Το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών του για την πρώτη ταινία Matrix διέθεσε ο Keanu Reeves στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του LADbible, ο Reeves δώρισε σχεδόν το 70% του μισθού του για την ταινία σε ερευνητές που ασχολούνται με την αναζήτηση θεραπείας για τη λευχαιμία. Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε περίπου 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τον οποίο ο δημοφιλής ηθοποιός προχώρησε στην δωρεά αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, η νεότερη αδερφή του, Kim, μαχόταν την ασθένεια, με την οποία είχε διαγνωσθεί το 1991.

Οι προσπάθειες του Reeves να συγκεντρώσει χρήματα για σχετικές έρευνες συνεχίστηκε ακόμη και όταν η αδερφή του είχε θεραπευθεί από τη λευχαιμία, με τον ίδιο μάλιστα να ιδρύει τη δική του σχετική ΜΚΟ.

Ο Reeves αναφέρθηκε στην κίνησή του αυτή για πρώτη φορά το 2009, σε συνέντευξή του με το Ladies Home Journal. «Έχω έναν ιδιωτικό οργανισμό που λειτουργεί εδώ και πέντε-έξι χρόνια και σκοπός του είναι η παροχή βοήθειας σε δύο παιδικά νοσοκομεία, αλλά και στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου», ανέφερε τότε ο ηθοποιός. 

Το 2020, ο Reeves είχε δημοπρατήσει μια 15λεπτη συνάντηση-ραντεβού με τον ίδιο μέσω Zoom, με τα έσοδά της να διατίθενται στο πρόγραμμα για τον παιδικό καρκίνο του Camp Rainbow Gold.

Ο ίδιος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο Matrix Resurrections, την τέταρτη ταινία του επικού sci-fi franchise, μετά το Matrix Revolutions του 2003.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured