Μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που έχετε ακούσει για τον Andrew Eldritch. Η εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι από εμάς για τον ιστορικό ηγέτη των Sisters Of Mercy, είναι εκείνη ενός υπερφίαλου αυτοκαταστροφικού εγωμανούς, μεταξύ των οποίων και ο γράφων. “I Was Wrong” λοιπόν, όπως έγραφε κι ο ίδιος o Andrew 16 χρόνια πριν. Είναι ένας κοινός θνητός με μόνα του ‘’ελαττώματα’’ το ότι διακρίνεται για το λεπτό, καυστικό του χιούμορ και το γεγονός πως έχει την πολυτέλεια της εκφοράς της άποψης του χωρίς πολλές περιστροφές. Κάτι που άλλοι το ονομάζουν απλά ειλικρίνεια.

Μετά από 26 live σε Αμερική και Καναδά, μερικά σπασμένα πλευρά κι έχοντας ξεκινήσει την περιοδεία “Sisters Bite The Silver Bullet” που γιορτάζει τα 25 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων της μπάντας (16/2/81 Leeds – 16/2/06 Las Vegas), ο Eldritch κι η παρέα του βρίσκονται στην Αθήνα, για την πρώτη ευρωπαϊκή τους εμφάνιση, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 1 & 2 Απριλίου αντίστοιχα.



Εικόνα πρώτη: ένας μικρόσωμος, αδύνατος Άγγλος με μαύρα γυαλιά και αθλητικές φόρμες μας πλησιάζει στο lobby του ξενοδοχείου, μαζί με το νεαρό –και γεμάτο piercing- μοϊκανό φίλο του. Συστάσεις, χειραψία και αμέσως στο ασανσέρ. Εικόνα δεύτερη: μέσα στο ασανσέρ ο Andrew απαντά ότι δεν έχει καταφέρει να κάνει και πολλά πράγματα στις λίγες ώρες που βρίσκεται στην Αθήνα μιας και είναι αναγκασμένος να συναντά τύπους σαν κι εμάς που συνεχώς ρωτάνε πράγματα. Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο. Περνάμε το τεστ χιούμορ στο οποίο μόλις έχουμε υποβληθεί και όλα τα υπόλοιπα γίνονται πια εύκολα με τον Andrew και τον Chris (το νέο κιθαρίστα) να βρίσκονται σε άριστη διάθεση. Αν αναρωτιέστε για τα περίφημα μαύρα γυαλιά, όχι, δεν τα έβγαλε στιγμή αλλά μας έδωσε την ευκαιρία (σκόπιμα ίσως;) να διαπιστώσουμε ότι τα μάτια του είναι γαλάζια...


Έχουν περάσει 9 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία (και μοναδική) εμφάνιση σας στην Αθήνα. Τι αναμνήσεις έχεις από αυτήν;
Τους Megadeth! Παίζαμε με τους New Model Army, το οποίο πάντα είναι ωραίο. Τους συναντάμε πολύ συχνά.

Ξέρεις ότι επρόκειτο να παίξετε στην Αθήνα την ίδια ημερομηνία αλλά η δική τους συναυλία μετατέθηκε κατά μια εβδομάδα;
Το συζητούσαμε αυτό με τον Justin Sullivan στην ουρά της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο, τις προάλλες. Συναντιόμαστε με τους ΝΜΑ όλη την ώρα αλλά δεν περιμέναμε ότι θα τους συναντούσαμε και στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Περιμέναμε να τους συναντήσουμε σε κάποιο σούπερμαρκετ στο Yorkshire! Πάντως είχα την εντύπωση ότι θα έπαιζαν εδώ την προηγουμένη εβδομάδα.

Νοιώθεις κάποιο ξεχωριστό συναίσθημα τώρα που βρίσκεσαι ξανά εδώ;
Μου αρέσει ο καιρός. Την προηγούμενη φορά δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά πράγματα. Τώρα έχουμε 3 ολόκληρες μέρες αλλά έχουμε να κάνουμε συνεντεύξεις οπότε... Δεν είναι κουραστικό αλλά είναι ενοχλητικό, θα προτιμούσα να είμαι κάπου έξω, σε κάποια καφετέρια.

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό.
Μπα. Είναι δύσκολο γιατί η Αθήνα είναι πολύ θορυβώδης για να κάνεις συζήτηση όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο.

Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που απέφευγες την Αθήνα για τόσο πολύ καιρό;
Θα πρέπει να ρωτήσεις τους promoters. Δεν μας κάλεσε κανείς, ενώ για παράδειγμα στο Βέλγιο παίζουμε πολύ συχνά μιας κι εκεί μας καλούν διαρκώς.

Το ίδιο ακριβώς μου είχε πει κι ο Justin Sullivan.
Πάλι αυτός!

Έχετε μόλις επιστρέψει από το αμερικάνικο τμήμα της περιοδείας σας. Πως πήγαν τα πράγματα εκεί;
Δυο από εμάς πήγαν στο νοσοκομείο, πολύ καλά δηλαδή αν αναλογιστείς ότι ήμασταν εκεί για 5 μόνο εβδομάδες.

Πως έσπασες τα πλευρά σου;
Πραγματικά δεν ξέρω. Ο κιθαρίστας ήταν χειρότερα, έπαθε νευροκαβαλίκεμα και ήταν πραγματικά πολύ επίπονο. Κατά τ’ άλλα ήταν μια χαρά, είδαμε χιόνι, είδαμε λιακάδα.

Πολλοί διαμαρτύρονται ότι ο ήχος των Sisters δεν είναι καλός στα live.
Συνήθως διαμαρτύρονται περισσότερο για τον καπνό.

Έχετε 4 μηχανήματα καπνού σε αυτή την περιοδεία. Γιατί τόσα πολλά;
Γιατί σχεδόν πάντα τα μισά από αυτά δεν δουλεύουν! Σχετικά με τον ήχο... Μερικές φορές φέρνουμε φορτηγά με τον δικό μας εξοπλισμό, κάτι το οποίο όμως είναι πολύ δαπανηρό, ειδικά για μια πόλη όπως η Αθήνα. Οπότε κάποιες φορές χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό που μας παρέχει ο διοργανωτής της συναυλίας. Άλλοτε αυτός είναι καλός και άλλοτε όχι, αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Σε τι ποσοστό συμβαίνει αυτό;
Αυτή η περιοδεία είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια και δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να έχουμε 2 φορτηγά με εξοπλισμό και ολόκληρο το crew που τα συνοδεύει. Απαιτούνται περισσότερα χρήματα για το crew, για τα ξενοδοχεία, για το φαγητό. Εμείς πάντως, πάντα ζητάμε από τον διοργανωτή συγκεκριμένο ηχητικό εξοπλισμό αλλά δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε εάν όντως τελικά θα τον παρέχει.

Σκεφτόμουν χθες ότι ίσως ο live ήχος σας είναι κακός επειδή...
Δεν νομίζω ότι είναι κακός! Είναι πάντοτε διαφορετικός κι αυτό νομίζω ότι είναι καλό. Μπορεί να γίνει βαρετό να ταξιδεύεις με 2 φορτηγά και σε κάθε συναυλία ο ήχος σου να ακούγεται ακριβώς ο ίδιος. Το πρόβλημα συχνά έχει να κάνει με την ακουστική του κτιρίου και οι χειρότεροι χώροι για κάτι τέτοιο είναι τα κλειστά γήπεδα ή τα γήπεδα μπάσκετ. Διαφέρουν ελαφρώς από τη Σκάλα του Μιλάνο...

Οπότε δεν είσαι και πολύ αισιόδοξος για τη συναυλία.
Δεν ξέρω που παίζουμε.

Σ’ ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ!
Οπότε μπορώ να σου πω από τώρα ότι δεν φταίμε εμείς!

Συνέχεια στο 2ο μέρος

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured