Έχουνε περάσει πέντε σχεδόν χρόνια από τότε που οι Carter USM αποφάσισαν να σταματήσουν να υπάρχουν, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των πολλών φανατικών, και στην χώρα μας, φίλων τους. Τα μέλη τους όμως δεν μένουν στην απραξία. Ο ηγέτης τους, Les Carter, γνωστότερος και ως Fruitbat, σήμερα συνεχίζει την ξεχωριστή του πορεία στην μουσική με το νέο του group, τους Abdoujaparov, ενώ πρόσφατα περιόδευσε στην Μεγάλη Βρετανία μαζί με το νέο group του άλλου πρώην Carter Jimbob, τους Jim’s Super Stereoworld, στα πλαίσια ενός άτυπου φιλικού ανταγωνισμού, με τίτλο “Who’s The Daddy Now?”, στην οποία τα δύο groups έπαιζαν εναλλάξ, ενώ στο encore οι δύο πρώην Carter μαζί στην σκηνή αναβίωναν κλασσικά τραγούδια του παλιού τους group.

Το Avopolis επικοινώνησε με τον φιλικότατο Fruitbat για να μας λύσει ορισμένες απορίες.

Avopolis: Το γνωρίζεις πιστεύω ότι εσύ και οι Carter USM. είστε θρύλοι πλέον. Τι σκοπεύεις να κάνεις για να διατηρήσεις το θρύλο σας ζωντανό;

Fruitbat: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω απολύτως τίποτα! Φαίνεται ότι ο θρύλος που δημιουργήσαμε μπορεί να μείνει ζωντανός από μόνος του.

Avopolis: To νέο σου group ονομάζεται Abdoujaparov. Περίεργο όνομα για συγκρότημα. Γιατί το διάλεξες;

Fruitbat: Abdoujaparov είναι το όνομα του αγαπημένου μου επαγγελματία ποδηλάτη, o οποίος είναι από το Ουζμπεκιστάν! Ορισμένα χρόνια πριν, τον απέκλεισαν από τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (“Tour De France”) για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Avopolis: Άμα θέλαμε να ορίσουμε τις βασικότερες διαφορές ανάμεσα στους Carter U.S.M. και τους Abdoujaparov, ποιες θα ήταν αυτές;

Fruitbat: H βασικότερη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά με τους Abdoujaparov εγώ είμαι αυτός που τραγουδάει και γράφει τους στίχους. Επίσης θα έλεγα ότι οι Abdoujaparov είναι σαν τους Carter χωρίς όμως τα disco στοιχεία!

Avopolis: Πώς θα περιέγραφες τον ήχο των Abdoujaparov σε κάποιον που δεν έχει ακούσει ποτέ τους Carter USM;

Fruitbat: H καλύτερη pop punk της Μεγάλης Βρετανίας με μία δόση country και λίγο goth!

Avopolis: Έχεις βρεθεί στην θέση να μην έχεις συμβόλαιο σε κάποια δισκογραφική εταιρία. Πόσο δύσκολο σου είναι να συνεχίζεις να κυκλοφορείς το νέο σου υλικό μόνος σου, τέσσερα singles ήδη, στο δικό σου label, την Spinach Records;

Fruitbat: Αν εξαιρέσουμε φυσικά τα ελάχιστα χρήματα που υπάρχουν, είναι εκπληκτικά εύκολο. Έχω την δυνατότητα να κυκλοφορώ δίσκους όποτε εγώ θέλω. Και οτιδήποτε θέλω. Υπάρχει ένα απίστευτο συναίσθημα ελευθερίας όταν είσαι αφεντικό του εαυτό σου και έχεις την δική σου μικρή εταιρία.

Avopolis: Οι Αbdoujaparov είναι ένα project για να μην βαριέσαι και να κάνεις αυτό που σου αρέσει, ή αποτελούν την πλήρης απασχόληση ως επαγγελαματίας μουσικός;

Fruitbat: Παρά το γεγονός ότι δεν έχω μεγάλα σχέδια για τους Abdoujaparov, καταφέρνω και βγάζω τα αναγκαία για την διαβίωσή μου. Είμαι επαγγελματίας μουσικός για τα τελευταία 15 χρόνια και είναι το μοναδικό πράγμα που μπορώ να κάνω στη ζωή μου με κάποια επιτυχία.

Avopolis: Κοιτώντας πίσω στην καριέρα σου με τους Carter USM ποια είναι η καλύτερη και πιο ευχάριστη ανάμνηση που έχεις, και ποια νομίζεις ότι ήταν η χειρότερη στιγμή;

Fruitbat: Νομίζω ότι την πρώτη φορά που παίξαμε σε ένα sold out Brixton Academy ήταν το κάτι άλλο. Η καλύτερη στιγμή μου ως μουσικός και ως άνθρωπος. Η χειρότερη στιγμή ήταν σίγουρα σε εκείνη την περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν εγώ και Jim αποφασίσαμε να διαλύσουμε την μπάντα.

Avopolis: Καταλαβαίνω ότι η πιθανότητα να επιστρέψουν οι Carter USM δεν είναι κάτι που υπολογίζεις στα μελλοντικά σου σχέδια. Παρ’όλα αυτά πρόσφατα περιόδευσες με τους Abdoujaparov στην Μεγάλη Βρετανία μαζί με με το νέο group του Jimbob τους Jim’s Super Stereoworld. Πώς ήταν να βρίσκεσαι πάλι on the road με τον παλιό σου φίλο και συνεργάτη; Αναπολήσατε τις παλιές καλές εποχές των Carter USM;

Fruitbat: Ήταν θαυμάσια που συνεργάστηκα ξανά με τον Jim και που βρέθηκα να γυρνάω την Βρετανία μαζί του. Δεν μιλήσαμε καθόλου για το παρελθόν.Το παρόν και το μέλλον είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή. Τώρα που τελείωσε η περιοδεία την σκεφτόμαστε με νοσταλγία, η οποία κάπου θα μας οδηγήσει. Σε μία ακόμα, κάποια στιγμή σύντομα, λογικά.

Avopolis: Από το “101 Damnations” στο “I Blame The Government” και τώρα στους Abdoujaparov. Πόσο νομίζεις ότι έχεις αλλάξει ως άνθρωπος και ως μουσικός όλα αυτά τα χρόνια;

Fruitbat: Ως άνθρωπος δεν νομίζω ότι έχω αλλάξει πάρα πολύ. Ακόμα έχω μία καθαρή ιδέα μέσα στο μυαλό μου του τι θέλω από την ζωή μου. Πιστεύω, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, ότι έχω μία σχετικά πιο ώριμη άποψη γύρω από τις σχέσεις μου με τους άλλους, από ότι είχα παλαιότερα. Ως μουσικός ομολογώ ότι δεν έχω προοδεύσει καθόλου από όταν ξεκίνησα. Ως τραγουδοποιός όμως, πιστεύω ότι είμαι πολύ καλύτερος.

Avopolis: Υπάρχει κάτι που έχεις μετανιώσει που έχεις κάνει στην καριέρα σου, και κάτι που δεν έχεις κάνει;

Fruitbat: Ειλικρινά δεν μετανιώνω για τίποτα. Έχω κάνει πολλά λάθη, αλλά έχω μάθει από αυτά. Είναι καλό να κάνεις λάθη στη ζωή σου. Μία φιλοδοξία που δεν κατάφεραμε να πραγματοποιήσουμε με τους Carter είναι ένα νούμερο 1 single, όποτε να κάτι που έχω να κυνηγήσω τα επόμενα χρόνια!

Avopolis: Τι παίζει το στερεοφωνικό σου αυτή την περίοδο;

Fruitbat: Αυτές τις μέρες ακούω ορισμένα ελληνικά cds, και συγκεκριμένα του Socrates Malamas! Επίσης ακούω καινούργια πράγματα από τους Malowski και τους Iinviisiibles.

Avopolis: Ποια είναι η γνώμη σου για την την κατάσταση της βρετανικής μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή;

Fruitbat: Νομίζω ότι τα charts είναι απαίσια όπως πάντα, και οι περισσότερες μπάντες που προωθούνται από τον Τύπο είναι πολύ βαρετές. Όμως την ίδια στιγμή, υπαρχουν πολλές φανταστικές μπάντες που έρχονται κατευθείαν από την underground σκηνή και οι οποίες αρνούνται να ακολουθήσουν τα συνηθισμένα. Μπάντες σαν τους Malowski, τους Miss Black America, και τους Dawn Parade κάνουν σπουδαία δουλειά στο background.

Avopolis: Ποια είναι τα σχέδια σου για την νέα χρονιά; Θα υπάρξει κάποιο album από τους Abdoujaparov;

Fruitbat: Έχουμε μπει ήδη στο studio και ηχογραφούμε το album! Δεν είμαι σίγουρος πότε θα το τελειώσουμε, αλλά θα κυκλοφορήσει σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να παίζουμε ζωντανά όπου βρεθούμε γιατί αυτό είναι που μας αρέσει να κάνουμε!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured