Τον αποκαλούν MR ADAMSON AKA The Pimp, Floyd! The Big Bamboozler, Oscar de la Soundtrack, Mr. Moss Side Gory, The Moss Side Tory (!), Dirty Barry και Harry Pendulum – βλ. ο τελευταίος «μεγάλος» του swing. Είναι ο Barry Adamson ή αλλιώς ένας από τους σημαντικότερους multi-instrumental συνθέτες μουσικής για φιλμ, σήμερα, καθώς επίσης και τραγουδιστής, στιχουργός και μουσικός σε μια ευρεία γκάμα μουσικών οργάνων.

O Barry Adamson θα εμφανιστεί το Σάββατο στο Gagaron 205 (με opening act τον the Boy από τους Mary and the Boy!). Με την ευκαιρία αυτή, η Μαρία Ντουρουντάκη έκανε μαζί του ένα σύντομο Q & A:

Περιγραψε μου τον ήχο του καινούριου σου album. Αν κρίνω από τα πρώτα κομμάτια- δείγματα φαίνεται αρκετά πιο φωτεινός. Θεωρείς τον εαυτό σου "πρίγκηπα των σκοτεινών soundtracks" όπως σε έχουν αποκαλέσει, κατά καιρούς, οι δημοσιογράφοι;
Tο καινούριο album έχει μεγάλη σχέση με αυτό που θα περίμενε κανείς από μένα. Παρ’ ολα αυτά, όμως, φαίνεται ότι έχε υπάρχει ακόμα έντονη η αγάπη μου για το παρελθόν, γι' αυτό ίσως μερικά τραγούδια να ακούγονται κάπως παλιομοδίτικα, ενώ άλλα δίνουν μια αχτίδα ζωής και φωτός. Το σκοτάδι μερικές φορές είναι η αντανάκλαση του παρελθόντος που έχουμε ζήσει. Σαν πρίγκηπας λοιπόν που είμαι, χαίρομαι να φτιάχνω αυτού του είδους τα soundtracks, αλλά μερικές φορές όντως πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα!

Δούλεψες αυτήν την φορά με παραγωγό τον Victor Van Vugt που έχει δουλέψει με ονόματα όπως ο Nick Cave και η PJ Harvey. Πως επηρέασε τον ήχο σου;
Ήθελα κάτι στερεό, όσον αφορά τον ήχο και για να το πετύχω αυτό χρειάστηκε να δουλέψω με τον Victor. Ίσως να ήθελα κάτι πιο εμπορικό σε συγκεκριμένα σημεία του δίσκου, όπως ακούγεται στα πιο φωτεινά σημεία, που προανέφερες.

Μπορείς να σκεφτείς μια ταινία που θα σκότωνες κυριολεκτικά να έχεις συνθέσει εσύ το soundtrack;
Φαντάζομαι ότι το πλησίασα αρκετά αυτό το σημείο, με τον David Lynch και το "Lost Highway" - ήταν ακριβώς το είδος της ταινίας που λατρεύω. Περιείχε όλα τα αγαπημένα μου στοιχεία: ίντριγκα, μυστήριο, σασπένς και μια μίξη του παλιού με το καινούριου. Ακόμα θα μπορούσα να έγραφα μουσική σε κάτι jazzy και συγκλονιστικό ταυτόχρονα! Ακούτε παραγωγοί ταινιών εκεί έξω;

Τελείωσες πρόσφατα ένα διήγημα, σχεδιάζεις να το μετατρέψεις σε μυθιστόρημα; Έχεις άλλα παραμουσικά ή εξωμουσικά σχέδια για τα μέλλον;
Θα μου άρεσε να το συνέχιζα και να γινόταν ένα μυθιστόρημα. Ίσως μια μέρα να γίνει ταινία, αφού σχεδόν διαβάζεται σαν μία. Επίσης φιλοδοξώ να γυρίσω μια ταινία μικρού μήκους βασισμένη σε σενάριο από διάφορα άλλα κείμενα που έχω γράψει για να ξεκινήσει σταδιακά να υλοποιείται. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με όλα αυτά, γιατί είναι όλα πολύ καινούρια για μένα. Επίσης είμαι ενθουσιασμένος που η καινούρια μου εταιρεία Central Control θα μπορεί να είναι υπεύθυνη για την παραγωγή σε δίσκους, βιβλία και ταινίες.

Πως είναι να επιστρέφεις στην Ελλάδα που έχεις παίξει τόσες φορές στο παρελθόν, με τόσες διαφορετικές μπάντες;
Είναι ωραίο συναίσθημα, γιατί το ελληνικό κοινό είναι πολύ ζεστό και δεκτικό. Είναι πάντα ενδιαφέρον να επιστρέφεις με καινούρια δουλεία στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε από κοντά, στην σκηνή!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured