Μπορεί ο παρατεταμένος καλοκαιρινός καιρός να μην βοηθάει ιδιαίτερα στο να μπούμε σε mood, όμως το Halloween ήρθε για ακόμη μια χρονιά στην κορύφωση του spooky season. Κι ακόμα κι αν δεν το γιορτάζαμε στο... χωριό μας, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη αφορμή για binge των καλύτερων horror σειρών που έσκασαν το τελευταίο διάστημα, με τα απαραίτητα snacks και ανέλπιστες ανατριχίλες για βράδυ Τρίτης!

Goosebumps

goosebumps-main

Αν είστε κι εσείς ’90s kids τότε σίγουρα θα θυμάστε τη σειρά βιβλίων που σας μύησε για τα καλά στο horror, τις θρυλικές Ανατριχίλες του R.L. Stine. Και μπορεί η σειρά να έχει μεταφερθεί ξανά στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη στο παρελθόν, σήμερα όμως το Hulu και το Disney+ την ανασταίνουν για το απαραίτητο Halloween κάψιμο. Στη σειρά παρακολουθούμε τη spooky περιπέτεια μιας παρέας εφήβων που καταδιώκονται από το σκοτεινό παρελθόν των γονιών τους, με newcomers να αναλαμβάνουν τους ρόλους τους, αλλά και τον παλιό γνώριμο, Justin Long, στον ρόλο του καθηγητή τους. Και όσον αφορά το σύμπαν του Stine, η μοχθηρή κούκλα του Slappy είναι κι αυτή στις νέες Ανατριχίλες για να μας θυμίσει τα καλοκαίρια της παιδική μας ηλικίας όταν και τις καταβροχθίζαμε σε ένα μόλις απόγευμα.

https://youtu.be/sIiUwbBxZo8

 

John Carpenter’s Suburban Screams

john-carpenters-suburban-screams

Ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες τρόμου όλων των εποχών αναλαμβάνει στο φετινό Halloween να μας χαρίσει την απαραίτητη δόση αγωνίας και να μας στερήσει τον ύπνο. Ο λόγος φυσικά για τον θρυλικό John Carpenter, που επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το John Carpenter’s Suburban Screams, για πρώτη φορά μετά το The Ward του 2010. Ο μαιτρ του τρόμου – που μας χάρισε κάποτε τη Νύχτα Με Τις Μάσκες και Το Αυτό – δημιουργεί αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Peacock ένα project που συνδυάζει την πραγματικότητα με το μεταφυσικό horror. Σε κάθε ένα επεισόδιο του Suburban Screams, μια πραγματική ιστορία τρόμου παρουσιάζεται από τους ανθρώπους που την έζησαν, σε αναπαραστάσεις δια χειρός Carpenter και άλλων σκηνοθετών του είδους. Ο δε Carpenter υπογράφει και το score της σειράς, για εγγυημένη ατμόσφαιρα.

 

The Fall of the House of Usher

the-fall-of-the-house-of-usher

Ο Mike Flanagan παραδίδει το τελευταίο κεφάλαιο της συνεργασίας του με το Netflix, προτού αναχωρήσει για άλλα streaming μονοπάτια στο Amazon Prime. Ο αποχαιρετισμός του όμως είναι εξίσου iconic με σειρές του ίδιου που αγαπήθηκαν στο παρελθόν, όπως το The Haunting of Hill House και Midnight Mass. Στο The Fall of the House of Usher, ο Flanagan εμπνέεται από το ομώνυμο έργο του Edgar Allen Poe από το 1839 (αλλά και από πολλά ακόμη του άρχοντα του γοτθικού τρόμου), για να δημιουργήσει την horror αλλά και εξόχως camp saga μιας βαθύπλουτης οικογένειας υπό κατάρρευση. Bruce Greenwood, Kate Siegel, Rahul Kohli και Henry Thomas επιστρέφουν σε ακόμη μια σειρά του στο cast, ενώ αυτή τη φορά βλέπουμε και τους Mary McDonnell και Mark Hamill.

 

Living for the Dead

living-for-the-dead

Η Kristen Stewart αναλαμβάνει τον ρόλο αφηγήτριας σε μια πρωτότυπη και ξεκαρδιστική reality σειρά με τίτλο Living for The Dead, που μοιάζει να είναι το Queer Eye for the Straight Guy με το απαραίτητο spooky twist για το φετινό Halloween (και η ομάδα του δεύτερου είναι άλλωστε αυτή που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή μαζί με την ίδια τη Stewart). Στο Living for the Dead, πέντε queer κυνηγοί φαντασμάτων επισκέπτονται διάφορα στοιχειωμένα μέρη των ΗΠΑ με στόχο να βοηθήσουν όσους βρίσκονται στη ζωή, θεραπεύοντας εκείνους που… μας έχουν αφήσει χρόνους.

 

Bodies

bodies

Βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel της DC Vertigo, η σειρά Bodies του Netflix είναι το απαραίτητο WTF material για το φετινό Halloween, που θα σας θυμίσει αρκετά το Dark που γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια από την πλατφόρμα. Το 2023, η ντετέκτιβ Shahara Hasan (Amaka Okafor) βρίσκει ένα πτώμα στο Longharvest Lane του Λονδίνου. Αυτό ανήκει σε έναν άγνωστο άνδρα που του έχει αφαιρεθεί το μάτι και διαθέτει παράλληλα ένα παράξενο τατουάζ. Ο ντετέκτιβ Alfred Hillinghead (Kyle Soller) βρίσκει ωστόσο το ίδιο πτώμα, στο ίδιο σημείο το μακρινό 1890 και το ίδιο συμβαίνει και με τον ντετέκτιβ Charles Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) που το ανακαλύπτει το 1941. Αλλά και η ντετέκτιβ Iris Maplewood (Shira Haas) βρίσκει τον ίδιο νεκρό το μακρινό 2053. Όλοι τους θα συνειδητοποιήσουν ότι ο μυστηριώδης John Doe τους είναι το αποτέλεσμα ενός ανθρώπου που ταξιδεύει στον χρόνο. Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει να διανύει αυτό το ταξίδι; Βρετανικό crime thriller με spooky ατμόσφαιρα και cyberpunk στοιχείο, που θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured