Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του, το Rotten Tomatoes, παρουσιάζει λίστες με τις καλύτερες σειρές και ταινίες από το 1998 και μετά ενώ έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να ψηφίσει τα αγαπημένα του για το ίδιο διάστημα. Σειρά πήρε η ψηφοφορία για τον καλύτερο σκηνοθέτη, με 64 ονόματα να μπαίνουν στη διαδικασία.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Κρίστοφερ Νόλαν, κάτι που ήταν εντελώς αναμενόμενο, αφού για να μπει ένα σκηνοθέτης στην ψηφοφορία έπρεπε η πρώτη του ταινία να έχει κυκλοφορήσει από το 1998 και μετά. Και το ντεμπούτο του Νόλαν με το The Following έγινε εκείνη τη χρονιά. Εκτός ψηφοφορία έμειναν μεγάλα ονόματα όπως ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Γουες Άντερσον και ο Πολ Τόμας Άντερσον, αφού οι πρώτες του ταινίες είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα.

Ο Νόλαν έκανε σαρωτικές νίκες σε κάθε γύρο με τουλάχιστον 87% και μόνο στον τελικό είχαμε ένα μικρό ντέρμπι, αφού ο Ντενί Βιλνέβ έφτασε στο 45% των προτιμήσεων, σε σύνολο ψήφων που ξεπέρασαν τις 300.000.

Σε αυτά τα 25 χρόνια, ο Νόλαν σημάδεψε τον χώρο του κινηματογράφου όχι μόνο με την τριλογία του Dark Knight, αλλά  και με το σύνολο της φιλμογραφίας του, με κάθε ταινία του να αποτελεί event και το Oppenheimer που προβάλλεται αυτή την εποχή στους κινηματογράφους να έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς.

Δείτε στη φωτογραφία το πως εξελίχθηκε η ψηφοφορία:

best_directors_showdown_round6


Ακολουθήστε το Roxx για να μαθαίνετε πρώτοι  για μουσική, σειρές και ταινίες. 

Πηγή

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured