Στα 82 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η θρυλική ηθοποιός και σύμβολο του σεξ, Raquel Welch, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά της συντετριμμένη. Ο θάνατός της προέκυψε έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός άρχισε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, ενώ πρωταγωνίστησε σε μία σειρά περίπου 65 ταινιών και ήταν κάτοχος Χρυσής Σφαίρας για τη συμμετοχή της στο έργο Ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες από το 1975. Η ίδια απέκτησε διεθνή φήμη από τους διαδοχικούς ρόλους της στις ταινίες Fantastic Voyage και One Million Years B.C. το 1966, ενώ είχε ανακηρυχθεί από το περιοδικό Empire ως μία από τις 100 πιο sexy ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου το 1995.

raquel-welch

Η σκηνή που εδραίωσε ως sex symbol τη Raquel Welch ήταν η εμφάνισή της με μπικίνι στο One Million Years B.C. και παρά το γεγονός ότι είχε ελάχιστες ατάκες στην πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, η ίδια κατάφερε να γίνει μια από τις πιο περιζήτητες γυναίκες σταρ στο Hollywood.

Η ίδια υπήρξε μετά το Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες για ακόμη μία φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα το 1987, όταν πρωταγωνίστησε στο δράμα Right to Die, υποδυόμενη μια γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και με την εμφάνισή της να μην θυμίζει τίποτα από τη γυναίκα που ο κόσμος είχε συνηθίσει.

Η Welch είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured