Δεύτερη εμφάνιση μέσα σε έναν περίπου χρόνο από τους Fates Warning στη χώρα μας. Δεν ετίθετο όμως θέμα για την παρουσία μας, αφού κάθε συναυλιακή εμπειρία που μας προσφέρουν ξεπερνά τα όρια του μουσικού γεγονότος και ομοιάζει με φιλική συγκέντρωση, στην οποία η μέθεξη είναι εγγυημένη.
 
Το πρόγραμμα της συναυλίας τηρήθηκε στο ακέραιο (συγχαρητήρια στη διοργάνωση) και έτσι οι Headless άνοιξαν το σόου λίγο μετά τις 8. Με τον αειθαλή Ian Parry (στη θέση του Goran Edman) στο μικρόφωνο αλλά και με καλή διάθεση και άψογο ήχο, φάνηκαν να κερδίζουν το λιγοστό κοινό που είχε προσέλθει μέχρι εκείνη την ώρα στο Gagarin. Στα αυτιά μου πάντως το αρκετά εμπορικό hard/heavy rock τους –με κάποιες prog πινελιές– φάνηκε εντελώς παράταιρο με το ύφος του event. Στα ρεφρέν ακουγόταν μια χορωδία προηχογραφημένων φωνητικών, ενώ η διασκευή τους στο "Breaking The Law" των Judas Priest ήταν καλοπαιγμένη, αλλά μάλλον αχρείαστη.
 
Fatesw_2
 
Τη σκυτάλη πήραν οι SiXforNinE, οι οποίοι κινούνται στον χώρο του μοντέρνου αμερικάνικου heavy prog ήχου, έχοντας τον Fotis Bernardo των Septic Flesh στα φωνητικά. Το συγκρότημα εμφανίστηκε σφιχτοδεμένο και με σύμμαχό του τον πολύ καλό ήχο μα και τη συμμετοχή του κοινού (που είχε αρχίσει να πυκνώνει) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι συνθέσεις από το ντεμπούτο τους είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές και ενδιαφέρουσες. Ελπιδοφόρα μπάντα.
 
Fatesw_3
 
Λίγο μετά τις 10 οι Fates Warning πήραν τη θέση τους στη σκηνή του Gagarin ξεκινώντας με μια εκρηκτική εκτέλεση του “One Thousand Fires”, από το τελευταίο τους άλμπουμ. Η ποιότητα του ήχου αλλά και η φωνητική απόδοση του Ray Alder έδειξαν από πολύ νωρίς ότι οι 500-600 παρευρισκόμενοι θα έβλεπαν μια καλύτερη συναυλία από την περσινή.
 
Το σετ, προς τιμήν της μπάντας, ήταν διαφοροποιημένο κατά το ένα τρίτο από την τελευταία εμφάνισή τους  με την ευχάριστη έκπληξη της εκτέλεσης του “Pale Fire” από το Inside Out. Στη διάρκεια του live οι Fates Warning διέτρεξαν όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει με τη φωνή του Alder, ενώ ακούσαμε και κομμάτια που δεν παίζονται συχνά, όπως τα “The Ivory Gate Of Dreams part IV: Quietus”, “Part Of The Machine”, “A Pleasant Shade Of Gray part IX” και “Wish”. Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς αποδείχθηκαν τα “Point Of View” και “The Eleventh Hour”, στα οποία το κοινό απογειώθηκε.
 
Fatesw_4
 
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην απόδοση των μουσικών, καθώς κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η rhythm section ζωγράφιζε, ενώ ο «γίγαντας» Bobby Jarzombek επιβεβαίωσε τη θέση του ως άξιος αντικαταστάτης του Mark Zonder. Ο δε Jim Matheos φάνηκε εξαιρετικά ευδιάθετος και χαμογέλασε σε κάποιες στιγμές, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο. 
 
Στο τέλος της συναυλίας η μπάντα, εξουθενωμένη από την περιοδεία που προηγήθηκε (η Αθήνα ήταν η τελευταία στάση) αλλά και εμφανώς συγκινημένη, έδωσε ένα απρόσμενο δεύτερο encore, αφού είχαν ανάψει τα φώτα και μέρος του κόσμου είχε αρχίσει να αποχωρεί(!), με το σημαδιακό  “Nothing Left Τo Say”
 
Κλείνοντας να πούμε πως οι Fates Warning έδωσαν μία από τις καλύτερές τους εμφανίσεις στην πόλη μας, ενώ είχαμε και το ευχάριστο νέο ότι θα επανέλθουν με νέο άλμπουμ.
 
Fatesw_5
 
Setlist:
 
One Thousand Fires
Pale Fire
Part of the Machine
A Pleasant Shade of Gray part III
One
Simple Human
I Am
Through Different Eyes
The Ivory Gate of Dreams part IV: Quietus
A Pleasant Shade of Gray part XI
Firefly
Wish
Life in Still Water
We Only Say Goodbye
Monument
 
(encore)
 
A Pleasant Shade of Gray part IX
The Eleventh Hour
Point of View
 
(encore 2)
 
Nothing Left to Say
 

{youtube}wc5_CBfusw8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured