Σε ηλικία 90 ετών και έχοντας αφήσει για πάντα το στίγμα της στον παγκόσμιο κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα του ιταλικού σινεμά, Monica Vitti. Την είδηση για το θάνατό της έκανε γνωστή ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Dario Franceschini, μέσα από ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter.

«Αντίο Monica Vitti, αντίο στην βασίλισσα το ιταλικού σινεμά. Η σημερινή είναι μία ημέρα μεγάλης θλίψης, μία μεγάλη καλλιτέχνις και μία μεγάλη Ιταλίδα χάθηκε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Η Monica Vitti γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1931 με το όνομα Μαρία Λουίζα Τσετσαρέλι. Σπούδασε υποκριτική και ξεκίνησε την καριέρα της το 1955 με την ταινία Adriana Lecouvreur.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες των Luis Buñuel, Mario Monicelli, Dino Risi, ενώ υπήρξε η μούσα του Michelangelo Antonioni.

Πρωταγωνίστησε δίπλα σε γίγαντες του κινηματογράφου όπως ο Alain Delon, ο Marcello Mastroianni, ο Michel Piccoli και ο Michael Cane, ενώ βραβεύτηκε με 9 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο, 11 ιταλικές Χρυσές Σφαίρες, μία Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού και τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε απομονωμένη στην Ελβετία και τη Ρώμη της Ιταλίας, δίνοντας μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

https://youtu.be/ZEqOmRJF6qk

https://youtu.be/62Hs8TkfsXs

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured