Το ότι η νέα ταινία του Marvel Cinematic Universe «Thor: Love and Thunder» θα έκανε πρεμιέρα στο Disney+ φέτος τον Σεπτέμβρη, το γνωρίζαμε, καθότι φανατικοί του είδους. Εξάλλου τέτοιο all-star cast (Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson, Christian Bale, Taika Waititi) είναι ομάδα που δεν χάνει και αυτό δεν είναι καν το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.

Αυτό που δεν είχαμε αντιληφθεί, και που μεγιστοποίησε την απόλαυση της κατ'οίκον προβολής της ταινίας, είναι το ότι το «Thor: Love and Thunder» (όπως και 15 ακόμα ταινίες του Marvel Cinematic Universe) είναι διαθέσιμες στο Disney+ σε ποιότητα IMAX Enhanced.

Τι σημαίνει αυτό; Μια εικόνα χίλιες λέξεις, οπότε ας ξεκινήσουμε από αυτό:

 thor-10

Συγκρίνετε την παραπάνω εικόνα με την κεντρική εικόνα του άρθρου. Άλλο πράγμα, σωστά; 

Το IMAX Enhanced υποστηρίζει διευρυμένη αναλογία εικόνας 1,90:1.  Η αναλογία αυτή διαφέρει από τις περισσότερες ταινίες, όπου η εικόνα εμφανίζεται σε ευρεία μορφή, αλλά δεν καταλαμβάνει όλο το ύψος της οθόνης. Η διευρυμένη αναλογία εικόνας του IMAX σάς επιτρέπει να βλέπετε έως 26% περισσότερο περιεχόμενο και να απολαμβάνετε την εικόνα σε πλήρη κλίμακα  από την άνεση του καναπέ σας ή εν κινήσει, καθώς για τη λειτουργία αυτή του Disney+ δεν απαιτείται επιπλέον κόστος ή ειδικός εξοπλισμός, αλλά διατίθεται σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή.

thor-3

thor-13

Αυτή η διαφορά στην αναλογία εικόνας είναι που κάνει τη διαφορά. Το διαπιστώνει κανείς από την πρώτη σκηνή, αφού δημιουργείται αυτομάτως η ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε αίθουσα κινηματογράφου. Μιλώντας πλέον εκ πείρας, επιβεβαιώνουμε:  το IMAX Enhanced προσφέρει μέγιστη απόδοση εικόνας και ήχου, αλλάζοντας τα δεδομένα στην οικιακή ψυχαγωγία

thor-9

thor-11

thor-12

Επιστρέφοντας στο «Thor: Love and Thunder», η υπόθεση αυτή τη φορά έχει να κάνει με ένα ταξίδι που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει αντιμετωπίσει ο Thor ως τώρα – ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Οι προσπάθειές του όμως διακόπτονται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο, γνωστό ως Gorr the God Butcher (Christian Bale), ο οποίος επιδιώκει την εξαφάνιση των θεών. Για να καταπολεμήσει την απειλή, ο Thor ζητά τη βοήθεια του βασιλιά Valkyrie (Tessa Thompson), του Korg (Taika Waititi) και της πρώην φίλης του Jane Foster (Natalie Portman), η οποία –προς έκπληξη του Thor– χειρίζεται ανεξήγητα το μαγικό του σφυρί, το Mjolnir, όπως ο Thor. Μαζί, ξεκινούν μια δύσκολη κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον God Butcher και να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά. 

thor-8

thor-15

thor-7

Spoilers δεν θέλουμε να σας κάνουμε, αλλά όπως φαντάζεστε, από την ταινία δε λείπει τίποτα: περιπέτεια, ρομάντζο, γέλιο και απολαυστικές σκηνές δράσης είναι όλα εδώ για να ικανοποιήσουν τους fans.  Ετοιμάστε λοιπόν pop corn, φορέστε κάτι άνετο, καλέστε τους φίλους σας ή καθίστε μόνοι σας αναπαυτικά, συντονιστείτε στο Disney+ και ετοιμαστείτε για την απόλυτη καθηλωτική εμπειρία θέασης -κι όλα αυτά από τον καναπέ σας! Καλή προβολή!

Η ταινία της Marvel «Thor: Love and Thunder» είναι διαθέσιμη τώρα στο Disney+ με ελληνικούς υπότιτλους. Μάθε περισσότερα στο www.disneyplus.com.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured