Η μουσική σας είναι εμφανώς επηρεασμένη από τον μελωδικό hard & heavy ήχο των 1980s. Πώς βρίσκετε την ισορροπία μεταξύ της νοσταλγικότητας και του σήμερα;

Απλά επικεντρωνόμαστε στο να γράφουμε τα καλύτερα τραγούδια που μπορούμε. Στυλιστικά, βέβαια, όλα καταλήγουν στο τι μας αρέσει –και μας αρέσει ο μελωδικός hard rock ήχος. Αν αυτό μας κάνει λιγότερο σχετικούς με τη σημερινή πραγματικότητα, δεν μας πειράζει, όσο η μουσική που φτιάχνουμε έρχεται από καρδιάς.

Έχετε κοινές μουσικές αναφορές; Τι φέρνει ο καθένας στο μείγμα;

Υπάρχει μία κοινή συνιστώσα στη μουσική που αγαπάμε: οι Whitesnake, οι Mr. Big, οι Def Leppard κλπ. Κι έπειτα φέρνει ο καθένας τις δικές του επιρροές στο μείγμα. O Jules Millis αγαπάει το μελωδικό ροκ των Survivor και των Foreigner, αλλά του αρέσουν και hard rock μπάντες σαν τους Bonfire, White Lion και Icon. O Xavier Millis φέρνει πιο pop/hi-tech AOR επιρροές σαν fan των Hall & Oates, του Kenny Loggins και του John Parr. Ο Εnzo Almanzi έχει σαφώς πιο hard rock κιθαριστικές επιλογές. Λατρεύει τους Van Halen, αλλά και πιο metal πράγματα –τον King Diamond, τους Savatage και τους Megadeth. Ο Ben Webster αγαπά μοντέρνο και κλασικό rock, από τους Jimmy Eat World, στους Iron Maiden και στον Rick Springfield. Και ο Noel Tenny έχει ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων, παρόμοιο με του Ben, όντας fan συγκροτημάτων σαν τους Foo Fighters, Tool και Bon Jovi.

075WhiteW_2.jpg

Πώς διαλέξατε το όνομα White Widdow και την ανορθόδοξη ορθογραφία του;

Πάντα μας άρεσαν μπάντες με το «white» στο όνομά τους στη διάρκεια των 1980s: Whitesnake, White Lion, White Tiger, White Wolf κλπ. Οπότε θεωρήσαμε πως το White Widdow ακουγόταν πολύ κουλ. Το γράφουμε με δύο “d” για να είναι πιο μοναδικό, όπως έκαναν με τα ονόματά τους οι Ratt και οι Cutt.

Οι Αυστραλοί και οι Έλληνες έχουν παρόμοια αντιμετώπιση απέναντι στην καθημερινότητα. Μιας και έχετε έρθει ξανά στα μέρη μας,  πώς σας φαίνεται ο ελληνικός τρόπος ζωής;

Ναι, θα συμφωνούσαμε με αυτό, υπάρχει άλλωστε και τεράστια ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία. Αγαπάμε τους Έλληνες. Η φιλοξενία και η κουλτούρα είναι καταπληκτικές και είναι απόλαυσή μας να ερχόμαστε στη χώρα σας, αλλά και να περνάμε χρόνο σε μία πόλη με συγκλονιστική ιστορία και τόσο υπέροχους ανθρώπους.

Το τελευταίο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2014. Μπορούμε να περιμένουμε νέο υλικό σύντομα;

Απολύτως! Το νέο άλμπουμ μας Silhouette κυκλοφόρησε πριν λίγες μόνο μέρες (σ.σ.: στις 25 Νοέμβρη, η συνέντευξη είχε σταλεί πιο πριν) από την AOR Heaven. Μπορείτε μάλιστα να δείτε και το πρώτο βιντεοκλίπ για το “Surrender My Heart” στο YouTube.

075WhiteW_3.jpg

Στην Αθήνα θα παρουσιάσετε δύο διαφορετικά σόου, ένα ακουστικό κι ένα ηλεκτρικό. Πιστέυετε πως η μουσική σας μεταφράζεται σωστά σε μία ακουστική συνθήκη; Ποια στοιχεία της περιμένετε να αναδείξει η συγκεκριμένη συναυλία;

Ναι, ανυπομονούμε και για τις δύο συναυλίες, ειδικά μάλιστα η ακουστική θα είναι νομίζουμε συναρπαστική. Πολλά από τα τραγούδια μας μεταφράζονται καλά σε μια τέτοια προσέγγιση, καθώς οι μελωδίες και τα φωνητικά έρχονται σε πρώτο ρόλο.

Τι μπορεί να περιμένει λοιπόν το αθηναϊκό κοινό από αυτές τις επικείμενες συναυλίες;

Με ένα νέο άλμπουμ στη φαρέτρα μας, έχουμε μερικά απίθανα καινούρια τραγούδια να εξαπολύσουμε στους Αθηναίους fans. Και βέβαια, ένα δυναμικό ηλεκτρικό σόου, όπου θα περιέχεται μάλιστα και μία διασκευή/έκπληξη μόνο για την Αθήνα! Αρκετές διασκευές θα παίξουμε ύστερα στο ακουστικό σόου. Ανυπομονούμε γενικά να ξαναδούμε τους Έλληνες φίλους μας.

{youtube}fAeEoZQzFcA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured