Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε πριν από λίγο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και προανήγγειλε σειρά διαρθρωτικών αλλαγών για να γίνει εφικτό το άνοιγμα των κλειστών χώρων, με πρώτα τα θέατρα και τους κινηματογράφους.

Η κυρία Μενδώνη είπε ότι μπορεί να ανοίξουν οι χώροι αυτοί με μέτρα, όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι «δεν θα έχουμε κάτι δυσάρεστο».

Όπως εξήγησε «θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου. Μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραιά, αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό, χρειάζεται προσαρμογή».

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» η υπουργός Πολιτισμού εξήγησε ότι έγινε ανάθεση των παραγωγών στους εποπτευόμενους φορείς. «Από εκεί και πέρα οι φορείς αυτοί συνεργάζονται με την αγορά. Από τον Οκτώβριο θα εγκαινιάσουμε μια πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τον θεσμό αυτό. Φέτος ο στόχος μας ήταν να δώσουμε δουλειά σε όσους ανθρώπους μπορούν να δουλέψουν και αφετέρου να διασφαλίσουμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι για τους πολίτες και τους τουρίστες» διευκρίνισε η Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός είπε, ακόμα, ότι «δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς, αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομοφρία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από τον Μάρτιο συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπ. Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ στη συνέχεια προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού».

Η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε τέλος ότι «στις 25 Μαρτίου του 2021 θα είναι έτοιμη η Εθνική Πινακοθήκη, υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί έκλεισαν εργοστάσια από τα οποία προμηθευόμασταν πρώτες ύλες».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured