4+1 tips που έσωσαν τη ζωή μου στα θερινά σινεμά

Μετά από τόσους μήνες Netflix and chill, ξεχάσαμε κι αυτά που ξέραμε. Ένας οδηγός για την επιστροφή στα θερινά σινεμά.

Μετά από το χειμωνιάτικο lockdown, που διήρκησε περίπου μία αιωνιότητα και μια μέρα, και με συγκρατημένη, αλλά τουλάχιστον υπαρκτή, αισιόδοξη διάθεση, μικροί και μεγάλοι σινεφίλ που στερηθήκαμε τη μεγάλη οθόνη για τα καλά το προηγούμενο διάστημα, επιστρέφουμε με όρεξη στα θερινά σινεμά, έτοιμοι για γέλιο αλλά και συγκίνηση κάτω από τα αστέρια. Μετά από τόσους μήνες Netflix and chill, όμως, μη σας φανεί περίεργο αν η πρώτη σας επίσκεψη σε θερινό στεφθεί από απόλυτη αποτυχία, αφού, άνθρωποι είμαστε, ξεχάσαμε κι αυτά που ξέραμε τόσους μήνες κλεισμένοι σπίτι.

 Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και το θερινό σινεμά έχει τα κόλπα του και τις προϋποθέσεις του για να παρέχει μια πραγματικά ευχάριστη καλοκαιρινή εμπειρία. Το Avopolis λοιπόν είναι εδώ και, έχοντας «χτίσει» τα σινεμά της πόλης, σας δίνει τα απαραίτητα tips που όχι μόνο θα σώσουν τη ζωή σας στα θερινά όπως έσωσαν τη δική μας στο παρελθόν, αλλά θα απογειώσουν την πολυαναμενόμενη επιστροφή σε αυτά.

Κλείσε εγκαίρως το εισιτήριό σου

Ξέρουμε, ξέρουμε. «Σιγά μωρέ μη δε βρούμε, ένα σινεμά πάμε». Κι όμως αγαπητέ/-ή αναγνώστη/στρια, ακριβώς το ίδιο θα σκεφτούν και οι υπόλοιποι 300 που ξύπνησαν με όρεξη για επανέκδοση Godard και χαλαρή μπλοκμπαστεριά τύπου Fast and Furious. Επειδή όμως η χωρητικότητα των κινηματογράφων παραμένει περιορισμένη λόγω covid, αλλά και κανένας νοήμων άνθρωπος δεν ψήνεται να περιμένει σε ουρά για εισιτήρια με 38 βαθμούς Κελσίου και μάσκα, απλά φρόντισε να το εξασφαλίσεις διαδικτυακά ή τηλεφωνικά από τη δροσιά του σπιτιού σου και κάνε εντυπωσιακή είσοδο όσο οι άλλοι αγωνιούν για μια θέση.

Προμηθεύσου με τα σωστά snacks  

Το pop corn και τα nachos είναι πλούσια  σε αλάτι, το αλάτι φέρνει δίψα, εσύ θα πιείς δυο λίτρα νερό πριν να το καταλάβεις και για δες που στη μέση της ταινίας θα θες διακαώς να επισκεφθείς την τουαλέτα. Επειδή όμως στις προβολές της covid era το διάλειμμα παραλείπεται και εσύ δεν θες να χάσεις αυτή τη σκηνή που περίμενες από το trailer κιόλας της ταινίας, φρόντισε τα snacks και τα ποτά που θα καταναλώσεις να σε κρατήσουν στη θέση σου. Αντί λοιπόν για pop corn, δοκίμασε ένα mix με ανάλατους ξηρούς καρπούς ή μια φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής και μέλι, γιατί όχι και ένα παγωτό για τους γλυκατζήδες. Στα ποτά από την άλλη, άσε τη μπύρα για μετά την προβολή και απόλαυσε κατά τη διάρκειά της μια γρανίτα ή και ένα ανθρακούχο νερό με μαστίχα, που δροσίζει.

Ενημερώσου για το πρόγραμμα προβολών και κινήσου έξυπνα

Μετά από μια χρονιά αποχής από τις αίθουσες είναι λογικό να έχουν μαζευτεί πολλές ταινίες που θα ήθελες ιδανικά να δεις, από τις οσκαρικές μέχρι εκείνη την ιρανική παραγωγή που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν. Οι πιθανότητες όμως για τη δεύτερη είναι να αποκτήσει μεν διανομή, πολύ μικρή όμως και για εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα. Προτού λοιπόν επισκεφθείς το σινεμά, ενημερώσου ως προς τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες του καλοκαιριού και επίλεξε να δεις κατά προτεραιότητα τις μικρότερες, indie παραγωγές που σε ενδιαφέρουν, αφού θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου για να δεις τις μεγαλύτερες, που παραδοσιακά παίζονται για περισσότερες εβδομάδες στους κινηματογράφους.

Ντύσου κατάλληλα

Η εμπειρία του θερινού σινεμά μπορεί να είναι μαγική όπου κι αν βρίσκεται αυτό, η θερμοκρασία ωστόσο, και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες, μπορούν να σταθούν εμπόδιο και να σε κάνουν να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή, αν τα ρούχα που έχεις επιλέξει δεν ανταποκρίνονται σε αυτές. Πριν φύγεις από το σπίτι, φρόντισε το οutfit σου για το σινεμά να είναι διαμορφωμένο σε διάφορα layers, ώστε να προσθέτεις και να αφαιρείς ρούχα ανάλογα με τη θερμοκρασία αλλά και την ένταση του ανέμου στην τοποθεσία του σινεμά (θα εντυπωσιαστείς από το πόσο μπορείς να ξεπαγιάσεις σε μια παραθαλάσσια προβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, ακόμα και στα τέλη του Ιουλίου). Για τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, προμηθεύσου με μια ξύλινη βεντάλια και ένα ιαματικό νερό σε σπρέι που θα σε προστατεύσει σε μια προβολή με καύσωνα, ενώ έχε μαζί σου μια μικρή, σπαστή ομπρέλα για τα καλοκαιρινά μπουρίνια, που δεν χρειάζεται να καταστρέψουν την κινηματογραφική σου εμπειρία.

Μείνε μακριά από τα κουνούπια με τα Crilen Anti-Mosquito * της Frezyderm

Τελευταίο, μα ίσως σημαντικότερο από όλα τα tips, δεν είναι άλλο από το να μεριμνήσεις για την προστασία σου από ανεπιθύμητα τσιμπήματα, μιας που το θερινό σινεμά τυγχάνει να είναι φιλόξενο τόσο για εσένα, όσο και για τα κουνούπια που είναι πάντοτε πρόθυμα να σου χαρίσουν από μια ελαφριά φαγούρα, μέχρι μια παρασιτική μόλυνση! Σύμμαχός σου στη μάχη με τα κουνούπια δεν είναι άλλο από το Crilen Anti-Mosqito της Frezyderm, που θα βρεις στα φυσικά και στα online φαρμακεία, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών.

Το Crilen Anti-Mosqito θα το βρεις σε μορφή γαλακτώματος με 10% IR3535, αλλά και σε σπρέι με 20% IR3535, για αποτελεσματική απώθηση των κουνουπιών  και του κουνουπιού τίγρης, έως και 8 ώρες μετά την εφαρμογή του. Μπορείς μάλιστα να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και στο πρόσωπο, αποφεύγοντας φυσικά την περιοχή των ματιών. Μην ξεχνάς να φυλάς το προϊόν μακριά από παιδιά.

Καλές προβολές!

(*)  
Χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά με ασφαλή τρόπο.
Να φυλάσσονται μακριά από παιδιά.
Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν, πριν από τη χρήση.
Η εφαρμογή σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να γίνεται από ενήλικα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured