Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις κινηματογραφικές αίθουσες, το Athens Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στον αγαπημένο αθηναϊκό κινηματογράφο «Μικρόκοσμος». Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, το ASFF σας καλεί να ταξιδέψετε μέσα από τα μάτια 13 ταλαντούχων δημιουργών. 

Με στόχο να προωθήσει τον ανεξάρτητο κινηματογράφο αλλά και να αποτελέσει μια ανοιχτή πλατφόρμα έκφρασης για ανερχόμενους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, το Athens Short Film Festival παρουσιάζει τόσο ταινίες μυθοπλασίας  όσο και ντοκιμαντέρ. Οι 13 ταινίες του φετινού Φεστιβάλ άλλοτε βάζουν στο επίκεντρο κοινωνικά, πολιτικά και έμφυλα θέματα κι άλλοτε καταπιάνονται με τα προσωπικά διλήμματα ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο μουσικά βίντεο, animation και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους, το ASFF 2022 καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών φέρνοντας ταυτόχρονα δημιουργίες εκκεντρικής αισθητικής. 

Το Athens Short Film Festival διοργανώνεται από το 2018 από τη HF Productions, μια διεθνή εταιρεία διοργάνωσης 24 κινηματογραφικών φεστιβάλ ταινιών σε 15 χώρες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, το Φεστιβάλ έχει αναδείξει περισσότερους από 100 καλλιτέχνες από περίπου 30 χώρες. 

a

Το πρόγραμμα

Block 1 : 18:00- 19:25

Στο πρώτο μέρος του Athens Short Film Festival, θα προβληθούν 6 ταινίες μικρού μήκους. 

Shark ⬦Διάρκεια: 14' ⬦Σκηνοθεσία: Nash Edgerton, Αυστραλία 

Συμπληρώνοντας τη τριλογία της μαύρης κωμωδίας που ξεκίνησε με το Spider και συνέχισε με το Bear, ο Nash Edgerton φέρνει στην οθόνη τη Rose Byrne ως Sofie, μια κοπέλα που αγαπάει τις φάρσες όσο και ο Jack, το επί οθόνης alter ego του Edgerton. Το ζευγάρι επιδίδεται σε μια σειρά από φάρσες που τους οδηγούν σε μια απρόσμενη συμφορά.

shark 

Elevator Alone ⬦Διάρκεια: 4' ⬦Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαδοπούλου, Ελλάδα 

Μέσα από τις καθημερινές στιγμές που περνάνε τέσσερα άτομα όταν βρίσκονται στο ασανσέρ, το Elevator Alone της Αναστασίας Παπαδοπούλου εξετάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους μόνοι τους αλλά και την αλληλεπίδραση τους στο άβολο περιβάλλον του ασανσέρ. 

Primal Therapy ⬦Διάρκεια 19' ⬦Σκηνοθεσία: Santtu Salminen, Φινλανδία 

Ένας μεσήλικας άντρας στα όρια της εξάντλησης προσπαθεί να βρει μια νέα πηγή ανανέωσης μέσα από μια πολύ περίεργη μορφή αυτοβοήθειας. 

August Sky ⬦Διάρκεια, 16' ⬦Σκηνοθεσία: Jasmin Tenucci, Βραζιλία

Καθώς ο Αμαζόνιος καίγεται για την 17η ημέρα, μια νοσηλεύτρια στο Σάο Πάολο προσελκύεται σε μια πεντηκοστιανή εκκλησία.

The Cookie Cutter ⬦Διάρκεια: 8' ⬦Σκηνοθεσία: David Rocco Facchini, Ηνωμένες Πολιτείες 

Καθώς προετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές διακοπές που έρχονται σύντομα, ο Steve προσπαθεί να τρώει λιγότερα από τα αγαπημένα του μπισκότα. Η μεγάλη πρόκληση έρχεται όταν στην πόρτα του εμφανίζεται ένας πρόσκοπος (Cookie Scout) αποφασισμένος να πουλήσει το εμπόρευμα του. 

POPS ⬦Διάρκεια 20' ⬦Σκηνοθεσία: Lewis Rose, Ηνωμένο Βασίλειο 

Οι αδερφές Roz και Έλλη καλούνται να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν την τελευταία επιθυμία του πατέρα τους να στείλουν τις στάχτες τους σε ένα πολύ εκκεντρικό μέρος. 

 pops

Block 2:  19:35-21:00

Στο δεύτερο μέρος του Athens Short Film Festival 2022 μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει μια σύντομη τελετή απονομής βραβείων από την κριτική επιτροπή.

Cruise ⬦Διάρκεια 6' ⬦Σκηνοθεσία: Sam Rudykoff, Καναδάς

Ποιος βρίσκεται πίσω από τα scam τηλεφωνήματα που όλοι μας έχουμε λάβει κατά καιρούς; Το Cruise του Καναδού Rudykoff είναι μια σκοτεινή σάτιρα για ένα δυστυχισμένο τηλεπωλητή που προσπαθεί να δώσει δωρεάν μια κρουαζιέρα. Αν δεν τα καταφέρει, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες. 

Dajla: cinema and oblivion ⬦Διάρκεια: 15' ⬦Σκηνοθεσία: Arturo Dueñas Herrero, Ισπανία

Τη μονοτονία της καθημερινότητας στο στρατόπεδο προσφύγων Dakhla στην νότια Αλγερία σπάει ο εορτασμός του φεστιβάλ ταινιών Fisahar. Μετά από μια σύντομη νότα χαράς για τους Σαχαραουί που είναι έγκλειστοι στο προσφυγικό καταυλισμό, η σκληρή και βαρετή καθημερινότητα συνεχίζεται. 

Vlada Goes to London ⬦Διάρκεια: 22’ ⬦Σκηνοθεσία: Arti Savchenko, Ισραήλ

Η Vlada, μια διανομέας πίτσα που κατοικεί στη Χάιφα ονειρεύεται να γίνει διάσημη DJ. Παρακολουθώντας μια συνηθισμένη μέρα της στη δουλειά, βλέπουμε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για να ταξιδέψει στο Λονδίνο ώστε να παίξει σε ένα φεστιβάλ. 

vlada-goes-to-london

The Big Tomato ⬦Διάρκεια 18' ⬦Σκηνοθεσία: Χρήστος Ανδριανόπουλος, Ελλάδα 

Ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά τις αναμνήσεις του σκηνοθέτη στην Αστόρια πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Πρωταγωνιστής της ταινίας ο 73χρονος Ιάσονας, ο οποίος έχοντας ζήσει ένα επώδυνο παρελθόν προσπαθεί να συνδέσει τη ζωή του με αυτή του μυθολογικού ήρωα Ιάσων. 

Girlhood ⬦Διάρκεια: 30’ ⬦Σκηνοθεσία: Vania Turner, Μαρία Σιδηροπούλου,Ελλάδα

Ακολουθώντας τις καθημερινές ζωές τριών δεκαεφτάχρονων φίλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η φρέσκια coming-of-age ταινία των Vania Turner και Μαρία Σιδηροπούλου μας δίνει μια γεύση από τις προκλήσεις, τα άγχη και τους προβληματισμούς των κοριτσιών καθώς περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Η ανεξάρτητη Χριστίνα μοιράζεται το δωμάτιο της με τον αδερφό της και βοηθάει τη μητέρα της στις δουλειές του σπιτιού. Η θαρραλέα Βέρα νιώθει άβολα με το σώμα της και αναζητά την αποδοχή καθώς ονειρεύεται έναν πιο δίκαιο κόσμο χωρίς στερεότυπα. Η Νεφέλη ανακαλύπτει το φεμινισμό και σταματάει να κάνει παρέα με αγόρια ενώ ανακαλύπτει την αγάπη και το ταλέντο της για το χορό. 

Stop it ⬦Διάρκεια: 3’ ⬦Σκηνοθεσία: Lingxi Zhang, Tom Chegaray, Γαλλία

Η ηρεμία μιας απλής, καθημερινής μέρας στο σπίτι μιας συνηθισμένης οικογένειας

στη βαρετή περίοδο της πανδημίας ταράζεται όταν τα αντικείμενα αποφασίζουν να πάρουν εκδίκησή για την υπερκατανάλωση τους. 

Snorrie (Mustachio) ⬦Διάρκεια: 12’ ⬦Σκηνοθεσία: Victoria Warmerdam, Ολλανδία

Ο 30χρονος Freek επανενώνεται με τον φανταστικό του φίλο από το παρελθόν, ο οποίος αναζητά να δώσει ένα τέλος.  

snorrie

Χώρος

Κινηματογράφος Μικρόκοσμος

Λεωφόρος Συγγρού 106, 117 41 Αθήνα

Τηλ: +30 21 0923 0081

Ώρα έναρξης: 18:00

Τιμή εισιτηρίου: 6€

a

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured