Μεγάλη ήταν η αύξηση των μη νόμιμων download, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Πέρα από τη νόμιμη παρακολούθηση ταινιών στο Netflix και τις άλλες πλατφόρμες (και τις ελληνικές), η οποία σίγουρα αυξήθηκε, μερίδιο σημαντικό από την "πίτα", πήρε και η παράνομη παρακολούθηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. 

Μια μελέτη από μια λονδρέζικη εταιρία, τη Muso, δείχνει ότι οι επισκέψεις σε παράνομους διαδικτυακούς τόπους streaming ταινιών, αλλά και download, ανέβηκε κατά μέσο όρο 41,4% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 42,5% στη Μεγάλη Βρετανία, τις τελευταίες 7 ημέρες του Μαρτίου, συγκριτικά με τις τελευταίες 7 ημέρες του Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τη Muso, αύξηση είχαμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με την Ιταλία να έχει αρκετά μεγάλα ποσοστά ανόδου (66%), την Ισπανία να έχει 50,4% και τη Γερμανία σαφώς μικρότερα ποσοστά αύξησης (35,5%), αλλά οπωσδήποτε σημαντικά. 

Όπως είπαμε, όμως, αύξηση σημείωσαν και οι νόμιμοι συνδρομητές του Netflix, με την εταιρία να ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι προσέθεσε σχεδόν 16 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, αριθμός-ρεκόρ ακόμα και για εκείνη. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η καραντίνα έφερε άπειρες ώρες binge watching...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured