Συζητήθηκε όσο λίγες σειρές τα τελευταία χρόνια και για πολλούς θεωρείται ήδη modern TV classic, στα πρότυπα των Sopranos και Six Feet Under (που ήρθαν επίσης στη ζωή μέσα από το δίκτυο του ΗΒΟ). Η τελευταία σεζόν του Succession έκανε ξανά τις HBO Sundays επίκαιρες –κι ας ήταν για εμάς Δευτέρες λόγω της διαφοράς ώρας–  με τους φανατικούς της σειράς να μην κρατιούνται από τον διαμοιρασμό έντονου σχολιασμού και spoilers του καθενός από τα επεισόδια της 4ης επιστροφής της πολυτάραχης οικογένειας Roy. Το Succession ήρθε όμως πια στο τέλος του μετά την καλύτερη σεζόν του και για να μην πάθετε κατάθλιψη μπροστά στον αποχωρισμό, να ποιες σειρές μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, για να διατηρήσετε το mood.

 

Shameless

shameless

William H. Macy, Emmy Rossum, Cameron Monaghan και Jeremy Allen White πρωταγωνιστούν σε μια από τις πιο stressful αλλά και καλοδουλεμένες σειρές των τελευταίων ετών – ό,τι πρέπει για binge watching χάρη στις 11 σεζόν της. Στο Shameless παρακολουθούμε την οικογένεια Gallagher, που διαμένει στο Southside του Chicago, όσο αυτή καλείται να διαχειριστεί ένα σωρό από προβλήματα και αναταράξεις στη μεταξύ της σχέση και ζωή. Όλα αυτά υπό την παρουσία του αλκοολικού πατέρα της, Frank (Macy), και με τη μεγαλύτερη κόρη, Fiona (Rossum), να αναλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος ώστε να μην καταρρεύσουν τα πάντα. Family drama’s finest με 69 υποψηφιότητες και 16 βραβεία Εmmy.

 

Mad Men

mad-men

Αν τα power dynamics του Succession ήταν αυτά που σας κράτησαν στις επάλξεις μέχρι τέλους, τότε ένα revisit (ή μια πρώτη θέαση) στον πρώτο διδάξαντα είναι απαραίτητη. Mad Men walked so Succession could run θα έλεγε κανείς, και το εμβληματικό τηλεοπτικό δράμα του ΗΒΟ για τα έργα και τις ημέρες ενός διαφημιστικού agency και των πρωταγωνιστών του είναι σαφέστατα αυτό που χρειάζεστε, με το ημερολόγιο να μας γυρνά αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη των 1960s.  Η δε σχέση του Don Draper (Jon Hamm) με την (αρχικά) γραμματέα του, Peggy Olson (Elisabeth Moss), θα σας κάνει να θυμηθείτε μερικές από τις πιο έντονες στιγμές του Succession.

 

Industry

industry

Πισώπλατες μαχαιριές, τερατώδη ψέματα και ακόμη περισσότερα παιχνίδια εξουσίας βρίσκουμε και στο άκρως ενδιαφέρον Industry, όπου αυτή τη φορά παρακολουθούμε τις ζωές μιας ομάδας από interns σε μια επενδυτική τράπεζα στο City του Λονδίνου. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περνά από το μυαλό ενός νέου επαγγελματία που προσπαθεί να ξεκινήσει την καριέρα του στον κόσμο των business! Άκρως σκοτεινό και εθιστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=PbM84z4XYgc

 

Yellowstone

yellowstone

Αν δεν μπορείτε με τίποτα να ξεφύγετε από το μοτίβο της saga γύρω από μια filthy rich και ισχυρή οικογένεια, το Yellowstone είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Μόνο που αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην Αμερικανική Δύση και σε ένα υπερκερδοφόρο ράντσο. Στο Yellowstone ο Kevin Costner πρωταγωνιστεί ως ο πατέρας της οικογένειας Dutton και μεγάλο κεφάλι στην οικογενειακή επιχείρηση – που τυγχάνει να είναι και η μεγαλύτερη στη Montana – όσο ξετυλίγονται εσωτερικοί ανταγωνισμοί και μπόλικο δράμα. Κι αν δεν σας πείσουν οι 33 υποψηφιότητες και τα 6 βραβεία Εmmy, τότε το γεγονός ότι η σειρά διαθέτει και άλλες δύο prequel σειρές (τις 1883 και 1923) ίσως το κάνουν!

 

The Staircase

the-staircase

Εκ πρώτης όψεως το The Staircase και το Succession δεν φαίνεται να διαθέτουν κάτι κοινό. Κι όμως, αν σκάψει κανείς πιο βαθιά για να ανακαλύψει τη βάση της βρετανικής σειράς, ίσως να το ανακαλύψει. Βασισμένη στην ομώνυμη true crime docuseries, η σειρά επικεντρώνεται στη ζωή του Michael Peterson (Colin Firth), ενός συγγραφέα και υποψήφιου πολιτευτή, ο οποίος το 2001 κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, που βρέθηκε νεκρή στη βάση της σκάλας του σπιτιού τους. Στη σειρά βλέπουμε στιγμές της ιστορίας όπως η δίκη του πρωταγωνιστή, με το ενδιαφέρον στοιχείο αυτής να είναι η εισαγωγή ενός εντελώς meta στοιχείου, που εξετάζει το ίδιο το making of του ντοκιμαντέρ που ακολούθησε όλων των περιστατικών. Και ο πραγματικός πρωταγωνιστής σε αυτή την αποδόμηση ενός ολόκληρου τηλεοπτικού genre δεν είναι άλλος από το family drama που κατακτά την οθόνη. Σας θυμίζει κάτι;

 

MotherFatherSon

motherfatherson

Στη δραματική σειρά του BBC, MotherFatherSon, μεταφερόμαστε ξανά στον θαυμαστό κόσμο των media. Εδώ, ο Richard Gere ερμηνεύει τον media mogul, Max Finch, που – όπως και ο Logan Roy – μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει ολόκληρες κυβερνήσεις. Και όπως και στο Succession, όλα έχουν να κάνουν με την πολυπόθητη διαδοχή του, αρκεί τα μυστικά του να μείνουν ασφαλή. Ο γιος του, Caden (Billy Howle) σύντομα θα καταρρεύσει κάτω από την πίεση των προσδοκιών του πατέρα του και στρεφόμενος στην κοκαΐνη σαν μηχανισμό επιβίωσης, σύντομα θα πάθει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Τότε είναι που η Kathryn (Helen McCrory), η αποξενωμένη σύζυγος του Max, θα βρεθεί ξανά στο κάδρο για να φροντίσει το παιδί της.

 

The Rise of the Murdoch Dynasty

the-rise-of-the-murdoch-dynasty-

Παρά το γεγονός ότι ο δημιουργός του Succession, Jesse Armstrong, έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι η σειρά δεν έχει βασιστεί στην πολυμήχανη οικογένεια Murdoch, κανείς δεν μπορεί στην πραγματικότητα να κρατηθεί από το να προχωρήσει σε άκρως ενδιαφέροντες συσχετισμούς. Αν λοιπόν βρήκατε συναρπαστική την ιστορία της οικογένειας Roy, τότε το ντοκιμαντέρ τριών μερών του BBC, The Rise of the Murdoch Dynasty, για το πώς ο Rupert Murdoch κατάφερε να γίνει ο απόλυτος τιτάνας των media παγκοσμίως είναι και ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured