Οι Fool In The Box είναι το συγκρότημα που επιλέχτηκε για το φετινό Band Complete Project της SAE Athens. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό, πρόκειται για μια παγκοσμίως πρωτότυπη ιδέα, στα πλαίσια της οποίας οι σπουδαστές των τμημάτων Music Business και Advanced Audio Production καλούνται να συνεργαστούν με επαγγελματίες του χώρου –από φωτογράφους, ηχολήπτες και παραγωγούς, μέχρι σκηνοθέτες και υπεύθυνους διοργάνωσης συναυλιών– για να προωθήσουν μια καινούργια μπάντα. Από το στάδιο της παραγωγής και των ηχογραφήσεων, μέχρι τη δημιουργία βιντεοκλίπ και φωτογράφησης, το project καταλήγει στην ηχογράφηση ενός ΕΡ και τελειώνει με τη λάιβ παρουσίασή του.

Για το 2014, στην εκπαιδευτική διαδικασία συμμετείχε η εν λόγω τριμελής μπάντα από την Κυψέλη. Κι αυτό που γεννήθηκε μετά από μήνες έντονων προετοιμασιών, το Faces EP, είχε την τιμητική του το Σάββατο, στο τέλος των τριήμερων εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Της Μουσικής.

Fibx_2

Λίγο μετά τις 10 και μισή, ο Απόλλωνας Αβατάγγελος, ο Γιώργος Ράδος και ο Άγης Βουγάς πήραν τη θέση τους στη σκηνή του Six d.o.g.s. και το “Sights Of Fantasy” έδωσε το έναυσμα της βραδιάς. Το “Leap Of Faith” με το κοφτό κιθαριστικό ριφ και το κολλητικό ρεφρέν απέδειξε και στη ζωντανή του εκδοχή γιατί ήταν ιδανικό για πρώτο single του EΡ, κερδίζοντας ένθερμες αντιδράσεις εκ μέρους των παρευρισκομένων στην Αβραμιώτου. Εκτός όμως από τα κομμάτια του Faces, οι Fool In The Box έπαιξαν και κάποια που έχουν συνθέσει στην ήδη πολύχρονη κοινή τους πορεία –όπως το “Mental Hygiene”, το “Your Russia” και το “The Hook”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ότι επέλεξαν να διασκευάσουν και το “I Want You (She's So Heavy)” των Beatles, μιας μπάντας δηλαδή που δεν θα συγκατάλεγε κανείς στις κύριες επιρροές τους. Μια πιο εσωστρεφής και σκοτεινή πλευρά τους φάνηκε επίσης στο ορχηστρικό “Transparent Skin”, ενώ τα γκάζια απογειώθηκαν με το “Faces”. Μετά από απαίτηση του κοινού, τελείωσαν το σετ με encore, στο οποίο ακούσαμε το “Horses”.

Fibx_3

Στο λάιβ του Σαββάτου φάνηκε καθαρά ότι οι Fool In The Box είναι πλέον μια μπάντα ολοκληρωμένη, έτοιμη να ανοίξει φτερά για μια θέση στην εγχώρια αγγλόφωνη σκηνή. Ξεχώρισαν επί σκηνής δίχως περιττές φανφάρες και φτιασιδώματα, βασιζόμενοι 100% στον ήχο τους –σ' αυτό δηλαδή το στοιχείο στο οποίο και οι ίδιοι πιστεύουν, όταν τους ρωτάς. Απέδειξαν επίσης ότι είναι μπάντα φτιαγμένη για να παίζει ζωντανά και να βγάζει παλμό, με στιβαρό ήχο και αγνή ροκ ενέργεια. Ξέρετε, αυτή που χάθηκε στην πορεία για πολλούς εκεί έξω, όταν ανακατώθηκε με μαρκετινίστικες τεχνικές και με μπλαζέ ύφος. Πάντα άλλωστε οι περισσότερες μπάντες κρίνονται στο ζωντανό. Και εκεί οι τρεις Κυψελιώτες μουσικοί πλεονεκτούν.

Πέρα από το λάιβ αυτό καθ’ αυτό, όμως, είχε ενδιαφέρον να κοιτάς και τα πρόσωπα όσων παρακολουθούσαν με προσήλωση το σετ. Σπουδαστές, καθηγητές και φίλοι του συγκροτήματος, όλοι μαζί έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να ξεδιπλώνονται κόποι μηνών, με χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπά τους. Δεν υπάρχουν πολλά συναισθήματα να συγκριθούν με κάτι τέτοιο. Καλή τύχη παίδες...

{youtube}iBFsytTe6Lo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured