Faithless

Χώρος
Ρόδον, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
27/4/2001
avopolis.team
avopolis.team

Μια από τις πιο απογοητευτικές βραδιές στο Ρόδον ζήσαμε την περασμένη Παρασκευή παρακολουθώντας το live των Faithless. 'Eχοντας ακούσει πολύ καλές εντυπώσεις για την εμφάνιση τους το 1999, πήγαμε με τις καλύτερες των διαθέσεών μας, προετοιμασμένοι για ασταμάτητο χορό. Οι Faithless, όμως, δεν ικανοποίησαν ούτε το μισό των προσδοκιών μας.

Αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του live στην παρουσίαση των κομματιών του καινούργιου τους album. Μπορούμε να πούμε ότι η πρώτη ακρόαση αυτών των κομματιών μας απογοήτευσε. Φαίνεται ότι οι Faithless αποφάσισαν να κάνουν κάποια στροφή στον ήχο τους με αυτήν την κυκλοφορία, ρίχνοντας τους τόνους και τα beats.

Oι περισσότερες συνθέσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη έμπνευσης και πρωτοτυπίας. Μελωδίες που δεν σου λένε τίποτα, ήχοι που έχουν χιλιοακουστεί τα τελευταία χρόνια από πλήθος άλλων ονομάτων και στο ενδιάμεσο κάποιων από αυτά, η φωνή του Maxi Jazz να rap-άρει.

Εξαιρέσεις αποτέλεσαν το εισαγωγικό κομμάτι της συναυλίας και το, ήδη γνωστό από το ραδιόφωνο, single "We Come One" . Το πρώτο, ατμοσφαιρικό κομμάτι έτοιμο να εξελιχθεί σε χορευτικό δυναμίτη, ήταν ιδανικό ξεκίνημα για τη συναυλία. Οι δύο εκτελέσεις του δευτέρου ήταν απογειωτικές και ενδεικτικές του πως θα μπορούσε να είχε εξελιχτεί το live αν το group επέλεγε άλλο setlist.

Εμβόλιμα στα καινούρια κομμάτια ακούσαμε μια, μάλλον χλιαρή, εκτέλεση του "Ιnsomnia" και μια, μικρότερης διάρκειας και από την radio edit του single, του "God is a D.J.". Η πλειοψηφία του κοινού έδειξε αμηχανία στο άκουσμα των καινούριων συνθέσεων και τα έδωσε όλα στις εκτελέσεις των "We Come One", "Faithless", "God is a DJ" . Aλλά τι να τα κάνεις 20 λεπτά χορού, όταν την υπόλοιπη μία ώρα και κάτι είσαι στα πρόθυρα ξενερώματος;

Την περισσότερη διάρκεια του live φέρναμε στο μυάλο μας τo εκπληκτικό live των Death In Vegas, τον χαμό που είχε γίνει στον Moby και τον χορό που έριχνε ο κόσμος με τους Orbital στο φεστιβάλ ΄Ηλεκτρον. Είναι σίγουρο ότι όταν αυτά τα ονόματα αποφασίσουν να ξαναέρθουν στη χώρα μας (ήδη έρχονται οι Οrbital στις 20 Ιουνίου ) θα σπεύσουμε να τα δούμε και να τα ακούσουμε. Αντίθετα στους Faithless θα πούμε : " να λείπει το βύσσινο…" .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ηγέτιδα την Adrianne Lenker, έκαναν μια βαθιά συγκινητική και ταπεινή εμφάνιση, δίνοντας μια ...
Ο Γερμανός παραγωγός χάρισε στους παρευρισκόμενους στο Fuzz ένα κομψό, lo-fi ambient techno set,
Ενθουσιώδεις, παράφρονες, μα συνάμα επιβλητικοί, οι Νορβηγοί τίμησαν την πρώτη τους εμφάνιση στην

FEATURED TODAY

Πριν ακριβώς 15 χρόνια, στις 29 Μαΐου του 2005, το ιστορικό λαιβάδικο της οδού Μάρνη έριξε αυλαία. Επτά άνθρωποι που το έζησαν, ο καθένας με το δικό του

HOT STORIES

Ο κιθαρίστας της μπάντας έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο.

Ο Wayne Coyne ακόμα κάνει δρομολόγια μέσα στη γνωστή γιγαντιαία πλαστική φούσκα.

Top
0
Shares