Ο Ville Valo, στο Los Angeles, ενθουσιασμένος από την πρώτη του περιοδεία στην Αμερική και παρά την κούραση του, μίλησε στο Avopolis. Να θυμίσουμε ότι οι Him θα εμφανιστούν στο Αθηνών Αρένα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Έχετε κάνει διασκευές σε αρκετά κομμάτια, συγκριτικά, με την μέχρι τώρα πορεία σας. Για ποιον λόγο;
Ο λόγος που κάνουμε αυτές τις διασκευές είναι για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν πολλοί καλοί τραγουδοποιοί και για να αποτιμήσουμε, με τον τρόπο μας, φόρο τιμής σε αυτούς. Δεν νομίζω ότι θα θέλαμε να είχαμε γράψει κάποιο από αυτά τα τραγούδια, λατρεύουμε να γράφουμε τα δικά μας.

Υπάρχει κάποιο που να ντρέπεστε να διασκευάσετε;
Όχι, δεν υπάρχει κάτι που να ντρεπόμαστε να διασκευάσουμε, αν υπήρχε, θα θεωρούσαμε ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε. Πάντως, υπάρχει λόγος που συνήθως διαλέγουμε μελαγχολικά κομμάτια!

Αληθεύει ότι είχατε διασκευάσει Backstreet Boys;
Nαι, το κάναμε πριν πολλά χρόνια για ένα φεστιβάλ, κυρίως γιατί θέλαμε να δούμε την αντίδραση του κόσμου. Η οποία, οφείλω να ομολογήσω, ότι είχε πολλή πλάκα!

Είναι παραπάνω από προφανές ότι έχετε metal επιρροές. Tι ακριβώς είναι το Love Metal, λοιπόν;
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, δηλαδή, το Love Metal, είναι o συνδυασμός των πραγμάτων που αγαπάμε στην μουσική. Μας αρέσει ο Johnny Cash και ο Εlvis Presley, όσο και οι Black Sabbath. Έτσι, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να περιοριστούμε καλλιτεχνικά, ενώ μπορούμε να ενσωματώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία στον ήχο μας. Δεν είμαστε rock stars, είμαστε μουσικοί και προσπαθούμε να διαδώσουμε το θαυμαστό μήνυμα του Love Metal (!) στον κόσμο και να περιοδεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαστε λίγο σαν περιπλανώμενοι τσιγγάνοι, αλλά μας αρέσει που υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την αμερικάνικη περιοδεία;
Η περιοδεία διαρκεί ενάμιση μήνα. Είναι ωραία να βρίσκεται κανείς εδώ, έχουμε καλή θέση στο chart (είμαστε στο νούμερο 18 του top 20), γεγονός πρωτόγνωρο για μια φιλανδική μπάντα. Είναι ουσιαστικά ο πρώτος μας δίσκος που βγαίνει στην αμερικάνικη αγορά. Παίζουμε σε μεγάλα club που δεν είχαμε συνηθίσει και μας αρέσει.

Στους περισσότερους στίχους σου διακρίνει κανείς μια έμμονη με τον θάνατο και τον ερωτά. Γιατί αυτό;
Aυτά είναι τα πράγματα που με αφορούν και αισθάνομαι ότι πρέπει να ασχοληθώ. Όλα όσα υπάρχουν γύρω μου, με επηρεάζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε αναφέρομαι σε βιβλία ή ταινίες, είτε φυσικά στην μουσική.

Ποιες είναι οι λογοτεχνικές και κινηματογραφικές αναφορές σου; Πρότεινε μου το απόλυτο βιβλίο-ταινία για τον θάνατο και στον έρωτα...
Είναι παρά πολλά, δεν μπορώ να διαλέξω. Αν έπρεπε όμως, θα επέλεγα παλιά φιλανδική λογοτεχνία, που είναι αρκετά σκοτεινή, και το αγαπημένο μου ‘’Oxford Book of Death’,’ το οποίο είναι γεμάτο λογοτεχνικές αναφορές, στον θάνατο και στον ερωτά. Από ταινίες, μάλλον το ‘’Vertigo’’ του Alfred Hitchcock.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από H.I.M. αυτήν την εποχή; Ποιο έχει την μεγαλύτερη συναισθηματική αξία για σένα;
Aυτά αλλάζουν, ειδικά όταν είναι κανείς σε περιοδεία. Nομίζω ότι τώρα, είναι το Κilling Loneliness, από τον τελευταίο μας δίσκo, που έχει ενδιαφέρον, μιας και είναι καινούριο ακόμα για μας. Έχει να κάνει με την μοναξιά που αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι ορισμένες φορές, και με την προσπάθεια να μειώσει κανείς αυτό το συναίσθημα.

Και κάποιο μήνυμα για τους Έλληνες fan σας;
Να είστε ευγενικοί μεταξύ σας!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured