Με τιμητικό SAG Award για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο βραβεύθηκε η εμβληματική Barbra Streisand, η οποία και βρέθηκε στην τελετή απονομής των λαμπερών βραβείων. Η ίδια ανέβηκε στη σκηνή για τα παραλάβει το αγαλματίδιο, βγάζοντας μια εγκάρδια και συγκινητική ομιλία - φόρο τιμής στις ρίζες της βιομηχανίας του Hollywood, εκθειάζοντας παράλληλα το πάθος της για την τέχνη.

«Είναι τόσο υπέροχο αυτό το βραβείο, γιατί ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα το πάρεις. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι εκεί και να ανησυχείς» ανέφερε αστειευόμενη η ίδια, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που είναι κάποιος υποψήφιος χρειάζεται να πάρει την έκφραση ότι είναι χαρούμενος ακόμη κι αν έχει χάσει. «Τέλος πάντων, όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ», αστειεύτηκε από την σκηνή των SAG Awards.

Η Streisand αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εποχή που ως έφηβη ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, διαβάζοντας περιοδικά για το σινεμά. Βασικό κίνητρό της η στιγμή που αντίκρυσε «τον πιο όμορφο ηθοποιό» όπως είπε τον Marlon Brando, τον οποίο και ερωτεύτηκε. «Και κάπως, με ένα τρόπο, όλα έγιναν πραγματικότητα».

«Για μερικές ώρες οι άνθρωποι μπορούσαν να καθίσουν σε ένα θέατρο και να ξεφύγουν από τα δικά τους προβλήματα – τι ωραία ιδέα! Κινούμενες εικόνες σε μια οθόνη», ανέφερε κάνοντας το κοινό να την καταχειροκροτήσει. «Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τους ανθρώπους που έχτισαν αυτόν τον κλάδο. Κατά ειρωνικό τρόπο, ξέφευγαν και από τα δικά τους προβλήματα. Ο Samuel Goldwyn, ο Louis B. Mayer και οι τέσσερις Warner Brothers, όλοι τους Εβραίοι που άλλαξαν τα ονόματά τους όταν ήρθαν στην Αμερική, ανέφερε η Streisand. «Ξέφυγαν όλοι από την προκατάληψη που αντιμετώπιζαν στην Ευρώπη, απλώς και μόνο λόγω της θρησκείας τους. Και ήταν ονειροπόλοι, όπως όλοι εμείς εδώ απόψε. Και τώρα ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου τέτοιες προκαταλήψεις ανήκουν στο παρελθόν».

«Ήμουν πολύ τυχερή που είχα δύο εξαιρετικούς άντρες στην πρώτη μου ταινία, το Funny Girl: τον William Wyer, τον σκηνοθέτη και τον διευθυντή φωτογραφίας, Harry Stradling», είπε η Streisand για την ταινία του 1968. «Αυτοί οι δύο άντρες ήταν εξαιρετικοί. Δεν είχαν πρόβλημα με μια νεαρή γυναίκα που είχε άποψη. Μπορούσα να προτείνω ιδέες για μια σκηνή στον Willy και να δοκιμάσω διάφορα εφέ φωτισμού με τον Harry και ποτέ, μα ποτέ δεν με υποτίμησαν. Αναπολώντας την εποχή, ήταν πραγματικά μπροστά από την εποχή τους, και αυτό ήταν φανταστικό. Και στην ουσία αυτό έδωσε το στίγμα για όλη μου την καριέρα» πρόσθεσε από τη σκηνή των SAG Awards.

Η ίδια σημείωσε ότι είναι μέλος του SAG για 60 χρόνια, ενώ απευθυνόμενη σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πρόσθεσε: «Μου άρεσε να δουλεύω μαζί σας, να παίζω μαζί σας και να ζω μαζί σας αυτή την υπέροχη μαγεία των ταινιών. Πάνω απ' όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τόση χαρά, απλώς να σας παρακολουθώ όλους στην οθόνη».

Η Streisand είναι κάτοχος EGOT με δύο Oscar (Καλύτερης Ηθοποιού για το Funny Girl το 1968 και Πρωτότυπου Τραγουδιού για το A Star Is Born το 1977), τέσσερα Emmy, 10 Grammy και ένα βραβείο Tony.

https://youtu.be/2TPfQvu2KB8

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured