Ποιες είναι οι μουσικές αναφορές στις οποίες συγκλίνουν τα διαφορετικά μέλη της μπάντας;

Νομίζω καλύπτουμε ένα πολύ ευρύ φάσμα (είμαστε πολλοί!). Ο καθένας εκδηλώνει τις μουσικές του αναφορές μέσα από το παίξιμό του· συγκλίνουμε αισθητικά, αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Πώς είναι να δημιουργείς στην Αθήνα του 2018;

Αρκετά ενδιαφέρον! Λόγω της ταραχώδους εποχής που διανύουμε υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολύς χώρος για μεγάλες συζητήσεις και αναμίξεις μεταξύ διαφόρων καλλιτεχνικών, και μη, ομάδων. Αυτό είναι τροφή για σκέψη, για ανταλλαγή ιδέων, για κινητικότητα και, σε μένα τουλάχιστον, λειτουργεί δημιουργικά. Ωστόσο, η Αθήνα, και όχι μόνο, έχει μεγαλώσει καλλιτεχνικά: στην Ελλάδα χρειαζόμαστε περισσότερες χρηματοδοτήσεις για τους δημιουργούς και μεγαλύτερη υποστήριξη και προώθηση από χώρους και φορείς, όπως επίσης και καλύτερη αντιμετώπιση προς τον καλλιτέχνη.

45bbTwL_2.jpg

Πώς παρατηρείτε να δένει ο καινούριος δίσκος με το παλιό υλικό σας; Έγιναν προσαρμογές για να ταιριάξουν σε συνθήκη ζωντανής εμφάνισης;

Κάποιες προσαρμογές πάντα χρειάζονται για τα live, επειδή προκύπτουν και μικρές αλλαγές και ιδέες κατά τη διάρκεια των προβών για μια εμφάνιση. Πλέον έχουμε και προηχογραφημένο υλικό στις συναυλίες μας, κυρίως επειδή στις ηχογραφήσεις υπάρχουν όργανα που δεν μπορούν να βρίσκονται πάντα στη σκηνή. Έχουμε και δύο καινούργια μέλη: τον Διονύση Μόρφη στην ηλεκτρική κιθάρα και τη Μαρία Σαχπασίδη στα πλήκτρα και στα δεύτερα φωνητικά. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές, υπάρχει ένα νήμα που ενώνει τους δίσκους μεταξύ τους. Το ύφος του song-writing νομίζω είναι σταθερό σημείο και η ενορχήστρωση εξισορροπεί ακουστικές βάσεις με ηλεκτρικά και full band στοιχεία.

Ποιες είναι οι ιστορίες πίσω από τους τίτλους των άλμπουμ σας;

Ο πρώτος δίσκος λέγεται Verba Time (2010). Είναι ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στο εξώφυλλό του –πίνακας του Άγγλου Nick Gentry, φτιαγμένος από παλιές δισκέτες– και στο γεγονός ότι έβγαζα για πρώτη φορά δικό μου υλικό. Έτσι το Verbatim έγινε Verba Time, εννοώντας «time to speak». A Long Walk (2013) από το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, αλλά και επειδή το άλμπουμ δημιουργήθηκε μέσα από μια μεγάλη διαδρομή: το πέρασμα των Tango With Lions από ακουστικό project, σε full band. Ο καινούριος δίσκος The Light (2018) είναι αποτέλεσμα μιας δύσκολης και σκοτεινής περιόδου, κατά την οποία το μόνο που επιθυμούσα ήταν να βγω προς το φως!

45bbTwL_3.jpg

Ποιος είναι δηλαδή ο θεματικός άξονας στον οποίον βαδίζει ο νέος δίσκος;

Ο θεματικός άξονας είναι η αναζήτηση μιας φωτεινής κατάληξης μέσα από μια σκοτεινή διαδρομή. Ο δίσκος περιγράφει ακριβώς αυτήν την πορεία, μέσα από υπαρξιακά ερωτηματικά για τη ζωή και τον θάνατο, τον έρωτα και την απάθεια, τον σαρκασμό, την αγωνία για αισιοδοξία και το σκοτάδι.

Το εξώφυλλο μαρτυρά πετυχημένα την ισορροπία σκιάς και φωτός. Πώς εκφράζεται όμως αυτό στη μουσική;

Νομίζω εκφράζεται κυρίως μέσα από την εναλλαγή σε ύφος μεταξύ των κομματιών. Υπάρχει δηλαδή μια αίσθηση κυκλοθυμίας: πότε βυθίζεσαι σε εσωτερικές, σκοτεινές διαδρομές και πότε κυριαρχεί η εξωστρέφεια –και αυτό θέλαμε να αποτυπώσουν και οι Bob Studio.

45bbTwL_4.jpg

Το καινούριο βιντεοκλίπ σας για το “Proof Οf Desire”, είναι σε σκηνοθεσία The Boy. Μιλήστε μας για αυτήν τη συνεργασία…

Ήταν μια ομαλή και πολύ ευχάριστη συνεργασία. Το βίντεο γυρίστηκε μέσα σε μια νύχτα, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στα Εξάρχεια.

Ποια είναι τα σχέδια των Tango With Lions για το μέλλον;

Τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος με full band, αλλά και ακουστικά sets. Και, σιγά-σιγά, τη δημιουργία νέου υλικού!

{youtube}TtvOE3iNBFw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured