View More

Faithless

Χώρος
Ρόδον, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
27/4/2001
avopolis.team
avopolis.team

Μια από τις πιο απογοητευτικές βραδιές στο Ρόδον ζήσαμε την περασμένη Παρασκευή παρακολουθώντας το live των Faithless. 'Eχοντας ακούσει πολύ καλές εντυπώσεις για την εμφάνιση τους το 1999, πήγαμε με τις καλύτερες των διαθέσεών μας, προετοιμασμένοι για ασταμάτητο χορό. Οι Faithless, όμως, δεν ικανοποίησαν ούτε το μισό των προσδοκιών μας.

Αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του live στην παρουσίαση των κομματιών του καινούργιου τους album. Μπορούμε να πούμε ότι η πρώτη ακρόαση αυτών των κομματιών μας απογοήτευσε. Φαίνεται ότι οι Faithless αποφάσισαν να κάνουν κάποια στροφή στον ήχο τους με αυτήν την κυκλοφορία, ρίχνοντας τους τόνους και τα beats.

Oι περισσότερες συνθέσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη έμπνευσης και πρωτοτυπίας. Μελωδίες που δεν σου λένε τίποτα, ήχοι που έχουν χιλιοακουστεί τα τελευταία χρόνια από πλήθος άλλων ονομάτων και στο ενδιάμεσο κάποιων από αυτά, η φωνή του Maxi Jazz να rap-άρει.

Εξαιρέσεις αποτέλεσαν το εισαγωγικό κομμάτι της συναυλίας και το, ήδη γνωστό από το ραδιόφωνο, single "We Come One" . Το πρώτο, ατμοσφαιρικό κομμάτι έτοιμο να εξελιχθεί σε χορευτικό δυναμίτη, ήταν ιδανικό ξεκίνημα για τη συναυλία. Οι δύο εκτελέσεις του δευτέρου ήταν απογειωτικές και ενδεικτικές του πως θα μπορούσε να είχε εξελιχτεί το live αν το group επέλεγε άλλο setlist.

Εμβόλιμα στα καινούρια κομμάτια ακούσαμε μια, μάλλον χλιαρή, εκτέλεση του "Ιnsomnia" και μια, μικρότερης διάρκειας και από την radio edit του single, του "God is a D.J.". Η πλειοψηφία του κοινού έδειξε αμηχανία στο άκουσμα των καινούριων συνθέσεων και τα έδωσε όλα στις εκτελέσεις των "We Come One", "Faithless", "God is a DJ" . Aλλά τι να τα κάνεις 20 λεπτά χορού, όταν την υπόλοιπη μία ώρα και κάτι είσαι στα πρόθυρα ξενερώματος;

Την περισσότερη διάρκεια του live φέρναμε στο μυάλο μας τo εκπληκτικό live των Death In Vegas, τον χαμό που είχε γίνει στον Moby και τον χορό που έριχνε ο κόσμος με τους Orbital στο φεστιβάλ ΄Ηλεκτρον. Είναι σίγουρο ότι όταν αυτά τα ονόματα αποφασίσουν να ξαναέρθουν στη χώρα μας (ήδη έρχονται οι Οrbital στις 20 Ιουνίου ) θα σπεύσουμε να τα δούμε και να τα ακούσουμε. Αντίθετα στους Faithless θα πούμε : " να λείπει το βύσσινο…" .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελένη Τζαννάτου βρέθηκε στη δεύτερη μέρα του εγχώριου φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ που σήμανε την

Λέγονται Smile, αποτελούνται από τον Thom Yorke, τον Jonny Greenwood και τον Tom Skinner (Sons of

Ο Δημήτρης Λιλής παρακολούθησε τη συναυλία των Future Islands σε ζωντανή μετάδοση από τη Βαλτιμόρη

FEATURED TODAY

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (17-23/6) βγάζει το καπέλο στο Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σηκώνει τη γροθιά της στην Emerald Fennell και μπαίνει In The Mood For Love.

Το 3ο διεθνές conference & showcase festival επιστρέφει στην υβριδική του εκδοχή (22-26/6) και εμείς κάνουμε μια πρώτη διαλογή με τα events που ξεχωρίσαμε.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) συνεχίζει να καταναλώνει ποπ κουλτούρα, λιγότερο λαίμαργα μα πιο ουσιαστικά.

HOT STORIES

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη μυστήρια κολεκτίβα...

Δείτε το βίντεο με τα αρχικά SP σχεδιασμένα σε ένα χωράφι.

Κι άλλος ένας δίσκος στον οποίο θα βάζει το χέρι του ο Jack Antonoff.

Top