news.team

O Shamir ορίζει τη νέα μουσική δημιουργία, την πρωτοπορία και την ελευθερία στην έκφραση όσοι λίγοι εκεί έξω αυτή την στιγμή. Και πλέον περήφανα δηλώνει ότι το κάνει μόνος του, ανεξάρτητος, μέσω του internet και μέσα από το διαμέρισμά του στην Φιλαδέλφεια. 

Στα 20 του είχε υπογράψει με την XL Recordings και έβλεπε τα κομμάτια του παρθενικού του album Ratchet (2015) να παίζουν παντού. Στην συνέχεια τούραρε τον κόσμο σαν ο επόμενος ποπ σωτήρας, κάτι σαν τον επόμενο Blood Orange, ενώ στα 22 του επέστρεψε στην αμερικάνικη βάση του και την διαφορετικότητα του αγκάλιασε το πλέον επιδραστικό label Father & Daughter κυκλοφορώντας το Revelations του 2017.

Κάπου ανάμεσα τα τσούγκρισε με το management του, σιχτίρισε την ανεξάρτητη μουσική βιομηχανία και αφού κατάφερε να ξεπεράσει ένα έντονο ψυχωτικό επεισόδιο, αποδέχτηκε τον διπολίκο εαυτό του. 

Δεν ταυτίζεται με την gay ταυτότητα, όπως και δεν ταυτίζεται με κανένα από τα δύο φύλα αλλά φροντίζει να υπηρετεί από την πρώτη γραμμή του ακτιβισμού το δικαίωμα στην ισότητα και την διαφορετικότητα. Έρχεται από punk background αλλά ο δεύτερος δίσκος της Gwen Stefani όρισε τον ήχο του νέου δίσκου με τίτλο το όνομά του. Όπως λέει ο ίδιος, «σε αυτό το άλμπουμ, επιτέλους το όραμα μου έγινε πραγματικότητα». 

20 λεπτά με τον Shamir είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν την φήμη του πιο φορμαρισμένου, ανεξάρτητου και ταλαντούχου νέου δημιουργού της indie pop. Και αν δεν το δέχεστε από εμάς δείτε τι γράφουν για αυτόν τα σημαντικότερα μουσικά media του πλανήτη:

O Shamir συγκεντρώνει μεγάλους ψυχεδελικό τα βόμβους και σταθερά beats στο “I Wonder". -New York Times

“On My Own"...ένας ύμνος για την καραντίνα.  -NPR

Ο Shamir επιστρέφει στην ποπ...τοίχος από fuzz90s κιθάρες και μελωδικά synths. - Rolling Stone

Μια υπενθύμιση της φήμης ως ατρόμητου αντικομφορμιστή, που μπορεί να καταπιαστεί με κάθε είδος και να δημιουργήσει μέσα σε αυτό το νέο δικό του σύμπαν. -The New Yorker

Το Shamir επιστρέφει στην off-beat pop του ντεμπούτο του από το 2015, Ratchet. -Pitchfork (7,5)

"On My Own"...το απόλυτο pop-rock track - ύμνος στην χαρά του να είσαι ανεξάρτητος... -FADER

Το “I Wonder" είναι ένα μεγάλο και δυναμικό rock τραγούδι. Οι στίχοι του Shamir είναι γραμμένοι με γνωστικό και ποιητικό τρόπο.  -Stereogum

Ανοίξτε τα παράθυρα και ακούστε το δυνατά. -Consequence of Sound

Ακούστε τον σήμερα, Πέμπτη, στη μία το μεσημέρι να συζητά με τον  Δημήτρη Λιλή στο avopolisradio.gr και την εκπομπή Incoming. 

 

Ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμα του Avopolis Radio:

11:00 - 14:00 Ο Δημήτρης Λιλής στο Incoming παρουσιάζει περισσότερη νέα μουσική για τους φανς των Gorillaz, Boy Pablo, Blend Mishkin & Sugahspank, Monsieur Minimal, Groove Armada, Matt Berninger και Shygirl, ενώ λίγο μετά τη μία συνομιλεί με το ανερχόμενο indie star από την Φιλαδέλφια, Shamir. 

14:00 - 16:00 O Μάκης Μηλάτος σε ένα ακόμη προσεγμένο και θεματικό mixtape. 

16:00 -18:00 O Zώης Χαλκιόπουλος «σκάβει» στην παγκόσμια δισκοθήκη του και διαλέγει διαμαντάκια που κερδίζουν την μάχη με τον χρόνο. 

18:00 - 20:00 Σε επανάληψη η πρώτη σεμιναριακή εκπομπή του Rock & Roll Circus για τη νέα σεζον

20:00 - 22:00 Στο κλείσιμο της ημέρας, ένα ακόμη σπουδαίο όνομα εγχώριου dj και συλλέκτη, ο Βαλάντης Τερζόπουλος aka Electric Looser αφιερώνει την εκπομπή του στο «δάσκαλο» Jose Padilla και τον αποχαιρετά εκ μέρους ολόκληρου του σταθμού. 

*Παράλληλα στο Mixcloud του σταθμού μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Thurston Moore στην εκπομπή Incoming. 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured