Λένε ότι για να μπορεί ένας ηθοποιός να θεωρηθεί «ολοκληρωμένος» πρέπει να επιτρέπει στον εαυτό του να γίνει κάποιος «άλλος». Μαζί με την διαδικασία αυτή, είναι σημαντικό να μην μπαίνει σε ρόλους-«κουτιά» και να είναι διαθέσιμος να δοκιμάσει τα πάντα.

Πολλοί ηθοποιοί την «πατάνε» εκεί πάντως. Έχοντας δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα για το fanbase τους, μετά από λίγο φοβούνται να «τσαλακώσουν» το image που τόσο σκληρά έχουν χτίσει, για την χάρη ενός ρόλου. Αυτό όμως είναι που διαχωρίζει τους καλούς από τους κακούς ηθοποιούς. ΟΚ, όσοι «τολμηροί» αποφασίσουν να ενδώσουν σε έναν «έξω από τα νερά τους» ρόλο, δεν σημαίνει ότι έχει πάντα καλό αποτέλεσμα –σε αυτό παίζει σαφέστατα ρόλο και το ταλέντο τους-, αλλά αυτοί, οι ταλαντούχοι που επιλέγουν να το κάνουν… it pays off.

Πολλοί λοιπόν, από τους αγαπημένους μας αστέρες που αποτελούν «είδωλα» για τον γυναικείο πληθυσμό, δεν φοβήθηκαν να τεστάρουν την εικόνα τους με έναν διαφορετικό ρόλο, μέχρι και με έναν που τους έκανε να δείχνουν τρομακτικοί!

Μπορεί λοιπόν, εκτός μεγάλης οθόνης αυτοί οι σταρ να «κλέβουν καρδιές»…., εντός όμως κατάφεραν να μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια!

Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν;

Christian Bale / American Psycho

{youtube}Ruw9fsh3PNY{/youtube}

Ο Bale έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται δια μαγείας στον ρόλο που του προστάζει ένα φιλμ, αλλά έχει παρόλα αυτά, καταφέρει να κερδίσει το γυναίκειο κοινό μέσα από ταινίες όπως το Newsies και το Little Women. Παρόλα αυτά, στο American Psycho μας έκανε να τον δούμε με άλλο μάτι!

Heath Ledger / The Dark Knight

{youtube}lT6oZ-wPpHE{/youtube}

O κούκλος Αυστραλός ηθοποιός που με τα ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια του κατάφερνε να ρίχνει κάθε γυναίκα στον διάβα του, κατόρθωσε να μετατραπεί στον πιο μισητό χαρακτήρα comics και να μας κάνει μέχρι και να φοβόμαστε ν’ ανοίξουμε τράπουλα! O Heath Ledger ως Joker στην ταινία του Nοlan ήταν τόσο εκπληκτικός ώστε να κερδίσει και βραβείο Όσκαρ. Άσχετο, αν δεν μπόρεσε να το παραλάβει, μιας και λίγους μήνες πριν την τελετή, απεβίωσε από overdose ναρκωτικών ουσιών.

Brad Pitt / Kalifornia

{youtube}egB-SG97EcI{/youtube}

Αν νόμιζες ότι ο Brad Pitt ήταν τρομακτικός στο The Fight Club, μάλλον δεν έχεις δει το Kalifornia. O Pitt υποδύθηκε έναν βίαιο κατάδικο με το όνομα Early Grayce που surpise-surprise, έχει βλέψεις για να δολοφονήσει ένα ζευγάρι. Σοκαριστικό να βλέπεις τότε τον Pitt να παίζει τέτοιο ρόλο που ήταν στα… ντουζένια της καριέρας του και ως ένας από τους πιο όμορφους άνδρες του πλανήτη. Ακόμη και μετά από τέτοιους ρόλους, πάλι χοτ θεωρείται, οπότε όλα καλά.

Darren Criss / American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

{youtube}Kos2EtBdg_M{/youtube}

Αν έβλεπες Glee, τότε θυμάσαι τον Criss ως τον όμορφο και σούπερ ταλαντούχο Blaine που –μεταξύ μας τώρα- ήταν και λίγο φλωράκος. Να, που τα όμορφά του χαρακτηριστικά μπορούν να «χρησιμοποιηθούν», με σκοπό να υποδυθεί ένας από τους πιο ψυχρούς κατά συρροή δολοφόνους που μεταξύ άλλων, σκότωσε τον διάσημο σχεδιαστή μόδας, Gianni Versace.

Jared Leto / Suicide Squad

{youtube}2aOrDJH6ABE{/youtube}

Υπάρχει άνθρωπος που να υποδυθεί τον Joker και να μη τρομάξει έστω και λίγο; ΟΚ, το παρουσιαστικό μπορεί να βοηθάει πολύ, αλλά το «ανισόρροπο» βλέμμα του Leto στην ταινία Suicide Squad είναι σίγουρα πιο δυσοίωνο από το μακιγιάζ. Δύο στα δύο λοιπόν, για τον Joker, μιας και ο ηθοποιός/τραγουδιστής, Leto, για τον οποίο «κόβουν» φλέβες, άνδρες-γυναίκες ανά τον κόσμο, κατάφερε να μας κάνει να τον κοιτάμε με αποστροφή, κατά την διάρκεια της ταινίας!

Photo: everettcollection.com
Πηγή: Platform.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured