Αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ ή η άρνηση του αφεντικού σου να σου δώσει άδεια σε έχουν καθηλώσει αυτό το καλοκαίρι στην πόλη, η κατάσταση είναι μάλλον δύσκολη. Και επειδή ούτε τα μπαρ δεν θα σου κάνουν τη χάρη να μείνουν ανοιχτά έστω για ένα δροσερό ποτό μαζί με τους λίγους ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια εμπειρία μαζί σου, το Avopolis σου έχει μερικές προτάσεις σειρών που θα σε ξεγελάσουν έστω και για λίγο, μεταφέροντάς σε νοητά στην παραλία. Βάλε λοιπόν μια παγωμένη μπύρα, κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε μια από τις προτάσεις μας για σειρές που βλέπονται με καλοκαιρινή διάθεση.

Montalbano

Αν είσαι φαν των αστυνομικών και θα ήθελες ταυτόχρονα να βρίσκεσαι σε μια ηλιόλουστη ακτή της Σικελίας, τότε ο επιθεωρητής Montalbano (ή Il commissario Montalbano στα Ιταλικά) θα σου κρατήσει την καλύτερη παρέα αυτό το καλοκαίρι μέσα από τις αυτοτελείς συναρπαστικές ιστορίες του, σε χορταστικά επεισόδια διάρκειας όσο μια ταινία. Βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Andrea Camilleri, η σειρά Montalbano εκτυλίσσεται στην φανταστική πόλη της Vigàta στις ακτές της Σικελίας, ενώ αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του RAI, έχοντας προβληθεί σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως. Θα το βρεις στο Netflix.

The White Lotus

Όλο το δράμα και τη δράση που χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι θα τα βρεις μεταξύ των υπαλλήλων και των λαμπερών καλεσμένων ενός exclusive resort στη Χαβάη, στο βραβευμένο White Lotus του ΗΒΟ, δια χειρός Mike White. Και όταν το καταβροχθίσεις, θα έχεις να περιμένεις και τη δεύτερη σεζόν του, που αναμένεται να τοποθετείται αυτή τη φορά σε ένα εξίσου πολυτελές resort στη Σικελία της Ιταλίας. 

Big Little Lies

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=z-lcsQrJ1Hc&feature=emb_title

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz, Laura Dern και Meryl Streep είναι μόλις μερικά παραδείγματα από το star-studded cast του Big Little Lies, που τοποθετείται στις ειδυλλιακές ακτές της Καλιφόρνιας και παρακολουθεί την ιστορία τριών προνομιούχων γυναικών, η ζωή των οποίων γκρεμίζεται έπειτα από έναν φόνο. Εντυπωσιακή φωτογραφία, soundtrack-εγγύηση και μπόλικο δράμα θα σας καθηλώσουν στην δημοφιλέστατη σειρά του David E. Kelley. Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι.

Revenge

Και αν θέλετε μια δόση από posh και true American καλοκαίρι στα Hamptons, με το απαραίτητο φυσικά δράμα και πάντα με ένα martini στο χέρι, το Revenge του ABC θα σας κρατήσει την καλύτερη παρέα. Σε αυτό, η Emily Thorne επιστρέφει στο σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, αναζητώντας την πολυπόθητη εκδίκηση από τους γείτονές της, οι οποίοι και ευθύνονται για την καταστροφή του πατέρα της και ολόκληρης της οικογένειάς της.

The O.C.

Αν από την άλλη είστε λάτρεις των teen dramas και δεν χορταίνετε τη φάση Καλιφόρνια, το O.C. (ή California Teens όπως προβλήθηκε κάποτε στην ελληνική τηλεόραση) είναι μια easy breezy επιλογή καλοκαιρινής σειράς, για ένα αγόρι που κάποτε αγάπησε ένα κορίτσι που το έλεγαν Summer.

The Durrells

Βασισμένη στην αυτοβιογραφία του γνωστού φυσιοδίφη Gerald Durrell, η σειρά του ITV, The Durrells, εκτυλίσσεται στη γραφική Κέρκυρα, όπου και η άκρως εκκεντρική οικογένειά του αποφάσισε να μετακομίσει τη δεκαετία του ’30, αφήνοντας πίσω τη ζωή στο Bournemouth της Βρετανίας. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην προπολεμική Κέρκυρα, μέσα από μια σειρά γεμάτη χιούμορ και ξεκαρδιστικές στιγμές.

Broadchurch

Τοποθετημένο στους λόφους μιας φανταστικής πόλης του Dorset της Βρετανίας, το Broadchurch του ITV και του Chris Chibnall βρίσκει τον David Tennant και την Olivia Colman να πρωταγωνιστούν ως ένα χαρισματικό duo ντετέκτιβ, που διεξάγει έρευνες για τη δολοφονία του 11χρονου Danny Latimer. Με φωτογραφία που κόβει την ανάσα και μια εξαιρετική χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, που εκφράζουν με αριστοτεχνία μια σχέση αγάπης και μίσους μεταξύ τους, η σειρά απέσπασε πλήθος από βραβεία BAFTA και κατέστησε την Coleman σε A-list πρωταγωνίστρια του Hollywood.

Baywatch

Μια λίστα με σειρές-must για καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να μην περιέχει την απόλυτη σειρά του καλοκαιριού, το Baywatch. Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν έχει ξεμείνει κανείς στην πόλη μέσα στον Αύγουστο, οι περιπέτειες του David Hasselhoff και της παρέας του στις ακτές του Los Angeles, όπως και οι δροσερές παρουσίες της σειράς, μπορούν πράγματι να σώσουν τα μεσημέρια μας ακόμη και με 38 βαθμούς υπό σκιάν. Και αυτό το επιβεβαιώνουν οι 1.1 δισεκατομμύρια θεατές την εβδομάδα που είχε κάποτε το Baywatch, σπάζοντας όλα τα τηλεοπτικά ρεκόρ.

The Wire

Η εμβληματική σειρά του ΗΒΟ και για πολλούς η καλύτερη σειρά όλων των εποχών λαμβάνει χώρα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ μέσα στο καταχείμωνο. Όμως αυτή ξεκινά με το άκρως ταιριαστό για τη λίστα μας επεισόδιο με τίτλο “Boys of Summer”, παίρνοντας σαν αφορμή το τέλος του καλοκαιριού και της ξεγνοιασιάς των διακοπών, ώστε να ξετυλιχθεί σιγά σιγά το χρονικό της απώλειας της αθωότητας μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της σειράς. Αν λοιπόν έχετε ξεμείνει στην πόλη τον Αύγουστο, δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για educational binge watching μιας από τις σειρές που άφησε εποχή στην τηλεοπτική ιστορία και επηρέασε την ποπ κουλτούρα όσο λίγες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured