Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Βρετανός ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από το Full Monty, Tom Wilkinson. Ο Wilkinson είχε τιμηθεί με βραβείο Bafta για την αγαπημένη ταινία του 1997, ενώ ο ίδιος επανέλαβε τον ρόλο του Gerald 26 χρόνια μετά, όταν η ταινία μεταφέρθηκε σε σειρά του Disney+. Ο ηθοποιός έθανε στο σπίτι του δίπλα στη σύζυγό του και την οικογένειά του το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του, ο Wilkinson απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Bafta συνολικά καθώς και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, για τον Michael Clayton και το In The Bedroom. Συμμετείχε σε 130 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, από το Λογική και Ευαισθησία του 1995, μέχρι το Rush Hour και το RocknRolla του Guy Ritchie το 2008.

Κέρδισε επίσης ένα βραβείο Emmy υποδυόμενος τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν στη μίνι σειρά του 2008 και μια υποψηφιότητα για Emmy ως ο πατέρας του Τζον Κένεντι στην ταινία The Kennedys.

Γεννημένος στο Leeds, ο Wilkinson σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης πριν ακολουθήσει πορεία προς το θέατρο και την τηλεόραση. Το 1986, πήρε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στη μίνι σειρά First Among Equals, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ. Μαζί του έπαιζε η Νταϊάνα Χάρντκαστλ με την οποία παντρεύτηκε το 1988 και απέκτησαν δύο κόρες, την Άλις και τη Μόλι.

Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες Batman Begins, Ο πατριώτης, Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού, Valkyrie, The Lone Ranger και Denial.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured