστοσελίδα www.megaron.gr και από τα φυσικά καταστήματα του Public

{youtube}2xmxeDn9XK4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured