Υποψηφιότητες για τη Lady Gaga, τον Kendrick Lamar και το Bohemian Rhapsody στα βραβεία Όσκαρ 2019, εκτός ο Thom Yorke

Δείτε αναλυτικά ποιοι διαγωνίζονται στις κατηγορίες Καλύτερο Τραγούδι και Καλύτερο Soundtrack

Ανακοινώθηκαν πριν λίγο οι πολυαναμενόμενες υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, ανοίγοντας την πόρτα για τη μεγάλη βραδιά της απονομής (Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ).

Τα κινηματογραφικά νέα πλημμύρισαν βέβαια από την είδηση για τα Όσκαρ που διεκδικεί ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία The Favourite -και δικαιολογημένα, είναι τεράστια διάκριση για τον συμπατριώτη μας, αλλά και για την Ελλάδα.

Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν φέτος και τα μουσικά πράγματα. Και μάλιστα πέραν των «παραδοσιακών» κατηγοριών για Καλύτερο Soundtrack και Καλύτερο Τραγούδι, αφού δύο από τις πιο συζητημένες ταινίες του 2018 είχαν σχέση με τη μουσική (Bohemian Rhapsody και A Star Is Born) και βρίσκονται τώρα να διεκδικούν κάμποσα από τα μεγάλα βραβεία. Πατώντας αντίστοιχα εδώ και εδώ, μπορείτε να θυμηθείτε τις κριτικές που έγραψε γι' αυτές στις σελίδες μας η Μαρίνα Τσικλητήρα.

Και το Bohemian Rhapsody, αλλά και το A Star Is Born, διεκδικούν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Επιπλέον, ο Rami Malek διεκδικεί το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου για την επίδοσή του ως Freddie Mercury, ενώ από το A Star Is Born υποψήφιος για το ίδιο βραβείο είναι ο Bradley Cooper, για τον ρόλο του Jack Maine. Ακόμα πιο ηχηρή, ωστόσο, είναι η υποψηφιότητα της Lady Gaga για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, για το πορτραίτο της Ally Maine, ενώ υποψηφιότητα κέρδισε (αναπάντεχα) και ο Sam Elliott, που έπαιξε τον Bobby Maine. Τέλος, το A Star Is Born θα διαγωνιστεί και στην κατηγορία για Καλύτερο Προσαρμοσμένο Σενάριο.

Η Lady Gaga είναι βέβαια το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, χάρη στο "Shallow", το οποίο ερμήνευσε ντουέτο με τον Bradley Cooper στο A Star Is Born (Η.Π.Α. #5, Βρετανία #1, Αυστραλία #1, Γαλλία #5, Καναδάς #3, Γερμανία #10, Ιαπωνία #44, Ελλάδα #2).

Αντίπαλοί της είναι το "All The Stars" του Kendrick Lamar και της SZA από το Black Panther του Ryan Coogler (Η.Π.Α. #7, Βρετανία #5, Αυστραλία #2, Γαλλία #21), το "I'll Fight" της Diane Warren από το ντοκιμαντέρ RBG των Betsy West & Julie Cohen που ερμηνεύει η Jennifer Hudson, το "The Place Where Lost Things Go" των Marc Shaiman & Scott Wittman από το Mary Poppins Returns του Rob Marshall που ερμηνεύει η Emily Blunt και το "When Α Cowboy Trades His Spurs For Wings" των David Rawlings & Gillian Welch, από το φιλμ των Joel & Ethan Cohen The Ballad Of Buster Scruggs -το ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Tim Blake Nelson & Willie Watson.

Οι υποψηφιότητες για Καλύτερο Soundtrack θα αφήσουν απογοητευμένους τους φίλους των Radiohead, αλλά και τον ίδιο τον Thom Yorke, ο οποίος ευελπιστούσε ότι θα διακρινόταν για τη δουλειά του στο remake του Suspiria.

Ο Alexandre Desplat δεσπόζει με μία ακόμα υποψηφιότητα για το score του Isle Of Dogs του Wes Anderson, ενώ υποψήφιοι είναι και ο Ludwig Göransson για το προαναφερθέν Black Panther, αλλά και ο Marc Shaiman για το Mary Poppins Returns. Τη λίστα συμπληρώνουν ο Terence Blanchard με το soundtrack για το BlacKkKlansman του Spike Lee και ο Nicholas Britell με το score για την ταινία του Barry Jenkins If Beale Street Could Talk.

{youtube}bo_efYhYU2A{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured