Silence

silence.jpg

Χρειάστηκε πάνω από 25 χρόνια για να πραγματοποιήσει το όνειρό του ο Μάρτιν Σκορσέζε και να ολοκληρώσει την ταινία Silence, από το βιβλίο του Σουσάκου Έντο. Ένας Πορτογάλος ιεραπόστολος ταξιδεύει στην Ιαπωνία το 1640 για να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από την αποστασία ενός ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος λύγισε στα βασανιστήρια. Η εκκωφαντική σιωπή του Θεού είναι στο επίκεντρο ενός στοχαστικού έπους που έφτασε τα 195’ σε διάρκεια, με ένα σενάριο που ξαναφέρνει τον μεγαλύτερο εν ζωή σκηνοθέτη αντιμέτωπο με θεματολογία που ανάλογή της είχε να προσεγγίσει από τον Τελευταίο Πειρασμό. Ο Λίαμ Νίσον και ο Άντριου Γκάρφιλντ στο καστ της πιο αναμενόμενης κινηματογραφικής δημιουργίας φέτος. 

Arrival

Arrival.jpg

Λίγο πριν αναβιώσει το κλασικό Blade Runner, ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve υπογράφει μια αινιγματική και σκεπτόμενη ταινία εξωγήινης απειλής που συνδυάζει το πνεύμα του Contact με την τόλμη των Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου. Η Amy Adams έχει τον κεντρικό ρόλο σε μια ταινία που έχει αποσπάσει διθυράμβους στο φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο.

Nocturnal Animals

Nocturnal Animals.jpg

Ο Τομ Φορντ θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι one hit wonder και μετά το A Single Man επιστρέφει με ένα σύνθετο δράμα χαρακτήρων που παίζει σε παράλληλη αφήγηση και κυοφορεί μια πυκνή αστυνομική ίντριγκα. Ο Τζέικ Γλίλενχαλ και η Έιμι Άντας συμπρωταγωνιστούν στην ταινία που απέσπασε το μεγάλο βραβείο του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας.

Billy Lynn's Long Halftime Walk

Billy Lynn's Long Halftime Walk.jpg

Ο 19χρονος Billy Lynn επιστρέφει σπίτι του ως παλαίμαχος από το Ιράκ. Μέσα από φλασμπάκ θα ανακαλύψουμε ότι οι μνήμες του μαρτυρούν μια διαφορετική ιστορία από όσα γνωρίζουμε για τον πόλεμο. Η επιστροφή του Ανγκ Λι Στον κινηματογράφο, τέσσερα χρόνια μετά την Ζωή του Πι, με τις φήμες να λένε ότι η Κρίστεν Στούαρτ κλέβει την παράσταση.

Fences

Fences.jpg

Μια ιστορία κοινωνικής επιβίωσης ενός μαύρου στη δεκαετία του 50, ο οποίος προσπαθεί να θρέψει την οικογένειά του εν μέσω πολλαπλών κρουσμάτων ρατσισμού και βίας. Ο Denzel Washington στην νέα του σκηνοθετική απόπειρα, με την Viola Davis στο πλευρό του. Καταγγελία φυλετικού ρατσισμού και στιβαρό δράμα ταυτόχρονα – πρώτης τάξεως οσκαρικό κοκτέιλ δηλαδή.

Hidden Figures

Hidden Figures.jpg

Μια ομάδα από αφροαμερικανίδες γυναίκες δίνουν στην NASA στοιχεία απαραίτητα για τις αποστολές τους στο διάστημα. Ιστορικό παράδοξο και ωραιοποιημένη ανασύσταση εποχής που λογικά θα παρακάμπτει ψυχροπολεμικές παραμέτρους για να υμνήσει την αξία του ανθρώπινου δυναμικού από τα χαμηλά στρώματα, σαν inspirational ιστορία για τη δύναμη των πολλών και με ensemble cast.

La La Land

La La Land.jpg

O σκηνοθέτης Damien Chazelle (του Whiplash) αφηγείται τραγουδιστά τον έρωτα ενός πιανίστα και μιας νεαρής ηθοποιού στο Λος Άντζελες. Ο Ryan Gosling και η Emma Stone λάμπουν. Όλα είναι πανέμορφα, όλα είναι μαγικά και για δυο ώρες θα περάσουμε χάρμα. Λογικά ο Chazelle θα κατάφερε όσα δεν μπόρεσε ο Φράνσις Κόπολα με το One From The Heart το 1981.

Lion

lion.jpg

Ένας πεντάχρονο αγόρι χάνεται στην Καλκούτα μέχρι που θα το υιοθετήσει ένα ζευγάρι Αυστραλών. Μετά από 25 χρόνια θα αναζητήσει την βιολογική του οικογένεια. O πρωτοεμφανιζόμενος Garth Davis μετατρέπει τους μηχανισμούς ευαισθησίας του Πάμε Πακέτο στην φημολογούμενη πιο feel good ταινία της χρονιάς, με την Rooney Mara και την Nicole Kidman να πλαισιώνουν τον Dev Patel στον κεντρικό ρόλο.

Gold 

Gold.jpg

Ο Μάθιου Μακ Κόναχι σε μια άκομη άσκηση διακριτικού χαμαιλαιοντισμού αναζητά χαμένο χρυσό στα βάθη της Ινδοκίνας μαζί με την Bryce Dallas Howard. Ο σκηνοθέτης Stephen Gaghan θα έχει καλό λόγο για να επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στο σινεμά (από το Syriana) αν και το trailer δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά ένα κοπιάρισμα των τεχνικών του Σκορσέζε. Ελπίζουμε σε κάτι πρωτότυπο.

Manchester by the Sea

Manchester by the Sea.jpg

Η δύσκολη σχέση ενός θείου και ενός ανιψιού γίνεται αφορμή για ένα μοντέρνο οικογενειακό δράμα. Δεκαέξι χρόνια μετά το ανεξάρτητο διαμάντι You Can Count On Me, o Kenneth Lonergan επιστρέφει με την δεύτερη ταινία του (το ενδιάμεσο, κατακρεουργημένο από τα studio “Margaret” δεν  μετράει) για μια ανθρωποκεντρική ιστορία διάσπασης της οικογένειας, με τον Casey Affleck και την Michelle Williams.

The Birth of a Nation

The Birth of a Nation.jpg

Απλή συνωνυμία με το κινηματογραφικό αριστούργημα του DW Griffith. Αν όμως το αρχαιολογικού ενδιαφέροντος φιλμ του 1915 είναι γεμάτο οφθαλμοφανή ρατσιστικά σχόλια, το φετινό φιλμ στέκεται στον αντίποδα και εξιστορεί μια υπόθεση ανταρσίας σκλάβων στον σκληρό Νότο. Δεύτερο μεγάλο φιλμ «ωδή στην μαύρη ελευθερία» μαζί με το Free State of Jones το οποίο προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους στην Ελλάδα. 

Passengers 

Passengers.jpg

Ένα διαστημόπλοιο ταξιδεύει σε έναν μακρινό αποικιακό πλανήτη μεταφέροντας χιλιάδες ανθρώπους παθαίνει ζημιά στους θαλάμους ύπνου, με αποτέλεσμα δυο επιβάτες να ξυπνήσουν. Το ταξίδι διαρκεί κανονικά 120 χρόνια, αλλά οι δυο επιβάτες ξυπνάνε 90 χρόνια νωρίτερα από τον προορισμό τους. Μια ιστορία βγαλμένη από το σύμπαν του Twilight Zone με την ολοένα και πιο καυτή σε δημοτικότητα Jennifer Lawrence και τον Chris Pratt.

Allied 

Allied.jpg

Η δεξιοτεχνία του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι δεδομένη. Το ίδιο είναι και η τεθλασμένη γραμμή στην ποιότητα της καριέρας του καθώς έχει υπογράψει εξαιρετικά ψυχαγωγικές δουλειές και ουκ ολίγες χολιγουντιανές σούπες. Το Allied είναι ένα πολεμικό δράμα εποχής, με ρομαντικό πυρήνα, στην παράδοση του Άγγλου Ασθενή. Έχει όμως το πλεονέκτημα να διαθέτει την μούσα του Ευρωπαικού σινεμά, την Μαριόν Κοτιγιάρ στο καστ και τον Μπραντ Πιτ. Οπότε ελπίζουμε σε ένα στιβαρό αποτέλεσμα, με σκηνοθετική και ερμηνευτική πειθώ που σίγουρα θα βγάζει μάτι.

Hell or High Water 

Hell or High Water.jpg

Ένας διαζευγμένος πατέρας μαζί με τον πρώην απατεώνα αδερφό του θα καταστρώσουν ένα σχέδιο απελπισίας για να σώσουν την περιουσία τους στο Τέξας. Μοντέρνο, σκονισμένο και σκεπτόμενο νέο-γουέστερν, στην παράδοση των αδερφών Κοέν από έναν εξαιρετικό μα τραγικά παραγνωρισμένο σκηνοθέτη, τον Σκοτ Μακένζι (Young Adam). 

20th Century Women

20th Century Women.jpg

H ιστορία τριών γυναικών που εξερευνούν την αγάπη και την ελευθερία στην νότια Καλιφόρνια των τελών της δεκαετίας του 70. Θηλυκού ψυχισμού φολκ δράμα με την Elle Fanning, την Laura Wiggins, την Greta Gerwig και την Annette Bening. Έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στην πένα και το σκηνοθετικό ένστικτο του Mike Mills που επιστρέφει έξι χρόνια μετά το αριστουργηματικό δράμα Beginners.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured