Μία συζήτηση με τον David Tibet των Current 93, δεν είναι ποτέ light περιεχομένου, αλλά σχετίζεται με την μεγαλοσύνη του Θεού και πολλά άλλα...

Φαίνεται ότι το ‘’Black Ships Ate The Sky’’ είναι ο πιο φιλόδοξος, εκτενής και πολυσυλλεκτικός δίσκος σας, γεμάτος από συμμετοχές και καλεσμένους. Ποια ήταν η αρχική ιδέα όταν ξεκινήσατε να φτιάχνετε τον δίσκο σας;
Ξεκίνησα αυτό το album πριν τέσσερα χρόνια, μετά από ένα όνειρο που είδα, στο οποίο μαύρα πρόβατα καταβρόχθιζαν τον ουρανό και διέφθειραν τον παράδεισο στην προετοιμασία για την έλευση του Αντίχριστου και έτσι μας οδήγησαν στην θριαμβευτική Δεύτερα Παρουσία του Ιησού. Εικόνες και λέξεις ξεχύθηκαν από το κεφάλι μου και τα κατέγραψα όλα. Αυτό το album έγινε το ‘’Black Ships Ate The Sky’’, μια προσωπική διήγηση γεμάτη από αναμνήσεις από τα Τέσσερα Τελευταία Πράγματα (Θάνατος, Κρίση, Παράδεισος, Κόλαση) που μας περιμένουν όλους. Στο τραγούδι ‘’Idumea’’ καλοί φίλοι που αγαπώ την δουλεία τους έχουν τραγουδήσει για αυτά.

Πιστεύετε ότι το νέο σας cd είναι πιο προσβάσιμο σε μεγαλύτερα ακροατήρια από ότι οι προηγούμενες δουλείες σας; Ελπίζετε να διευρύνετε τους πιστούς fan σας;
Δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα γιατί μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται για την δουλειά μας γενικότερα. Δεν ξέρω τίποτα για fan ή για το κοινό ή για την προσβασιμότητα. Το μόνο που κάνω για 25 χρόνια είναι να μιλάω στον εαυτό μου σε ένα χάρτινο καθρέφτη και να προσπαθώ να ξεκολλώ τις μάσκες πουν έχουν συσσωρευτεί σε αυτόν. Μου κάνει πάντα εντύπωση που κάποιος αγοράζει οποιαδήποτε από τις δουλειές μας. Πάντα πίστευα ότι βγάζει νόημα μόνο στους πιο κοντινούς μας.

Πως περιγράφεις την εξέλιξη της μουσικής σας; Είναι μέσα στις προθέσεις σας να προχωρήσετε σε πιο ακουστικές κατευθύνσεις και να επικεντρωθείτε στην εσωτερική δύναμη των τραγουδιών σας.
Έκανα πάντοτε ακριβώς αυτό που ήθελα, να ακολουθώ την εμμονή αναζήτηση του εαυτού μου. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος είμαι και ποια είναι η σωτηρία που πρέπει να βρούμε. Δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτό που αναζητάω. Όντως οι στίχοι έχουν γίνει πιο προσωπικοί από το 1992. Δεν μου αρέσει περισσότερο η ακουστική μουσική από την ηλεκτρική, ποτέ δεν με ενδιέφεραν ιδιαίτερα αυτού του είδους οι διαχωρισμοί. Δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα ακροατήρια. Καταρχήν με ενδιαφέρει η Βίβλος και συγκεκριμένα μελετάω την Κοπτική Γραφή. Αγαπώ την γυναίκα μου, τις γάτες μας και την θάλασσα.

Όλοι οι τραγουδιστές που συμμετέχουν φαίνεται να έχουν εμπνευστεί από την συνεργασία τους μαζί σας. Για παράδειγμα, ο Antony δίνει μία τραγική ερμηνεία. Πως συνέβησαν αυτές οι συνεργασίες;
Είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους σου που το θέτεις έτσι. Το μόνο που έκανα ήταν να ρωτήσω μερικούς φίλους μου, αν είναι διατεθειμένοι να τραγουδήσουν κάτι στο καινούριο μου album. Ότι προέκυψε όσον αφορά την ερμηνεία είναι εντελώς από την δικιά τους πλευρά. Εγώ ήμουν απλά το άτομο που ζήτησε την βοήθεια τους.

Μπορείς να μας δώσεις μερικές συμπληρωματικές πληροφορίες για την εμφάνισή σας στην Ελλάδα;
Απλώς να πω εκ μέρους όλων των Current 93 ότι περιμένω με ανυπομονησία να παίξουμε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη και ταυτόχρονα η τελευταία μας περιοδεία. Χαιρόμαστε που θα παίξουμε σε μία χώρα, και σε μία πόλη συγκεκριμένα, που με συνέπαιρνε πάντα και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του περιβάλλοντος που ζούμε τώρα: αυτοκρατορία, χιλιετία, αποκάλυψη, supermarket, oμορφιά, τέλος, δόντια.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured